t-online email beállítás

Ezer éve nem adsl-eztem, így már nem emlékszem hogyan is kéne pontosan beállítani az email klienst t-online esetén.
Jelenleg a levél fogadás megy, a küldés nem.
Amit beállítottam:
pop3: freemail.hu 110-es port - mivel csak egy freemail-es címet kell beállítanom.
smtp: mail.t-online.hu
smtp azonosítás - ide az adsl internet hozzáférés t-online-os email címet, és a hozzá tartozó jelszót írtam be, (Ez van a routerben is)
smtp port: 465

Mi a nem jó? Claws mail lett a befutó de a naplóból nem sok minden derül ki.
Sokat gondolkodik, majd idő túllépésre hivatkozva hibát ír.

Hozzászólások

ez most t-email, v. freemail.

t.email-nél ha jól emlékszem "ki", és "be" is mail.t-email.hu.
freemail esetében ha jól emlékszem "be", pop3.freemail.hu, "ki" smtp.freemail.hu

A T-online-os e-mail cím csak az adsl hozzáférés miatt van. Ergo svsz ez nem e-mail-ezésre való e-mail cím, hanem a dsl modemhez kell, hogy be tudjanak jelentkezni a netre. Ez a login.
Viszont van egy freemailes cím amely él. Miért kellene ehhez pop3: mail.t-online.hu?
Ehhez pop3: freemail.hu kell. És le is szedi a levelet. Itt nincs gond.

A küldéssel van a gond. Az emlékeid szerint meg rajtam ne segít.
Levelező klienst használó t-onlines előfizető beállításaira lennék kíváncsi.

Ezt is megnéztem:
http://www.t-home.hu/static/sw/file/Email_beallitasok_outlook_2010.pdf

"A 25-ös portot is próbáltam, de az csak akkor jó, ha nem kell smtp autentikáció."
A TCP/25 és az autentikáció miért zárja ki egymást?

"A T-online-os e-mail cím csak az adsl hozzáférés miatt van. Ergo svsz ez nem e-mail-ezésre való e-mail cím, hanem a dsl modemhez kell, hogy be tudjanak jelentkezni a netre."
Attól, hogy a PPP login login@suffix formátumú, attól még nem SMTP cím. Attól, hogy az SMTP mailcím mailbox@domain formátumú, még nem PPP login. (Mellesleg attól, hogy valami SMTP vagy POP3 login, még nem feltétlen SMTP mailcím.)

"A küldéssel van a gond."
A mail.t-online.hu átveszi tőled a levelet az ADSL előfizetéshez járó mailcímmel és jelszóval autentikálva. Az általad linkelt leírás utolsó, 4. oldalán ak első képe mutatja. Nálad annyi az eltérés, hogy nem azonos a POP3 és az SMTP beállítás, tehát nem "a bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata" kell neked, hanem a "bejelentkezés a következő adatokkal".

"1 óra kísérletezgetés után írtam a fórumba."
Az ügyfélszolgálat nem tudott megfelelően segíteni?

A TCP/25 és az autentikáció miért zárja ki egymást?
Nyilván mert SSL is kell neki, különben mit ér az egész?

Attól, hogy a PPP login login@suffix formátumú, attól még nem SMTP cím. Attól, hogy az SMTP mailcím mailbox@domain formátumú, még nem PPP login. (Mellesleg attól, hogy valami SMTP vagy POP3 login, még nem feltétlen SMTP mailcím.)
Ezt most marhára nem értem. A pppoe login egy email cím formátumú login, és igenis az kell az smtp hitelesítéshez.

A mail.t-online.hu átveszi tőled a levelet az ADSL előfizetéshez járó mailcímmel és jelszóval autentikálva
Ha hiszed ha nem, az előfizetéshez nincs email cím, mivel annak idején az ügyfélszolgálaton nem tudták megcsinálni, mert a rendszerük visszadobta minden kísérletüket. Az igazsághoz hozzátartozik hogy nagyon értettek hozzá, mert név@t-emil.hu címet akartak kreálni a a név@t-online.hu helyett. Én nem voltam ott, csak most az ügyfélszolgálatos által cetlire leírt próbálkozásait láttam.

Az általad linkelt leírás utolsó, 4. oldalának első képe mutatja. Nálad annyi az eltérés, hogy nem azonos a POP3 és az SMTP beállítás, tehát nem "a bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata" kell neked, hanem a "bejelentkezés a következő adatokkal".
Nos, először is amit próbálnék beállítani az nem outlook, hanem Claws mail, és abban amit említesz nem így vannak a dolgok.
És hidd el, nem először állítanék be email fiókot, tudom hogy nem azonos.
Talán nem is figyelmesen olvastad a nyitó posztot.

pop3 - freemail.hu De ez bármi lehet.
A küldés meg általában szolgáltató függő. Én a diginél vagyok, és itt is kell autentikáció. De itt mivel nincs SSL így elég a 25-ös port.
Folytatva...
smtp - mail.t-online.hu és nem smtp.t-online.hu
smtp azonosítás: A pppoe hozzáférés adatai, ami egy email cím formátum és annak a jelszava.
titkositás SSL, emiatt 465-ös port kell neki, és nem 25-ös.
De ha nem így van akkor cáfolj meg.

Ami igaz az igaz. Az ügyfélszolgálat meg eszembe sem jutott.

"Nos, először is amit próbálnék beállítani az nem outlook, hanem Claws mail, és abban amit említesz nem így vannak a dolgok."
Azért nem lehetetlen vállalkozás az azonos beállításokat egymásnak megfelelteni. Nem használtam még Claws Mailt, de két perc alatt kikereshető volt a dokumentációjából.

4.1. Basic preferences:


The first tab of the account preferences, "Basic", contains, as its name indicates, basic account data. In this tab you can specify your name, email address, organization and basic connection information. The name of the account is just the name Claws Mail will use when referring to this account, for example, in the account switcher at the lower right-hand corner of the main window. The server information lets you specify the receiving protocol to use (which is not modifiable for existing accounts), the server(s) used to receive or send your emails (usually pop.isp.com and smtp.isp.com) and your login on the receiving server.

The "Send" tab contains preferences for special headers that you might want to add to your outgoing emails, like X-Face or Face headers, and authentication information for sending emails. Most of the time, your ISP allows its subscribers to send email via the SMTP server without authenticating, but in some setups, you have to identify yourself before sending. There are different possibilities for doing that. The best one, when available, is SMTP AUTH. When not available, you'll usually use POP-before-SMTP, which connects to the POP server, (which is authenticated), disconnects, and sends the mail.

"Ezt most marhára nem értem. A pppoe login egy email cím formátumú login, és igenis az kell az smtp hitelesítéshez."
Tegyük fel, hogy az ADSL-es PPP loginod nextra123456@t-online.hu. Ehhez az előfizetéshez tartozhat egy nextra123456@t-online.hu mailcím is. De tartozhat más is. Nem feltétlen kell hogy azonosak legyenek, lehet a mailcímed nextra654321@t-online.hu is. Attól, hogy a PPP user neve ugyanaz, mint az SMTP user neve, még nem ugyanaz a kettő.

"Nyilván mert SSL is kell neki, különben mit ér az egész?"
Az, hogy titkosított-e az adatforgalom, nincs összefüggésben azzal, hogy a küldés autentikált-e.

Tegyük fel, hogy az ADSL-es PPP loginod nextra123456@t-online.hu. Ehhez az előfizetéshez tartozhat egy nextra123456@t-online.hu mailcím is. De tartozhat más is. Nem feltétlen kell hogy azonosak legyenek, lehet a mailcímed nextra654321@t-online.hu is. Attól, hogy a PPP user neve ugyanaz, mint az SMTP user neve, még nem ugyanaz a kettő.

Nos akkor a probléma az, hogy NINCS t-onlines email cím. Az ügyfél nem kapott, mert nem tudtak neki generálni.
Ergo bármit teszek nem leszek sikeres.

De akkor hogy a bánatban működött az asztali windowsos gépen, amit nem néztem meg.
Alighanem az lesz az első dolgom ha megint kimegyek hozzájuk, hogy összerakom, bekapcsolom, és megnézem az általam nem is ismert kliens beállításait. Mert állítólag nem a www.freemail.hu-n írták a leveleket.
stra ígérem beszámolok.

Nálam működő megoldás az SMTP serverhez kapcsolódásban (thunderbird):
host:mail.t-online.hu
port: 25
titkosítás: STARTTLS
hitelesítés: normál jelszó
--
Rengeteget tököltem vele mire megtaláltam valami fórum mélyén egy ősi hozzászólásban, hogy miért dobja el folyton a kapcsolatot mindenféle változatos indokokra hivatkozva. t-online spamszűrése: default blokkolt 25ös port. szabadulás:
t-home.hu webes felületen elbarangolsz az email beállításokhoz (itt tudsz ingyenes boxot hozzáadni stb.) és egy checkbox-ból a pipa kivétele + mentés gomb majd 15 perc várakozás orvosolta a problémát. Ez kb 2 éve történt, lehet hogy azóta ez máshol (is) kapcsolható dolog, nekem akkor ez segített.

A mail.t-online.hu SMTP autentikációhoz egy t-online e-mail cím loginját és a hozzá tartozó jelszót kell megadnod. Nem azonos a pppoe loginnal, ami bár formailag pont úgy néz ki, mint egy e-mail cím, nem az.

Ha nincs meg a login és/vagy a hozzá tartozó jelszó, akkor azt vagy a szerződésedről kéne előguberálni (gyanítom nem találod), vagy az ügyfélszolgálatot felhívni.

"Sokat gondolkodik, majd idő túllépésre hivatkozva hibát ír."
SMTP debugban segíteni szokott a telnetes mail küldés. Ha már a connectnél timeout-ra fut, akkor annak semmi köze az smtp beállításaidhoz.

Nos ha ez valóban így van akkor eleve nem jó az egész. Mivel nincs alapjáraton kapott t-onlines email cím, csak az ami a pppoe-hez kell.
De állítólag az asztali windowsos gépen volt beállítva egy email kliens és az működött. Elfelejtettem megnézni, illetve nem is gondoltam rá.
Jelenleg egy Mageia Gnome van felrakva egy laptopra. Ezt állítanám be.

Nézted itt az alsó három POP3-as PDF-et? Mondjuk elég régiek.

:)

Hívd fel a hibabejelentőt/ügyfélszolgáltatót és kérd meg, hogy az smtp szűrést kapcsolják ki. MT+jelszó kell hozzá, ami a szolgáltatáshoz kapcsolódik.