HumanoIT Kft. - Budapesti székhelyű informatikai cég munkatársat keres

Fórumok

HumanoIT Kft. - Budapesti székhelyű informatikai cég munkatársat keres

Linux/Windows RENDSZERGAZDA munkakörbe.

Feladatok

  • Linux szerverek felügyelete (levelezés, mentés, web-, svnszerver, saját alkalmazások) telepítése, üzemeltetése;
  • MS Windows 2008 szerver felügyelete;
  • Linux és Windows 7 kliensek (20db) telepítése, beállítása, felügyelete, felhasználók támogatása;
  • Belső LAN infrastruktúra üzemeltetése;
  • Meglévő alkalmazások karbantartása, támogatása, hibaelhárítása;
  • Komplex teszt és pilot rendszerek kialakítása;

Elvárások

  • Legalább egy Linux (openSUSE, Fedora, RedHat, CentOS, Ubuntu) disztribúció készségszintű ismerete;
  • MS Windows 2008 üzemeltetési tapasztalat (AD, terminálszolgáltatás)
  • TCP/IP hálózati ismeretek;
  • Általánosan használt internetes szerveralkalmazások ismerete (levelezés, VPN stb.);
  • Angol nyelvismeret (szakmai dokumentációk megértése);
  • Nyitottság új technológiák, rendszerek megismerésére;
  • Kezdeményezőkészség, tanulni akarás;

Előny

  • Szakirányú felsőfokú végzettség;
  • Valamilyen szkriptnyelv(Bash, KSH, Python, Perl) magas szintű ismerete;
  • Virtualizációs ismeretek (VMware ESXi);
  • Szoftverfejlesztési, programozási tapasztalat;

Amit kínálunk

  • változatos munka, dinamikus csapatban
  • önálló munkavégzés lehetősége
  • lehetőség a szakmai tudás bővítésére, fejlődési, előrelépési lehetőség
  • kulturált munkahelyi környezet
  • jól megközelítető munkahely (Váci úton, metrónál)

Munkavégzés helye

  • Budapest

Munkaidő

  • teljes munkaidő

Jelentkezés módja

  • Magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajzát PDF formátumban, fizetési igény megjelöléssel és mellékelt motivációs levéllel az alábbi címre várjuk: somogyvari.kata@humanoit.hu
  • A személyes interjú második része egy UNIX/Linux alapú teszt, kérjük csak olyan jelentkezzen, aki kiismeri magát ezekben a rendszerekben, kizárólag Windows ismerete nem elegendő.

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

"Versenyképes fizetés" hogyhogy nincs? De ugye legalább valamilyen azé van?? :)

És még van bérelhető parkolóhely a pincegarázsban :)
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

"A személyes interjú második része egy UNIX/Linux alapú teszt, kérjük csak olyan jelentkezzen, aki kiismeri magát ezekben a rendszerekben, kizárólag Windows ismerete nem elegendő. "

Mi van akkor, ha a pályázó windowshoz nem ért? Vagy az első része windows teszt?

néhány kérdés:
1) korhatár van, mert 36 évesen néhány helyen ez "gond" volt
2) win 08-at még nem láttam, csak 03-t (ELTE-n még tanultam is, meg volt is a kezem alatt), de most nemigen tudnék hozzászólni...

a többi rendben van...

önfényezés ON:

meg 5 nyelven beszélek...
szerb, horvát anyanyelvi szinten
angol, orosz...."felsőfok alá"
német alap
ill. az összes szláv nyelvet értem és el tudok társalogni...

-ha úgy gondolod, hogy ez megér egy próbát, akkor holnap küldök cv-t....most irány sakkverseny...

zümy

Erre kíváncsi lennék, hogy mit jelent :-)

Tetszőleges "informatikai feladat" általában nem az informatikánál kezdődik, hanem valamilyen üzleti igényt szolgál ki. Mittomén, a cég kitalálja, hogy külső irodát nyit Karakószörcsökön, ahova vesz egy 64 kbps-es modemet internetelérésnek, mert csak arra van pénz. A felhasználók meg nyűgősek, mert lassú a net a munkájukhoz. A feladat: oldd meg!

Nekem pl. fogalmam sincs, hogy pontosan hova is kéne kattintani a Win2k8-ban, hogy attól jobb legyen mindenkinek, de tudom, hogy egy lokális AD szerver sokat segítene nekik, biztos vagyok benne, hogy vannak cikkek arról, hogy hogy lehet a szakadozó/lassú vonalon történő AD replikációt ügyesen csinálni, meg tudom, hogy van valami Branchcache vagy hasonló nevű csoda, amit pont ilyen remote office-okhoz találtak ki.

Na, ezekhez pont nem értek, ahogy a Win2k8 lelkivilágát sem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy 1-2 napon belül minden szükséges dolgot el tudnék rendezni.

Ezek alapján biztos vagy benne, hogy olyan ember kell neked, aki ért a Win2k8-hoz?

az én olvasatomban az "ért hozzá" az egyenlő azzal, hogy meg tudja oldani a problémát. Az nyilván nem érdekel minket, hogy ezt most te fejből csinálod, vagy a guglit scrollozod, a feladat legyen kész, a hiba meg legyen oldva.. csavarhatjuk a szavakat és trollkodhatunk a hirdetés minden során, de ezzel előre nem lendíted a helyzetet.

Ne haragudj, egyáltalán nem támadni akartam, sem a hirdetést, pláne nem Téged. Csak itt is és máshol is azt olvasom, hogy az XY, akit keresnek "értsen" valamihez. Ezt én furcsának találom, és éppen az a fontos szerintem is, amit Te írsz: hogy oldja meg a problémákat az ember.

"fényképes önéletrajzát"... a mellboseg es labmeret se maradjon ki belole! :)

Hat meglepo modon talalkoztam jo megjelenesu kibirhatatlan parasztal es igenytelen de jo munkatarssal is. Az, hogy az adott fenykepen milyen az ember ne nagyon legyen mar meghatarozo. Egy munkaltato legyen mar munkaltato. 2 dolgot kell figyelembe venni: a) meg tudja-e csinalni azt amit akarok b) ha csapatba kell es nem valami egyeduli szakerto akkor kijon-e a csapattarsakkal. Ennyi. Az, hogy nem oltonybe hanem szakadt farmerben es hatalmas punk tarajjal megy be a szerverterembe gepeket porszivozni legyen mar tok mindegy.

Persze, kivételt mindenre lehet találni.

Ebbol nekem az jon le, hogy eggyetertesz abban, hogy a fenykep eloiteletet ad es semmi mast.

Az eloitelet kialakitasa a jeloltel szemben hol segitseg egy interjunal barmely fel szempontjabol?

Arra lehet találni kivételt, hogy a fényképen lévő arc és a jellem nincs összhangban. De az hibahatáron belül van. A munkáltató meg ne arra bassza el az idejét, hogy a sok hülyével foglalkozzon. Neked meg legyen már időd egy emberséges kép készítésére...

Szerinted modell vagyok, hogy doksi olvasas helyett kameranak kellene pozolni?

Ezek utan szeretnem megtudni, hogy nalatok hogy megy az interju. Te ez a gyerek hasnolit a fonokre nem? biztos valami rokon, na akkor hivjuk be. Vagy te nezzed mar ezen meg nincsen sapka!

Szerintem egy ertelmes felveteli eljaras igy nez ki:
- hr keres oneletrajzokat es valami alap szurest vegez (ha linux gyerek kell akkor nem fog mssql admint szerezni stb), valahol itt esik be a hupos hirdetesre jelentkezok nagy resze.
- aki eppen keres az megnezi az eloszurott oneletrajzokat es valogat szakmai tapasztalat alapjan, mert egy oneletrajzot elolvasni 2 perc.
- hr felhivja az illetot es elbeszelget vele es felteszi a "mit fogsz csinalni 5 ev mulva" tipusu softskill kerdeseket es megtudja, hogy milyen a szemelyisege valamilyen szinten, majd hr megmondja, hogy jo-e vagy se
- illetot behivjak szakmai interjura es utanna dontes szuletik. Ezen az interjun azert jo ha egy leendo csapattarsa is ott van.

Ugy gondolom, hogy egy telefonos beszelgetest mindenki meger. Max nem fel orat hanem ot percet beszelgetsz vele de egy fenykep alapjan azt mondani, hogy nem kosz?? Ez most komoly?

emlekszel meg a matekra, hogy van olyan, hogy szukseges es elegseges feltetel. Amit fentebb irtal, ti. hogy normalis legyen, az szukseges, de meg nem elegseges feltetel. Mert nem eleg normalisnak lenni, de annak is kell latszani. Itt a normalis nem mentalis allapot jelzoje, hanem egy olyan benyomas, ami eleg jo az adott kornyezetbe. Szoval ha szakadt farmerben jelensz meg (egy facebook-os foto is lehet pont ilyen vallalhatatlan a HR-es szamara), akkor metanyelven azt kommunikalod, hogy szakadt vagy - nem csak ruhazatilag, hanem ugy altalaban veve. Persze, ez a te esetedben n yilvan eloitelet, de ha a masik oldalrol nezed a dolgot, akkor van 2 jelolt; az egyik jo, de szakadt, a masik szinten olyan jo, de normalisan nez ki. Te melyiket valasztanad?

Kar ezen rugozni, tudomasul kell venni, hogy bizonyos helyeken nem eleg jo az, ha az erenyeid kimerulnek abban, hogy szakmailag jo vagy. Amig pedig vannak olyan vetelytarsaid, akik vannak olyan jo, mint te, de emellett meg az adott hely merceje alapjan normalisan is neznek ki, addig hatranyban leszel...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

Kar ezen rugozni, tudomasul kell venni, hogy bizonyos helyeken nem eleg jo az, ha az erenyeid kimerulnek abban, hogy szakmailag jo vagy.

Itt mar azert stilusrol is szo van. Nem csak arrol, hogy hogy nezek ki hanem, hogy hogy tudom eladni magamat. Az interju utan egy "atfogo" kep alapjan fognak donteni amiben remelhetoleg benne van minden: stilus, tudas, berigeny stb. stb.. De most nem errol beszelek.

Itt a fenykepes oneletrajzrol van szo. Itt meg azt se tudjak, hogy az illeto meg tud-e szolalni, de fenykep az kell. De hogy miert azt meg nem sikerult kideriteni. Tehat ujrafogalmazom a kerdest ugy, hogy lehetoen minel tobben megertsek: A kezdeti szureshez miert kell fenykepet mellekelni? Mi az a logikus erveles amiert nem hivod be az illetot ha szakmailag megfelel de a fenykepen rosszul all a bal szemoldoke.

A kezdeti szureshez miert kell fenykepet mellekelni?

Ha a kerdest a jelolt bal szemoldokere sommazod, akkor valoszinuleg latvanyosan nem erted a dolgot. Ez egy szubjektiv elso benyomast ad, ami alapjan szukitik a kort, es kiszorjak a bohocokat, akik szerintuk nem illenek be az o kornyezetukbe, ennyi. Vedd eszre, hogy itt a szakmai skill-ek meg nem jatszanak, amit amugy imho folosleges tul hangsulyozni (a tobbi rovasara). Hiaba vagy ugyanis nagy spiler, ha nem illesz be abba a kornyezetbe. A HR-es ezt az oldalt szuri, es teljesen felesleges barkit is egy (akar) tobb oras szakmai tesztnek alavetni, ha mar elore tudjak, hogy ugysem lesz jo.

Mondom, ez egy szubjektiv szuro, szoval kerulhet homok a gepezetbe, de az valoszinuleg inkabb a te hibad, ha nem mesz at rajta, mint a HR-ese...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

Na éljen, valaki nem volt rest, és kellően szájbarágósan elmagyarázta a magától értetődőt :) Azt hiszem, túl sokan dolgoznak itt őskockák között, és képtelenek felfogni, hogy a szakmai tényező csak egy része a dolognak (normális helyen), az emberi tényező egy másik. Ugyanis emberekkel dolgozunk együtt, nem droidokkal. Persze kocka barlangokban vannak kivételek...

Szoval egy fenykep alapjan te es meg sokan masok meg tudjatok allapitani, hogy az illetovel tudsz-e majd egyutt dolgozni. Hat ehhez csak gratulalni tudok. Esetleg tenyerjoslast is vallalsz? Vagy esetleg eleg, ha a tenyeremrol kuldok egy fenykepet es majd az eletvonalamat elemzed?

Mondom, nem tokeletes a dolog, de a HR-esek egy ido utan mar jo emberismerok (kell hogy legyenek). Nyilvan (valoszinuleg) nem egyetlen kep alapjan szor ki, de ne lepodj meg, ha a gyakoribb forumokon (fb, iwiw, linkedin, randivonal - ok, ez csak vicc volt) lecsekkolnak (vagy egy IT cegnel mondjuk a hup-os hsz-eidet is figyelembe veszik), es ha azt a kepet kelted magadrol, hogy idiota vagy (nem kell annak lenned, mert te nyilvan nem vagy az, de az boven eleg, ha ok annak velnek teged - meg ha tevednek is), akkor mar nem is lapoznak tovabb oda, ahol leirod, hogy akkora nagy guru vagy, mert te csinaltad meg cukkerbergnek a facset.

Szoval ezert erdemes megmutatnod (a fenykepen - ha mar kernek), hogy van egy normalis arcod is, ezert jo, ha oltonyben mesz interjura, megfesulkodsz, fogat mosol, kormot vagsz, etc. mert akkor a munkaltatod is tudja, hogy egyreszt kepes vagy beallni a sorba, es legalabb ideiglenesen felretenni a benned elo lazado posztgimnazistat, masreszt azt is, hogy ha kell (mert pl. a ceget kepviseled valahol), akkor nem fog csalodni benned, hogy rontod a ceged hosszu ido alatt felepitett (de hamar lerombolhato) imidzset.

De tolem aztan poenra is veheted, nekem nem faj, csak azt akartam, hogy megertsd a kulonbseget a gyoztesek, meg a futottak meg kategoria kozott. Gondolj arra a jo tanacsra, amit biztos te is millioszor hallottal a rokonsagodtol: nem eleg jonak lenni, de el is kell tudnod adni magad.

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

+1
Annak ellenére, hogy eddig 2 állásinterjún voltam összesen. (1 év különbséggel)
Mindkét helyre fel is vettek, és az önéletrajzomba egyik alkalommal sem tettem képet! Mondjuk emlékeim szerint nem is volt elvárás... (ja és IT-s meló mindkettő)

itt a szakmai skill-ek meg nem jatszanak

Na itt van a nezetelteresunk. En azt mondom, hogy a kornyezetbe illest a szakmai kriteriumok utan nezem. Te elotte es _szerintem_ ez hiba.

Nem tudom, hogy te kiket szoktal keresni de az en tapasztalatom szerint ertelmes szakemberbol kevesebb van mint azokbol akik meg tudnak jelenni es tudnak egy normalis fenykepet csinalni/csinaltatni magukrol.

En azt mondom, hogy a kornyezetbe illest a szakmai kriteriumok utan nezem. Te elotte es _szerintem_ ez hiba.

mondhatod, hogy szerinted ez hiba, de szerinted erdekli ez azokat, akik nem a te modszeredet kovetik? Hint: nem, mert van meg rajtad kivul 199 jelolt. Nagy ugy, ha paran mar az elso rostan kihullanak...

ertelmes szakemberbol kevesebb van mint azokbol akik meg tudnak jelenni es tudnak egy normalis fenykepet csinalni/csinaltatni magukrol.

ha te mondod, akkor biztos. Mondjuk, ha tenyleg csak annyira jo kepet tudsz felmutatni, amin kb. annyira jokepu vagy, mint a predator, akkor vedd ugy, hogy mar a szakmai teszten is megbuktal, mert nem tudtal a predator fazonodbol egy konszolidalt kepet faragni. En a magam reszerol ugy kezelem majd a helyzetet (ha majd eljon az ideje), mintha randira keszulnek, mert hogy kb. hasonlo a ketto...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

"A kezdeti szureshez miert kell fenykepet mellekelni? Mi az a logikus erveles amiert nem hivod be az illetot ha szakmailag megfelel de a fenykepen rosszul all a bal szemoldoke."

Mert ez a feltetel?
Kismillio ok elkepzelheto, amugy egy fenykep alapjan az mar kiderul, hogy egyaltalan szimpatikus-e az illeto - egy munkahelyen ez is fontos, hisz ha nem szimpatikus a tobbieknek, akkor az csak rontani fogja a munkamoralt, feszultsegeket fog szitani.
Emellett az igenytelen emberek is kiszurhetok, ami szinten munkamoral- es csapatrombolo hatasu.
Kissebsegieket is ki lehet igy szurni. Lehet, hogy sokan nem szivesen dolgoznanak egyutt pl. cigannyal, stb.stb.stb.
Raadasul olvasva az oneletrajzot, motivacios levelet, igy egy arc is tarsul a leirtak melle, hagy' ne kelljen mar magyarazni ezt. Emberek vagyunk, igy tudjuk eldonteni, hogy akarunk-e egy masik emberrel dolgozni. Arc nelkul messze nem ugyan az.

Magyarazd mar el nekem, miert olyan rettento rohadt nehez egy k. fenykepet csatolni az oneletrajzba? Ha jo benyomast akarsz tenni, akkor menj el elotte fodraszhoz, oltozz fel szepen, s ugy csinaltass fenykepet. Hidd el, az emberek ertekelik az ilyesmit, s barmilyen hihetetlen, mas emberek fogjak olvasni, nezni az oneletrajzodat, nem pedig robotok.

Ki mondta, hogy nehez? Ki mondta, hogy az enyemben nincs? En csupan annyit merek allitani, hogy egy fenykeprol nem lehet megismerni valakit es, hogy szerintem itthon ez a fenykepes oneletrajz orulet szamomra meglepo es kevesse mulatsagos.

Valahol remenykedtem, hogy van egy tendencia, hogy eloszor szakma majd csak azutan nezzuk meg a szemelyes dolgokat.

Szived joga, hogy ne alkalmazz azert, mert van egy olyan megnyilvanulasom/reakciom ami neked nem szimpi. Csak ne tedd ezt azelott mielott barmi fele kommunikacio lezajlott kettonk kozott. Tulajdonkeppen annyit mondtam eddig, hogy: eloszor szakmailag szurjunk, es mielott meg fenykep alapjan megitelunk barkit is beszelgessunk el vele. 10 perc telefonbeszelgetes meg nem okozott senkinel vilagveget. Ha ezeket valaki betartja akkor nem kell a fenykep.

Nem volt kommunikáció? Szerinted most itt mi történik?

Az a probléma, hogy nálad a kommunikáció megáll a verbálisnál. Azt hiszed, hogy ennyiből áll a világ. Ennyire nem lehetsz idióta.

Az megvan, hogy egy mezei beszélgetés során a beszéd maga az átadott információ kb. 15%-át teszi ki? Láthatólag fingod sincs róla. Nagyjából az lehet az elképzelésed az eddigi produkciód alapján, hogy beszélgetés = betűk, szavak, mondatok. Aztán még te hülyézed le a másikat. WTF.

És valóban, én se alkalmaznék olyan embert, aki szerint a szakmai tudás az egyetlen szempont. Hát ilyen a világon nincs.

Nem volt kommunikáció?
Szelektiv hallasrol mar hallottam de szelektiv olvasasrol? Na ez uj. Egy szoval se allitottam, hogy itt most nincs kommunikacio es mindenkinek szive joga eldonteni a megnyilvanulasaim alapjan, hogy alkalmazna-e vagy se. Ez annyira nem foglalkoztat tekintve, hogy nem fogok itthon magyarorszagi cegnel dolgozni, mivel eleg sokan ertenek veled abban, hogy szurjunk fenykep alapjan es ez utobbi zavar.

Tehat meg egyszer nem az zavar, hogy mi most itt vitatkoztunk egyet es ebbol te megalapitottal azon kivul mast is, hogy nem ertunk egyet hanem az ha ezt egy fenykep alapjan teszed meg mielott eselyunk lett volna 2 szot valtan akar telefonon akar forumon. Miutan ez megvolt en mar nem latom ertelmet a fenykepnek. Ha most kuldok neked egy kepet magamrol amin uberpoz es dolgozik es inteligens akkor se fog a velemenyed valtozni es ezt amit mi itt 4 napja folytatunk telefonon tiz perc alatt le lehet zavarni.

Az megvan, hogy egy mezei beszélgetés során a beszéd maga az átadott információ kb. 15%-át teszi ki?
En annyit mertem allitani, hogy 10 perc telefonbeszelgetes tobbet arul el az illetorol, mint egy (szerintem pozolt, szerinted nem) "csinaljunk egy kepet az oneletrajzra" fenykep, valamint ha mar beszeltel vele 10 percet telefonon egy fenykep nem fog valtoztatni a velemenyeden.

És valóban, én se alkalmaznék olyan embert, aki szerint a szakmai tudás az egyetlen szempont. Hát ilyen a világon nincs.
Ki mondott ilyet? En csak azt mereszeltem veled ellentetben allitani, hogy nehezebb hozzaerto embert talalni annal, hogy valakit elso korben fenykep alapjan kukazzanak. En interjuztattam korulbelul 18 embert (nem sok tudom) es ezek kozul egy olyan volt akire azt mondtam, hogy szakmailag jo de nem tudnek vele egyutt dolgozni es korulbelul 15-re azt, hogy szakmailag nem felel meg. Lehet nekem vannak magas elvarasaim de ebbol az aranybol nekem az jon le, hogy nehezebb hozzaerto embert talalni, mint olyat akivel egyutt tudok dolgozni.

mellesleg eddig meg se facebook, se google, se amazon allashirdetest nem talaltam amiben irtak volna, hogy fenykep kell. Ezt csak azert irom, mert ugy gondolom, hogy a fentebbi cegek azok akinek a kedveert akar meg profi fotost is megkernek, hogy csinaljon egy ertelmes kepet rolam de csodak csodajara ok nem kerik, legalabbis en nem talaltam a "fenykepet mert irgumburgum"-ot az IT allashirdeteseikben.

Tovabba ajanlom meg bongeszesre:
http://bit.ly/JdIn72
http://bit.ly/JdIqzV

Valamiert itthon ez a fenykepes oneletrajz nagyon megy, szerintem sajnos. Azt, hogy tudsz-e valakivel dolgozni ne az alapjan dontsd mar el, hogy milyen szinu a haja/szeme vagy mekkor a fule/orra vagy milyen fenykepet sikerult vagy nem sikerult csinaltatnia magarol.

Meg egyszer akkor leirom, hogy az oneletrajzban en elso sorban a szakmai tapasztalatot nezem, meg hogy mihez ert az interjun meg ugy is szakmai dolgokrol fogunk beszelgetni esetleg vitatkozni es abbol mar kiderul, hogy tudok-e vele egyutt dolgozni. Szerintem fenykep alapjan kukazni oneletrajzot luxus. Lehet, hogy ez abbol fakad, hogy nem ugyanolyan korokben mozgunk.

Nem mondtak meg neked, hogy idezni csak pontosan es nem kornyezetbol kiragadva? Pontosan igy hangzik a dolog
Szived joga, hogy ne alkalmazz azert, mert van egy olyan megnyilvanulasom/reakciom ami neked nem szimpi. Csak ne tedd ezt azelott mielott barmi fele kommunikacio lezajlott kettonk kozott.

Nem muszaj neked felfogni, hogy en mit mondok csak akkor ne szolj bele a nagyok dolgaba.

Hint: Mint majd az osszes hozzaszolasom ebben a threadben az is a fenykepes oneletrajzra vonatkozott.

Elvbol nem jelentkeznek olyan helyre ahol a fenykepes oneletrajz elvaras. Nem azert mert ronda vagyok, hanem, mert nem fair senkit se megitelni egy kep alapjan.

Egyáltalán nem biztos, hogy az alapján fognak megítélni, sőt. Egyszer megkérdeztem valakit, hogy minek a motivációs levél. A válasz egyszerű: egyik, hogy látszódjon, hogy most azt az állást és/vagy azt a céget akarja, vagy csak éppen kell valami ideiglenesen. Persze, ekkor még mindig fennáll a kapott valaki egy jobb ajánlatot eset. (Mi pl. pont így jártunk most, élmény lesz megint keresni jó PHP fejlesztőt...grrr...)

----------------
Lvl86 Troll - Think Wishfully™

Halistennek meg motivacios levelet se kellett irnom sehova.

A kep szerintem egesz egyszeruen nem valo az oneletrajzba, nem a testemet, hanem a tudasomat adom el. Nyilvan egy recepciosnal/hostessnel valamilyen szinten alapveto, hogy az illeto kinezzen valahogy, de egy kep alapjan barmilyen feluletes iteletet hozni szerintem hiba. Az is rettento sokat elarul valakirol, hogy milyen a CVje, sztem az eleg kell, h legyen.

a motivacios levelben egesz mondatokban is ki lehet fejteni 1-2 olyan dolgot, amire a cv-ben max. csak tomondatokban hivatkozol. Olyan dolgokra gondolok, amivel felkeltheted a munkaltato erdeklodeset. Pl. ha en valaha is valami levelezes specifikus dologra jelentkeznek, akkor 1 bekezdesben tuti megemlekeznek arrol, hogy milyen popec spamszurot irtam.

Ha pedig a hirdetesbol nem derul ki, hogy egyaltalan mire is jelentkezel ("annyi, hogy valoban motivalt legyel"), akkor meg mindig kerdezhetsz a HR-estol / fejvadasztol, bar szerintem nagyitoval kell vadaszni az ilyen hirdeteseket...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

Ugyan eddig megusztam azt, hogy kelljen motivacios levelet irni, de ha kellene fel-egy oldalt azert ossze tudnek rittyenteni, hogy mi az, ami erdekel (es szeretnem csinalni) es/vagy, ha olyan a ceg, akkor miert ahhoz a ceghez akarok menni dolgozni. Vagy hogy mi az, amiben jo vagyok meg, de a CV-bol nem derulne ki.

Valami motivacio csak van amogott, hogy jelentkezel egy adott munkara. IT-n belul meg azert lehet vallogatni vagy akar csak szimplan szetkuldeni CV-ket, hogy egy esetleges jovobeni felveteli eseten hatha eszedbe jutnak.

----------------
Lvl86 Troll - Think Wishfully™

Jó kis munkahely, csak ajánlani tudom!

pusztan csak erdeklodok, hogy talaltatok mar valakit?

-------------
"Az informatika az a szakma, melyet foiskolan tanitanak. Jo alapot adhat, de megelni belole nem fogsz..."

Sziasztok! Gyorsan végigolvastam az összes hozzászólást, és felmerült bennem néhány gondolat.
Miért is kellhet fénykép egy IT munkaerőönéletrajzába: Tegyük fel, hogy a cég, aki embert keres nem a saját irodájába vagy szervertermébe keres embert, hanem egy nagyobb cég L2/3 supportjába. Emberünk válogat az önéletrajzok között, majd kiválasztegy "szakmailag megfelelőt". Felhívja telefonon, beszélnek 10 percet, tökéletes kommuniikáció, hozzáértés tükröződik a beszélgetésből. Behívják személyes interjúra, ahol megjelenik szivárványszínű hajjal punk verzióban.
Aláírom, kell a kép.
Ellenben ha egy szerver specialista kell, aki akár otthonról is tud dolgozni, mert úgyse az irodában vannak a vasak amiket rugdosni kell, sőt feltehetőleg az életben nem fog találkozni olyan emberrel, akit zavarhatna a külseje, ott miért kellene a fénykép? Sajnos sok esetben ott is kérik a képet, és sok embert csúfosan elkaszálnak, mert a kedves HR-es "úgy ítéli meg". Tehát van példa pro és kontra is.
Viszont van még egy eset: Tegyük fel az első esetet, és az IT cég outsourcing tevékenységbe keres embert. Kép alapján kiválaszt egy pár CV-t, behívja őket sorra, talál egy megfelelő tudással bíró egyént és leszerződik. Majd a 2. munkahéten kiderül, hogy a választott ember mégsem annyira igényes amennyire a kép és az interjú során gondolták volna. Ellenben egy tarajos ember még lehet, hogy megfelelő motiváció mellett képes felhagyni punk életformájával, és jobb emberré válni, mint a kép és beszélgetés alapján kiválasztott ember... Én spec ha fejvadász céghez megyek el, akkor minden esetben rá szoktam kérdezni a dress code-ra is, ne legyen az, hogy alul/túl öltözök az elvárthoz képest.
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de ezt ki kellett adnom magamból.

Pihenni neked kéne. Ekkora a lélektani nyomás a cégnél? Dolgoztam olyan cégnél, ahol fejlesztők, PM-ek gyomorfekélyt, ideg összeroppanást kaptak. Ez nem csúsztatás, ezt szó szerint tessék érteni. Természetesen nem azt akarom állítani, hogy a cégetek is ilyen hely. De valamiért ingerült vagy.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Szerinted ;-)

A topik nyitó alap hirdetésére én is elküldtem az önéletrajzom (bár nem értek a M$ 200x szerverhez, de szólt küldjem) egy levagysz@rva levél sem jött tőlük.

Most meg azt látom, hogy bal kisujjal programozol miközben másik kettővel ügyfél szervereit hegeszted az ügyfélnél M$ és rnd unix*-on, másik 2-vel cisco és tsa switch-eket állítasz be remote egy másik ügyfélnél onthefly majd opensuse-t telepítesz a cégben másik kettővel miközben tesztszervert kalapálsz össze a holnapi bemutatóra és a harmadik ügyfélnél (s)zorp-olod a tűzfalat stb. stb.

szerk:

Marha kíváncsi lennék mennyiért? ill abból mennyi a nem okosba fizetés.
Kb. 26+fa lehet a kiszámlázott rmérnőki óradíj, ha napi 4 órát foglalkozol az ügyfelekkel akkor mennyi az annyi?

Egy cégnél az előttem ott dolgozó rmérnök(?!) benne hagyta a telepítő lemezt egy szerverben, csak lestünk, hogy reboot-nál miért tűnt el a gép, pattanás ótóba mert ugye a szolg nem állhat, a gépnél meg kerestük az állunkat. Ő ma egy neves cégnél rmérnők vezető mert a rmérnők ilyen is lehet meg olyan is, ha ért mindenhez akkor semmihez sem. A hirdetés alapján van tippem, hogy milyet kerestek ;-)

Ez kb. olyan mint az idegen nyelv tudása..

Kérik mindenhol s mikor felvesznek majd 5 év múlva veszed észre, hogy a nyelvtudásod elkopott mert követelmény volt, de eddig nem használtad max olvasgattál doksikat a neten az infó nyelvén.

Illetve disk krimi náció, ami tudjuk ma magyarországon nincs ;-)

Ha cigizel akkor x*10 perc kiesik a munkaidődből, ha iskola, óvoda stb. van a környéken akkor több, mert mint tudjuk ott nem lehet dohányozni és tovább kell menned, mert ugye kijelölt dhely sincs már sehol a céges kocsiban sem lehet a 200+ km úton, ha megállsz akkor a gps jelzi, hogy megálltál és akkor jön a telefon, mi van?Defekted van!.

sub.

túlórázni egyáltalán nem kell, ha sok mindenhez értesz, akkor (szvsz) nagyon jó fizetést kaphatsz, tanítunk, így van előrelépés, rövid idő alatt rendszermérnökké avanzsálhatsz, ügyfelekhez járhatsz.
A hozzászólásod alapján te az egész nap kávézgatva facebookon lógó, youtube-ot bámuló, dolgozni semmit nem hajlandó "munkavállaló" lehetsz, belőled nem kérünk.

> Ügyfélhez járás nem kiváltság hanem büntetés.

Azért ez erősen "attól függ" kategória. Én járok ki ügyfelekhez, és szeretem. Na, nem mindegyik ügyfelet persze :)

Egész nap a seggemen ülve a monitor előtt valószínűleg előbb-utóbb hülyét kapnék. Így meg lehet mindenfelé kolbászolni, ahol változatos ingerek érik az embert.

Mondjuk amikor rövid időn belül huszadszor tekered végig az autópályán ugyanazt a távot, az szívás :) persze törekszünk is arra, hogy lehetőség szerint ne világvégi júzereket vállaljunk be.

reszemrol barmit csak kocsikazni ne kelljen. ha ugyfelhez kell menni akkor imho ket lehetoseg van:
a) ebednek lottek
b) ugyfeltol kell hazamenni

persze itt nem szamitjuk az elore kiszamithato presales meetingeket. Nem vagyok egy nagyon rigolyas ember de nem szeretek 4-kor ebedelni es nem szeretem azt se amikor egesz budapestet kell keresztulautozni delutan 5-6 korul.

Még csak sztem nem is az utazgatás/evés időpontja a problémás, a legtöbb rintegrátor cég az M$-> (divatos szóval) opensource átállást erőlteti (kivétel ha az M$-el nagyobbat szakíthat).

Hanem az, hogy egy M$-en nevelkedett rgazdinak adja el a linux filozófiát.

Illetve az üzletkötő aki miatt napokat töltesz el az ügyfélnél mert neki az nem jó amit vett és mást kér (illetve azt kérte, de az üzletkötőnek amazon nagyobb a százaléka), nem tetszik bonyolult, mert eddig klikkelgetett most meg nem tud és csak azért kér vnc-t mert neki desktop kell, akkor is ha nincs admingui a szerveren futó alk-hoz. 7/24 készenléttel amivel 50+ cégnél az alvásnak/pihenésnek is lőttek.

Hmm... jol hangzik a dolog!
Asszem ezt meg kene palyazni. Megy egy cv akkor!

--
http://szolarenergia.hu