MindigTV Extra Linuxon

Fórumok

Sziasztok.

Számomra rendkívül csábító, hogy a MindigTV-sek határozatlan időre is hajlandóak szolgáltatást nyújtani. (Megtehetik, hiszen gyakorlatilag 0 költségű egy új felhasználó, pénzt viszont rövid távon is hoz.)

Jelenleg az ingyenes csatornákat tudom nézni. Egy egyszerű USB-s tuner lóg az egyik gépemen, és egy TVHeadend streameli a csatornákat a hálózat felé. Ennek a konfigurációs oldalán láttam, hogy elvileg képes kódolt adásokkal is megbirkózni, bizonyos newcamd és capmt protokollokat támogat.
Amennyire a kevés rendelkezésre álló infóból sikerült rájönnöm, ezeket a szoftvereket többnyire csúnya emberek használják kalózkodásra. Én nem akarok kalózkodni, én előfizetett szolgáltatást szeretnék használni, csak a fenti sajnálatos tény miatt gyakorlatilag 0 dokumentációt találtam a kérdéses programokról.

A kérdésem az lenne: használja-e valaki őket? Esetleg el tud indítani valaki a megfelelő irányba? Mert a google nem nagyon segített.
Amit eddig magam is kitaláltam: gondolom, kell egy kártyaolvasó, amihez egyrészt van Linux támogatás, másrészt tud cas7 conax kártyát olvasni. Aztán erre kellene valahogy ráállítani a fenti programok egyikét, és teljes lenne a boldogság. Na de melyik eszköz kompatibilis, illetve hogy kell a programokat konfigurálni.

Így elsőre lehet, kicsit lustának tűnök utánajárni a dolognak, de az a helyzet, hosszú ideje először szinte teljesen tanácstalan vagyok, hogyan és mit keressek.

A segítségeteket előre is köszönöm!

Hozzászólások

Sub.
Amúgy vaterán régebben árult valaki 5000-ért házilag készített phoenix kártyaolvasót, sat.hu fórumban is lehet néha találni.