Az OTP bankszámla interneten elérhetetlen

Az OTP Banakba az internetes felületen nem tudok belépni, mert a belépési adatok megadása még megy, de aztán 3-5 perc gondolkodás után timeoutol.
Ma reggel 8 előtt még működött. (A fizetésemnek kellene ma érkeznie, de reggel még nem volt rajta, azóta meg nem tudok belépni.)
Másnál is jelentkezik a probléma?

Hozzászólások

callcenter felhívása? Lehet h. relevánsabb próbálkozás :)

Amikor kellett akkor ez volt a legkezenfekvobb, most pedig mar nagyon nehez valtani. :( Nem en vagyok a legnagyobb ugyfeluk, havi 50e Ft banki koltsegem szokott lenni mint kisvallakozo. A fejemet ennyi penzert epp csak leszarni tudjak. Van olyan szolgaltatas amit harom eve nem tudnak elintezni... Persze valahol az en hibam, de az, hogy nem foglalkozok vele az sokkal kenyelmesebb. :)

Másnál se működik. Nem első alkalom sajnos!

Én még ilyet nem tapasztaltam az OTP-nél.
Olyan volt, hogy nem sikerült belépni, de egy negyedóra múlva már igen. De most kb. fél tíztől próbáltam már vagy hatszor és nem megy.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem sokat lacafacáztam a kategória kiválasztásával.
Rákerestem arra, hogy "elérhetetlen" és ebben a kategóriában találtam ilyet, hogy azt hiszem a Freemail elérhetetlen.
Nos így történt. :-)
UI. Itten van ni! http://hup.hu/node/100018
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A fizetésemnek kellene ma érkeznie

valószínűleg sokan vannak ezzel így ;) (nyilván ettől még nem kéne lefittyednie)

Valami az utalásfogadásnál is lennie kell, mert ugyan másik bankból érkezik és tegnap délután utalták el a kollégák, de mindig másnap reggel 8 kor, +-10 perc szoktam megnézni és eddig mindig rajta volt. Ma reggel még nem.
Más bankoknál vezetett számlára ma reggelre mindenkinek megérkezett. Az egyik OTP számlás kolléganőnek háromnegyed 12 körül érkezett az OTP-től az SMS a jóváírásról. Nekem nem jön SMS, csak szerettem volna megnézni, hogy mi van, de nem tudok belépni.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ha ez minden hónap elején előfordulna, akkor érteném, hogy nem méretezték eléggé túl a rendszert. De évek óta most történt először. Én legalábbis még soha nem tapasztaltam ilyet.
Nálunk mindig úgy utalnak, hogy másodika előtti munkanapon utalnak, kivéve, ha az péntekre esik, mert akkor már csütörtökön elutalják, hogy ne parkoljon a pénz hétvégén valahol a számlák között. (A forrást megterhelik a cél számlára meg nem írják jóvá napokig.)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Az Unicreditnél rendszeresen megtörténik az ilyesmi, de ez nem hiba. Valami olyasmit mondtak, hogy amikor könyvelődnek a nyitáskor a tranzakciók, akkor 5-10 percig nem enged belépni. Talán ha be vagyok lépve akkor kidob, telepített terminálon meg foglaltságot jelez. Ez reggel 7 óra körül és este 10 óra körül rendszeres. Este valami más miatt foglalt a rendszerük. A Navision Banki moduljánál futottam bele hasonlóba, úgyhogy az adatletöltést reggel 8 és 9 közé időzítem elsőként. Reggel 18-7 óra között meg nem teljesítenk tranzakciót, gondolom a bank zárvatartása miatt. Hétvégén szintúgy.

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

Azt hiszem félreérthető voltam, mert az utalásokat már most is azonnal teljesítik banki nyitvatartási időben, de reggel nyitáskor feltorlódnak az "események".
Belülről nem ismerem a rendszerüket, csak mint felhasználó kérdezgetek néha tőlük.

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

Erste lakosságinál eleve a legkorábbi értéknap a következő nap lehet, ehhez hozzájön 1 - 2 nap, amig ténylegesen megtörténik a tranzakció (természetesen, addig is zárolják a pénzt - és forgatják egy kicsit).
Kíváncsi vagyok, hogy a 4 óra ténylegesen mit fog eredményezni.

Mit tetszik zagyválni??? Rendszeresen utalok Erste-s számláról, és a netbankon feladott tétel a következő banki nappal ott figyel a túloldalon. Jó, a túloldal is közvetlen giro tag; ha világvégi takszöv. vagy más, levelező banki szolgáltatással giro-t elérő társulat lenne, akkor ott egyértelműen van plusz 1-2 banki nap késedelem.

Sok banknál van külön nappali és éjszakai számlavezető rendszer, és addig nem érhető el az ügyfél számla, amíg áttöltik a tranzakciókat egyikből a másikig. Általában az esti zárás tovább tart, mint a reggeli, mert nappal több a tranzakció.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"A fizetésemnek kellene ma érkeznie"

Majd megérkezik hétfőn, és akkor mi van? Eltűnni csak nem fog.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Hármas........alá............kettes.........................egyest írtam be.

Nem csak a fizetés az érdekes, hanem az, hogy ilyet én még nem tapasztaltam, hogy tartósan, több mint négy órán keresztül nem tudok belépni.
Amúgy 3 perce sikerült belépni, látszólag minden rendben van.
Amúgy azt is megfigyeltem, hogy az utóbbi időben a vásárlásokat és az ATM-es kp. felvételt is több napos késéssel könyvelik le, persze visszamenőleges dátummal a tényleges időpont szerint.
Korábban 2 napnál többet csak hétvégén csúsztak.
A bankadó miatt biztos kikapcsolták a számítógépeik egy részét, hogy spóroljanak az árammal! :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

"Amúgy azt is megfigyeltem, hogy az utóbbi időben a vásárlásokat és az ATM-es kp. felvételt is több napos késéssel könyvelik le, persze visszamenőleges dátummal a tényleges időpont szerint."
A vásárlást akkor könyvelik le, ha a kereskedő benyújtotta az igényét a pénzre. Addig csak foglalásban van az összeg. Az ATM felvételt nem értem arra nem tudok okosat mondani. :)

"A bankadó miatt biztos kikapcsolták a számítógépeik egy részét, hogy spóroljanak az árammal!"
Inkább a végtörlesztés fáj nekik, meg az adófizetőknek is. Off: Nemzet elleni bűntett a végtörlesztés, az 5mdFt a vasutasoknak meg sikkasztás. /Off

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

A kártyás fizetés után az elérhető egyenleg perceken belül változik, csak a tétel nincs rajta így a különbözet lógóban van. Legalábbis mire hazaérek a boltból már biztosan a valódi egyenleget mutatja, csak nem látszik, hogy mitől annyi.
Az ATM használat után ugyanígy.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

"A kártyás fizetés után az elérhető egyenleg perceken belül változik"

Kártyás fizetés után az elérhető egyenleg perceken belül változik azonnal foglalásba kerül. Ha viszont a kereskedő nem nyújtja be igényét a pénzre a bankjánál határidőn belül, akkor visszakerül a számládra a pénzed.

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

Ennek az igénybenyújtósóinak nem látom sok tetejét.
Ha nála fizettem az övé a pénz. Az más, hogy csak naponta egyszer kerül át a számlájára.
Vagy azért lenne, hogy a kiskereskedő, ne fizessen naponta utalási (lehívási) díjat a pár ezer Ft után, hanem csak akkor kéri, ha összejön valamennyi? Így már érthetőbb.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Teljesen elektronikus tranzakció esetén a kettő gyakorlatilag egyszerre (rögtön egymás után) megtörténik. De ha például önkiszolgáló benzinkútnál fizetsz kártyával, akkor előbb megadod, hogy mennyiért szeretnél tankolni (pl. 20.000Ft), ezt foglalásba teszi, majd amikor a tényleges összeg kiderül, akkor történik meg a tényleges összegre a terhelés.
Bővebben: www.bankkartya.hu

Egy alkalommal vásároltam egy üzletben 3000Ft-ért. Náluk még kézzel pötyögték be az árat a POS-ba, és véletlenűl 30.000Ft-ot üttöt be az eladó lány én meg jóváhagytam. Sétálok el a boltból amikor nézem az SMS-t hogy -30.000Ft -ért vásároltam. Visszamentem a boltba mutatom a blokkot 3000-ről és a SLIP-et 30.000-ről. Lesztornózta gépén, és azonnal visszakaptam a 30.000-et és levették a 3000-et. Erre jó volt, hogy nem azonnal vette le a pénzt a számlámról.

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

Az OTP rendszere sokszor csinál ilyet.
Szólhatna már valaki Csányinak, hogy 2011-et írunk, és ne csak a zsebét tömje, hanem nyújtson 21 századi színvonalon net-es szolgáltatást.

Én ide jöttem át OTP-től: https://www.granitbank.hu/

Nagyon jó a netbankjuk, csak sima HTML-t és javascriptet használ, és itt is van ingyen SMS azonosítás.

És főként azért jó, mert havi 100 Ft-ért jegybanki alapkamat - 2% kamatot fizetnek a lekötetlen számlapénzedre is.

Ezen felül csak a bankkártya kerül még 950 Ft-ba évente, más lényegesebb dolgok ingyenes (havi 2 kp felvétel bármelyik ATM-ből, utalások, számlavezetés - ezek mind ingyenesek).

anyuka megkapta ma smst.
csaladi potlek + gyes.
bement a boltba vasarolni, kartyaval,
kiderult az utalasrol az sms megerkezett,
csak a szamlan nem kerult jovirasra.
postan ma tobb anyuka belefutott ugyanebbe a mokaba.
csekket akartak befizetni otp-s kartyarol,
es nem volt a szamlan az utalt penz.

OpenBSD 5.0/i386 theo for the prezident:D

Nálam is működik, de valami iszonyat lassan.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Nálam se megy. Kb. 1-1,5 órája még be tudtam lépni, már nem. Szintén timeoutol.

A Vodafone eszámla sem működik. Az OTP direkt direkt szop@t.

na helll a rath!

En nem erteni, ha nem lepsz ba a netbankba, nem erkezik meg a fizud? :)

Nálam megy/ment az OTP direct. Kb 1-2 órája léptem be és utaltam, vezettem át összeget, stb...

A vodafone eszámla OTP-s fizetési része viszont nem megy. Egy ideig tölt, majd kiír valami olyasmit, hogy a megadott elöfizetöi azonosító nem létezik. Úgyhogy oda ismét maradt az utalás...

"A vodafone eszámla OTP-s fizetési része viszont nem megy. "
Azt nem értem hogy ezek a szolgáltatók miért ezeket a "nyakatekert" banki rendszereket használják, és miért nem egy IPSP-vel csinálnak saját online payment megoldást?
Pl.: Escalion kft.

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k