Oracle Solaris Studio 12.3

Címkék

Oracle Solaris Studio 12.3

Az Oracle bejelentette az Oracle Solaris Studio 12.3 azonnali elérhetőségét. Az Oracle Solaris Studio 12.3 az Oracle fejlett C, C++ és Fortran fejlesztőkörnyezete, amelynek segítségével a bejelentés szerint akár 300%-kal is növelhető az alkalmazás-teljesítmény Oracle rendszereken. Az Oracle Solaris Studio 12.3-t optimalizálták Oracle Solaris, Oracle Linux és Red Hat Enterprise Linux operációs rendszerekhez, hogy képes legyen a következőket nyújtani:

  • SPARC T4 rendszerek akár 300%-kal, x86-alapú rendszereken akár 150%-kal gyorsabb alkalmazások Oracle Solaris Studio C, C++ és Fortran fordítókkal
  • az előző verziókhoz képest 20%-kal gyorsabb az alkalmazások fordítása
  • az új kódelemző eszköz segítségével gyorsan azonosíthatók a gyakori programozási hibák (memóriaszivárgás stb.)
  • fejlettebb teljesítményelemző
  • stb.

A bejelentés elolvasható itt. Blogbejegyzés itt. Letölthető Solaris-ra és Linux-ra innen.

Hozzászólások

Eddig nem is tudtam, hogy az Oracle-nak még saját C/C++/Fortran fordítója is van. Ráadásul akár 20%-kal gyorsabban fordít, és 150%-kal gyorsabb kódot generál? Eddig hol rejtegették? Vagy csak azért nem hallottam róla, mert ez ilyen vállalati, fizetős cucc?

Fortran???? A legjobb matematikai nyelv, csak már kicsit öreg. Ha fortranban programozok (évente 2*) akkor mindíg xemacs. Ezt azért kipróbálnám. Mindíg egy olyan programkönyvtárat akartam, amivel fortranban direkt lehet gui-t is írni (amit nagyon nem szeretek, de gyakran kell), kétlem hogy ez tudná, ha valaki tud róla azt megköszönöm, de örülök. Megtsztelem.

UI.: :( Nincs 64-bites. Na mindegy.
------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Egyébként... ki használt Solarist manapság? (nem kötekedni akarok, csak tényleg gőzöm sincs, azért kérdem)