Online vásárlás: kiszállítás vagy személyes átvétel?

Egyre több online áruház nyújt személyes csomagátvételi lehetőséget. Ilyen átvételi pont-hálózat például a Pick Pack Pont.

Szerintetek van benne fantázia?

(A PingvinBoltnál erősen gondolkodunk egy hasonló, személyes átvételt kínáló szállítási módozaton)

Hozzászólások

Én rendszeresen úgy rendelem a hardvereket vidékre, hogy pick pack pontra érkezzen, ingyenes szállítás (árba bent van), időben, rendben megérkeztek mindig a cuccok. Teljesen jó.

Többször használtam már Pick Pack Pontot, kényelmes, mert tudom hogy mikor érkezik meg a csomag, és jóval olcsóbb is, mint a futár (legalábbis ott ahonnan eddig rendeltem). Emellett nem kell otthon várni, be lehet ugrani érte akármikor a megadott időintervallumban. A csomag útját pedig e-mailben tudtam követni, a feladástól kezdve a megérkezésig.

Egyszer én is rendeltem így.
Meg lehetett jelölni a hozzám legközelebbi átvevőhelyet (volt néhány lehetőség).
Kényelmes volt, szóltak, hogy megérkezett, bementem érte, átvettem.

...aztán kiderült, más típust küldtek mint ami a hirdetésben szerepelt, vitethettem fel Budapestre.
Mondjuk ez nem a Pick-Pack dolog hibája és visszaadták a pénzem, de gondolom, garanciális ügyintézés sem feltétlenül egyszerű így...

Persze pólónál nem hiszem, hogy különösebb gond adódna.

Ugyfeloldalrol like, az emberek szeretik, nepszeru.
Kiszallitoi oldalrol ha nem napi husz csomagot adsz fel, akkor annyi van, hogy fix, eltolhatatlan idoben jon a futar, tehat ha esik, ha fuj, otthon kell lenned amikor jon, mert egyebkent csak masnap tudod feladni.
Ismeros probalkozott az arushelyi feladassal is, de ott meg el tud keveredni a csomag, es gondolom epp a csigaposta hasonlo feature-je miatt nem ugy adod fel a csomagot.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Postahoz kozvetett belso szemlelokent: rengetegszer szidjak a postat olyan dolgok miatt, ami igazabol nem a posta hibaja, hanem az ugyfelek tudatlansaga (nem feltetlen negativan ertve) vagy szimplan felado oldali atveres.

Pl.: vmikor nyar vege fele nyitott itt vki egy topicot rohadt posta cimszoval mert nem kapta meg az androidos telefonjat. Aztan kiderultek ilyen aprosagok, hogy "eloreutalas, felado nem elerheto azota, masnak meg mindig hirdeti, stb." (Szimpla atveres, postaig el se jutott a cucc :)

Vagy a masik eset, amikor a "rohadt posta kibontja a kufoldi csomagom". Nos, nem a posta bontogatja, hanem a vamhivatal. (Ilyenkor a csomagra kerul is egy szep jelzes, miszerint vamkezelt, amit kevesen vesznek eszre.) Csak a Posta marketingesei balfaszok, es nem kovetelik meg a vamhivataltol, hogy akkor legyszives egy vamhivatalos celluxszal ragaszd vissza, hanem azzal ragasztjak le, ami van: postas logoval.

Na meg azert sokmindennek utana lehet kerdezni, hogy hol jar, persze csak a megfelelo modon feladott csomagok, levelek eseten.

Szoval igazabol ugyfel oldalon is van egy jo adag informaciohiany.

----------------
Lvl86 Troll

Mi az ajánlott levélként feladott pólókat le tudjuk már most is követni, de kilátásban van egy még profibb nyomkövetés is. Sokszor írtam már, de leírom még egyszer: le a kalappal a posta előtt, az elmúlt 10 évben a "nagyon rossz"-ból elértek a "jó" kategóriába nálam.

--
Kum G.
Linux pólók HUP pólók Linux tanga

http://hup.hu/treyblog/20110813/pick_pack_pont

(azóta többször is igénybe vettem)

Előnye: Kényelmes, útba esik több szempontból is, elfogadnak hitelkártyát, nem kell a futárt lesni, a kiszállítás fázisairól e-mailben tájékoztatnak és olcsóbb mint a futár.

Hátránya: n/a

--
trey @ gépház

Én reformáltam és gyalog járok a vonattól a munkahelyemig BKV helyett.

Személyes átvételnél 2 jegy 640 ft. Amikor a hestoreből rendeltem mindenféle elektronikai cuccot, akkor előre banki átutalással fizettem és a posta 580-ért kihozta.

Ha nincs BKV bérleted, a személyes átvétel nem versenyképes. Autóval sem megyek be ökörködni a városba, a dugóban csücsülés és parkolójegy sem olcsóbb semmivel.