[megoldva] levlista

A fiam osztályába járó diákok szülei számára alakult egy levelezőlista, Google groups alapokon. Ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert (már) nincs olyan opció, hogy egy email cím "erőszakos" felvétele, pedig több szülő inkább csak olvasni lenne képes, regisztrálni nem. (Lassan ott tartunk, hogy "á, inkább másoljuk bele a tonnányi emailcímet a címzett mezőbe".) Tudom, hogy a mailman-ben (akár parancssorilag) megoldható a visszajelzés nélküli címfelvétel, de nem látok publikus mailman-használati lehetőséget. Ismertek olyan levelezőlistát, amelyben megkerülhető a tagok megerősítő visszajelzése, és nem kell hozzá saját kiszolgáló?

- A megoldás egy felajánlott mailman szerver lett.

Hozzászólások

Remélem nem köveznek meg ezért: facebook csoport?

Igen, gyakorlatilag is tud, bár vannak meglepő megszorítások. Pl. egy nap csak X embert tudsz fölvenni. Meg mintha csak egyszer lenne szabad módosítani a kiküldendő szöveget (annak is csak azt a változatát, amikor nem "felírsz" valakit és levél megy, hanem meghívsz valakit).

ehhehh... azert a kisfiuk/kislanyuk miatt megtehetnenek mar valami ilyesmit is. Facebook csoportra egy ellenerv (tapasztalat), egy csomo munkahelyen blacklisten van az fb. Bandaval is ezert fogunk atallni google groupsra valszeg. Egesz nap meloban, aztan nincs beleszolasom kb. abba, hogy mikor legyen proba...

Hasonló célból ez engem is érdekelne!
:-)

Esetleg yahoo! groups ? :) (megelõztek).

Nem tudom, mi fér bele, de ha most kellene nekem összeraknom egy levelezőlistát, Amazon cloudban nyitnék egy tiny méretűt, ingyen, és erre tennék mailmant.

Már nem emlékszem, hogy ez véglegesen ingyenes, vagy mondjuk csak egy évig, tehát lehet, hogy annyira nem jó ötlet mégsem.

G

Csak ötlet, de talán megoldható:
postfix + a header_checks replace funkciója + alias-al megoldva a továbbküldés...
nem szép, de talán müködne...

Ha ez valoban egy ilyen community levlista, akkor ha kered, tudok adni egy levlistat egyetemi gepen.

t

többirányú a lista, vagy csak az admin küld rá levelet?

ha egyirányú, akkor mailchimp.com - zseniális

Korábban googlegroups lista esetében a Google az admin google fiókjának "minőségének" függvényében engedélyezte a meghívás mellett a tagok felvételét is. Konkrétan én tudtam felvenni listára tagokat, míg másik admin nem. Most leellenőriztem, és a tag hozzáadási funkció sajnos valóban megszűnt, kár érte :(