TS convertálása - egy digitális tuner felvételének kikódolása

Fórumok

Sziasztok,

egy waytecq HD95cx által készített *.ts felvételeket szeretném avi ba
átírni. A trükk benne, hogy az ingyenes adók felvételeit simán a VLC is viszi, de a kódkártyás felvételeket nem. A forgalmazó szerint a kártyával elkészített felvételeket ugyan kinyitva rögzíti a készülék, de a készülékhez kódolja, hogy csak azon lehessen megnézni. Ígértek egy FW frissítést ami majd ezt megoldja, mint a régebbi készülékeken ez most is így van. De addig is szeretném átkonvertálni a felvételeket lehetőleg linux alatt.
Minden ötletet szívesen látok.

Köszi

Hozzászólások

Tehát akkor te a bekódolt .ts-eket szeretnéd átkonvertálni avi-ba? Ez nem nagyon fog menni, hacsak nem tudod, hogyan kódol a FW és milyen kulcsokat használ.

igen ez egy fura kérdés, hogy akkor a készülék minek kódol?
A mindigtv kártya ugye kikódolja az adást és azt rögzítem.
Egy videó fórumban azt írták a tsdoctor nevű program tud ilyen dekódolást, de az ugye win only. Ezért gondoltam keresek linuxosat, de ha azt mondod, ez hiábavaló, akkor feladom.

ok, ezt értem. Amit nem, hogy az előző modell a HD90CX miért nem kódolta el az adást és a modell ami meg majdnem ugyan az miért kódolja ? A képviselet szerint ez azért van, mert közben változtak a csatornák igényei és azt kérték a FW fejlesztőktől, hogy az adás ne legyen megtekinthető csak az adott készüléken. Ami nekem azért fájó pont, mert 2 hete van meg ez a mostani készülék de már most látszik, hogy nem túl stabil és ha gond lesz vele és pl cserélik, akkor az összes felvételem megy a lecsóba.
Azért köszi.

Akkor ez szívás, főleg ha a lementett TS állományokat is a Conax kártyával kódolja, ami RSA-t használ, ami ugye törhetetlen a tudomány mai állása szerint. Sürgősen cserélj eszközt szerintem. Persze lehet, hogy gyenge kódolást, vagy valami fix kulcsot használ amit ki lehet szedni a FW-ből, de ez már nem triviális.

félreértettél, az eszköz kikódolja az adást a Conax kártyával és lementi .ts ben, de a TS be belekódolja a saját kódolását, vagy nem tudom mit, de semmiképpen sem a Conax kártyát. Ezt onnan tudom, hogy más készülékek pont úgy működnek ahogy te írtad, azért sem vettem olyat. PL egy másik gyártó készülékein azt írják az userek, hogy ha lejár az előfizetésed akkor a régi felvételeket sem tudod megnézni, csak akkor ha érvényes Conax kártya van benn. Ezen a készüléken én kipróbáltam és ha kiszedem a kártyát akkor is remekül meg lehet nézni a 2 héttel ezelőtt felvett HBO adást. Valamint a szerviz szerin is csak a készülék kódol bele a ts be.