Webes kereshető file archívum

Sziasztok!

Elérhetővé szeretnék tenni néhány filet webes felületen, de jó volna a tartalmat file szinten kereshetővé tenni.
Olyasmire gondolok mint az apache alap file megjelenítője, csak egy keresősávval kiegészítve, amivel filenevekre lehet szűrni és a megfelelő könyvtárba elnavigálni vele.

Leginkább irreleváns találatokat sikerült eddig összegyűjtenem.

Milyen megoldás volna erre a legjobb?
Használtok ilyesmit?

Minden segítséget/javaslatot előre is köszönök.

Hozzászólások

Esetleg ciklussal végignézni az egész könyvtár strukturát?
fopen majd vizsgálat, hogy dir-e ha igen belelép majd megint ez a ciklus. Ha nem dir akkor vizsgálat, hogy egyezik-e a keresés. Ha igen kiírja az útvonallal a fájlnevet.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Igen, használok, én magam írtam, kb 10 sor a listázó/navigáló. A keresés (mivel lusta paraszt voltam, és úgyse használja egyszerre 1-2 embernél több):
"grep -i '".escapeshellargs($search)."' `find . -type f` | cut -d ':' -f 1 | sort | uniq"
A kimenetet meg formázom, pl: "<a href='http://enpicihonlapom/?download=".$line."'>".$line."</a><br>"

Egy ilyen engem is érdekelne. Esetleg ha még a mappákhoz lehetne mysql-böl jogokat is kiosztani... jó lenne.

A kérdés jogos és épp egy másik topicban felvetett kérdés miatt gondoltam (épp most) vmi hasonlóra. Pl egy mysql adatbázis, amibe a file alap adatait, és magát a file-t egy másik db-ben elhelyezni. Ehhez jogokat is lehetne adni stb. Egy gond van, h a tartalom pl a doc-nál nehezen vehető ki, ha megnézed a forrását. Azt valahogy át kellene helyezni egy sima szöveg környezetbe, és akkor a tartalom részre is lehetne keresni, vagy szavak előfordulására, és gyakoriságára stbstb. Akár egy virtuális filerendszert fel lehetne építeni ebből php cgi akármi plusz sql alapon.

:D

Kb két hete csináltam egy hasonlót XD
Nem muszáj teljes virtuális fájlrendszert felépíteni, használhatod a ténylegest / lineáris db táblát. (Bár asszem a postgres-nek vannak kész függvényei a kettő összekötésére.)
A rekurzív táblák elég nyűgössé tudnak válni egy idő után.

doc, pdf vagy egyéb "csúnya" fileokon valszeg kénytelenek lesztek vagy egy php-doc-parsert vagy sokkal inkább valami parancssoros convertert használni, ha tartalmat is akartok indexelni.
De maga a szövegek tartalmi indexelése szintén benne van a legtöbb adatbázisban. Mondjuk szerintem nem a legjobbak, de legalább gyorsak. Persze lehet alternatív szó-index táblákat is gyártani neki, csak az szintén nyűgössé válhat.

Onnantól pedig hogy a teljes rendszert -beleértve a filekiszolgálást- a php-n át végzed, végtelenek a határok.

Szó mi szó: php alatt már kb. 1500-2500 sorból viszonylag gyorsan olyat lehet összerakni hogy a tíz ujját megnyalja az ember XD Ha belevágtok és kell benne segítség szóljatok csak :D