IBM DDYST-18350 = ipari hulladék

IBM DDYST-18350 = ipari hulladék

Hozzászólások

A tapasztalataimat szeretném leírni, hogy okuljon belőle más és nehogy véletlenül ilyen gagyitron vinyót vegyen, mint ezek.

Tavaly augusztus vége felé vettem 3 db. $SUBJECT merevlemezt, korrekt nagykertől egy ismerős kiskeren keresztül, 3 év garanciával. Tudom, hogy van 5 évvel is, de annyi pénzem éppen nem volt, no meg akkor a 3 év is bőven elégnek tűnt.

Egészen október közepéig, amikor is az egyik közülük bad sectort jelzett. Oké, garis csere megvolt, újat beleraktam a gépbe, és a biztonság kedvéért még két backup IDE vinyót is, amúgy RAID5-ben ment a három SCSI.

Ezek után a második augusztusi most február elején lett badblockos, a harmadik pedig március közepén úgy, hogy közben hozzá se nyúltam a géphez, a RAID miatt kifele ez nem érződött.

Software RAID (Linux kernel) persze, s mivel mind a három disk ugyanazon a partíción lett rossz, ezért merem feltételezni, hogy

ezek a vinyók szériahibásak!



Erősen eltanácsolok éppen ezért mindenkit attól, hogy ilyen IBM vinyót vegyen a jövőben, személy szerint nagyot csalódtam bennük és egy jópár évig nem fogok IBM terméket vásárolni.

Azon meg ne lepődjetek meg, ha más fórumban is találkozni fogtok a rövid történetemmel, szeretnék egy kis hírverést csapni a Nagy Kéknek.

sajna az IBM szeriakkal mostanaban valami gond van.
havernak is bekrepalt 2 zsinorban, se kep se hang
nalunk 2 db megy konstans 24 oraban, de a minap hibat jelzett a raid tukor szinkron.. visszaraktam, es megy most jol, de nem vagyok nyugodt..
mit ajanlotok?
zse at sch dot hu