Kmail2 és akonadi ***MEGOLDVA***

Tegnap frissült a kubuntumon egy csomó kde csomag. Ma meg nem megy a kmail2 normálisan, elindul, de nem látja a levelek testét.
A statusnál: "Kmail folders" -> "Synchronizing email folder inbox" örökké tart.
Némi böngészgetés árán találtam egy hozzászólást, ami szerint ki kell nyírni az akonadi konfigját és adatbázisát, majd újra hozzáadni az accountokat, importálni a maildirt.
A hiba szerintük az, hogy az akonadinak valamilyen adatbázisa nincs szinkronban a maildir tartalmával.
Nem tud valaki valami egyszerűbb megoldást, ami csak az adatbázist újragenerálja, anélkül, hogy a filtereimet (sok van) és az accountokat újra be kellene írni?

Update: újra beimportálni sem tudom a .Mail-t egy friss kmail-be. Nem lehet valahogy újragenerálni az indexeket benne, hátha az a hibás?
Update2: akonadiconsole-ban kinyírtam valami nepomuk mail feedert, és most úgy néz ki, ott a browse opcióval legalább meg lehet nézni a levelelet. Szóval alakul. <--- ez téves

Hozzászólások

OFFFFF: 2012 a linux desktop éve :)

Na, megköszörültem, úgy néz ki, megy.
Hogy mi volt a baja, arról továbbra sincs halvány gőzöm sem, a frissítéskor valamit összekócolt a Maildir formátumban a .Mail alatt.

A megoldás:
Először lecsaptam az akonadit: akonadictl stop
Az inboxot nem bírta szinkronizálni, nosza hát, egy for script-tel és a formail-lal bepakoltam a .Mail/inbox/cur és .Mail/inbox/new alatti leveleket egy mbox file-ba, és kitöröltem.
Utána kmail, és másik foldert nem bírt szinkronizálni, GOTO 10, a másik folderrel (fontos: bármi tákolás előtt akonadictl stop).

Szerencsére ezt csak 3 folderrel kellett megcsinálnom, a többi 50 rendben volt. Ez után a keletkezett mbox-file-okat importáltam, és megy. Levél nem veszett el, csak 3 órám. Szólhatna valaki Neumannnak, hogy ez a számítógép-dolog nem vált be, találjon ki valami jobbat,