IBM HDD fura hang

IBM HDD fura hang

Hozzászólások

Nezd meg itt
http://www.storage.ibm.com/hdd/technolo/oem/tech/pfa.htm

Figure 3-tol keresd az alabbi bekezdest

The "symptom driven" portion of PFA uses the output of data, non-data, and motor start error recovery logs. The analysis of the error log information is performed periodically during idle periods.

Quote:

On 2002-11-21 16:12, Anonymous wrote:
Meg csak az IBM oldalarol letoltheto Disk Fitness Test progit futtattam, a Quick Test azt allitja, hogy minden OK. Advanced test-re csak holnap lesz idom. A SMART feature csak ATA lemezeknel mux.



SMART def.
"....program that monitors SMART-capable IDE and SCSI hard disk drives. The program reduces the risk of system down time by assessing the reliability and predicting hard disk drive failures. This lastest release (v1.01) now supports selftest of IBM SCSI drives. (SMART Defender is a replacement for EZSMART.) "
www.storage.ibm.com/hdd/support/download.htm

De talalsz meg bejegyzeseket, ha a Google rakeresel.


P.E.D.

Az IBM progija irta ki az SCSI vinyot kivalasztva, hogy az eszkoznel nem supportalt feature.

Lehet, hogy csak nincs aktivalva a kiterjesztes. smartudm probald meg. Valamint ahhoz, hogy az adott operacios rendszer ki tudja olvasni az ertekeket, ezt BIOS szinten is tamogatni kell (+ kiegeszito eszkozok,programok).
Megfeleloen van hutve a merevlemez?

Sziasztok!

Nekem hasonló problémám van. A hdd 40GB, 7200rpm, ATA100-as, kb. fél éves. A nyávogás 6-7 percenként tart kb. egy másdopercig oprendszertől függetelenül. Kb. egy hónapja kezte el Linux alatt, hogy a fej leparkolását követően vagy közben néha erős, néha meg nem annyira, de elég kellemetlen fénes hangot hallat kb. fél másodpercig, míg ha rebootolás követően kapcsolom ki a képet még a LILO előtt, akkor viszont nincs ilyen gond a parkolásnál. A Linux kernel verziószáma 2.4.18. Ja, és a jelenség üzemidőtől független. A hdd mellett szabad a légáramlás, és hűtve is van. Találkoztatok már ilyen jellegű problémával?

Üdv.: HM

Nekem ez egy 1GByte-os WDC winyoval volt igy. Kb. 1 hét használat után kezdet el jelentkezni, utána folyamatosan nőtt rajta a bad sectorok száma. Volt olyan, hogy az átviteli sebesség pár KByte/sec-re csökkent, gyakran meg is állt (ilyenkor fagyott a win). Formázni nem lehetett. Szóval szép kilátások.

Sziasztok!

Uj IBM SCSI (320MBps, 73GB) HDD, 1-es ID-n, Adaptec 29160-as kartyan, 2.4.19-es kernel. Egy primary particio van rajta, ext3 FS es meg nincs rajta adat. Kb 62-66 masodpercenkent nyavog 1-2 masodpercet, nem tudom, hogy ez uzemszeru mukodes-e, mert nem volt meg dolgom ilyen eszkozzel. Megneztem a doksijait az IBM honlapjan, de nem lettem tole okosabb. Adaptec kabel kit van hozza, lezarassal. Tipp? Elore is koszi.

Udv.: MG

S.M.A.R.T. ertekeit ellenorizted? smartctl, ide-smart , smartudm (latvanyos,dos -os, lehet hogy dosemu -val is mukodik, meg nem probaltam). Talalhato egy T.E.C. (ha jol emlexem) , ami a program inditasat kovetoen hasonlitja oszze az ertekeket folyamatosan, ill. akkor ha lekerdezed.

Meg csak az IBM oldalarol letoltheto Disk Fitness Test progit futtattam, a Quick Test azt allitja, hogy minden OK. Advanced test-re csak holnap lesz idom. A SMART feature csak ATA lemezeknel mux.