A legszimplább videomuxer

Szóval van egy
- mp4 fájl, benne egy video (h264), és egy audio* (aac) sávval
- mkv fájl benne egy video* (h264), egy audio* (dca) és egy felirat* sávval
- srt fájl - nyilván felirat*
- ac3 fájl - nyilván hang*

No a csillaggal jelöltekből szeretnék egy új Matroskát csinálni (azaz egy video sáv, 2 audio és 2 felirat). Mi az a legegyszerűbb, legkisebb, *legálisan* ingyenes alkalmazás, amivel ezt XP alatt meg lehet csinálni? Azaz demuxolni képes az mp4-et és az mkv-t, és ha lehet ugyanabban a menetben muxolni egy új mkv-t. (Nyilván az már csak hab a tortán, ha beállíthatnám, hogy melyik hang/felirat legyen az alapértelmezett, meg ezek milyen nyelvűek, stb.)

A FreeBSD parancssorából MP4Box-szal, meg az mkvtoolnix programjaival valószínűleg meg tudnám csinálni, de most épp Win megoldás kéne :-)

Hozzászólások

Biztos meg fog lepni, de az mkvtoolnix multiplatform, működik windows-on is...

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

És mit kezd az mp4-es fájlommal? Ja, és az MP4Box-hoz is van win alá valami előke. De én most azt szeretném, ha egy ugyanazon progi meg tudná nyitni mind az mp4-e, mint az mkv-t, kijelölöm mi kell belőlül (első fájl második stream, második fájl első és harmadik strema, stb), meg hozzáadom az önállóan létező ac3-t és srt-t, és aszondom, hogy no ezeket muxold össze.

Más tipp híjján maradt a két menet: előbb MP4Box, majd az mkvmerge. És természetesen míg ment a művelet, megtaláltam, hogy talán a tsMuxer lett volna a megoldás, de azt már nem próbáltam ki.

felbol irom, nembiztos hogy megy:
ffmpeg -i foo.mp4 -i foo.mkv -i foo.str -i foo.ac3 -map 1:0 -map 0:1 -map 1:1 -map 1:2 -map 2:0 -map 3:0 -codec copy -f mkv -y bar.mkv

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Huhh, ez a -map opció kicsit zavaros volt elsőre, de az ffmpeg saját oldalán egész jó leírást találtam róla. Ráadásul a doksi átfutása után úgy néz ki, jól is írtad az opciókat :-). Mondjuk annyival kényelmesebb egy grafikus kütyü, hogy nem kell minden fájlra külön lekérdezni a streamek sorrendjét. Mindenesetre igyekszem megjegyezni ezt, mert igen hasznosnak tűnik.

Szerk: -f mkv helyett -f matroska ez már biztos, és valamit még mindig nem szeret, de próbálkozok :-)