Maxtor DiamondMax Plus8

Maxtor DiamondMax Plus8

Hozzászólások

Egy 30GB-os ilyen vinyóka mondta be az unalmast a napokban. kb. 3 hónapos lehetett és 1 hónapja kezdett problémázni, mikor vagy 100%-ra teleraktam. ReadFail-ek jöttek. Majd (a szuperintelligens hibásszektorátmozgató elektronika miatt :-) elmaradtak ezek a zajok, és én is elfeledkeztem a dologról. Aztán tegnap előtt (épp a test-kernelt akartam kipróbálni) az újraindítás után a grub közölte, hogy error 25. A vinyón hatmillió hiba, az e2fsck után (CD-ről bootolva) a gyökérkönyvtár így nézett ki: [code:1:14fd9aaef8]lost+found[/code:1:14fd9aaef8] :lol: Ennek nagyon örültem :lol:
No, próbaképpen új install, de az újraindítás után a S.M.A.R.T. közölte, hogy Backup & Replace... :lol:

Zsiráf

U.i.: csak azt nem értem, hogy a S.M.A.R.T. miért nem jelzett az előző boot-olásokkor? Miért csak akkor, mikor (szvsz) már elfogyott a hibás szektorok lecserélésére fenntartott üres terület???

Hi!

Igen, néhány Maxtor széria eléggé hibás. Te pont kiogtál egy ilyet. Mellesleg nem igazá tudom, hogy akkor milyen winyót érdemes venni. Állítólag a Maxtor hibás (legalábbis sok az), IBM-ek szinté (állítólag), de sok embertől hallottam, hogy a WD-k meg a Seagate-k se az igaziak.

Mellesleg meg RAID5, és akkor legalább megmarad a cuccod:-)

Antiemes/TBS