HP 9000 D-class oprendszer valasztas

Fórumok

Sziasztok!

Van egy cimben emlitett gepem jelenleg HP-UX 11v1 OS-el. Egyelore uresjaratba szepen fut, de szeretnem hasznositani valamire (kis hazi levelezo szerver). Mivel hobbista vagyok nincs HP elofizetesem, ezert egy darab ertelmes patchet sem kapok amik elengedhetetlenek lennenek (jelenleg a wget is segfaultol). Tud valaki ingyenes oprendszert ajanlani a gepre ami stabilan fut?

Hozzászólások

"NetBSD/hp700 is the least complete port of the three current open source systems, trailing both Linux and OpenBSD on PA-RISC."

http://www.openpa.net/netbsd_hp-700.html

http://www.openpa.net/linux_pa-risc.html

http://www.openpa.net/openbsd_hppa.html

A NetBSD port ha jól tudom, az OpenBSD verzión alapul. Én ha ezzel foglalkoznék, akkor vagy Linux-ot, vagy OpenBSD-t próbálnék. Szigorúan játszási céllal, hiszen a Debian is nemrég dobta a PA-RISC portot (HPPA) a Squeeze kiadási archjai közül, így a jövőben sok jóra nem hiszem, hogy lehet vele kapcsolatban számítani.

--
trey @ gépház

"Its modern variants NetBSD and OpenBSD also support various HP 9000 models, both Motorola 68k and PA-RISC based."

Arra akartam de erdemben hasznalni lehetetlenseg. Vagy hasznalok egy elavult oprendszert (mert patchet nem kapok), vagy elkezdem kezzel takolni az egeszet (nah erre meg idom nincs).
Mar reg probaltam de ha jol emlekszem peldaul egy fuggveny hianyzik libc-bol amit egy kesobbi patch orvosol, de ezaltal eleg sokminden elhasal.
Szoval eredeti celom feladva gondoltam, hogy hasznositom valamire, levelezest pont elbirna (5percenkent pop3 fiokbol lekeri a leveleket, naponta nehanyszor valaki egy webes feluleten elolvassa oket...).

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."