Feher kepernyo zugas

Utananeztem a neten is, ahol a kovetkezo magyarazatot irtak: Mivel a feher szin eloallitasahoz a teve komponensei a maximalis megterheles kozelebe kerulnek keletkezik ez a zugas.
Eszrevettem, hogy minel feherebb a kepernyo annal jobban hallhato.
A zugas nem a hangszorokbol jon, ha lehalkitom egeszen a tevet, akkor is hallatszik, amolyan trafo zugasra emlekeztet. Napkozben elmegy, mert a teve hangja elnyomja es nem lehet eszrevenni, de este, mikor csend van es a teve hangereje a minimalis kozeleben, nagyon zavar.
Gondolom, hogy ez a zugas a teve alkatreszeinek oregedesevel egyre jobban eszleleheto, en kb egy honapja figyeltem fel ra eloszor.
Probalgattam a szineken allitgatni, levettem a fenyerot, a kontrasztot, szintelitettseget es egyeb beallitasokat is, nem segitett, a zugas maradt.
Azt szeretnem kerdezni a Nagyerdemutol, hogy tenyleg nem letezik orvossag erre? Nalam Euroscart kabellel csatlakozik a Digitol kapott konzerv a tevehez. Lehet kabel gond is? Vagy csak haldoklik a teveben valami? Feleves a teve, meg garanciaban van, de nagy esellyel ugyanilyen allapotban kapom vissza, ha beviszem a szervizbe.

Hozzászólások

Ha a hangerot leveszed, de a zugas marad, az ettol meg johet a hangszorobol; tesztnek az lenne a tuti, ha a hangszorot magat kikotned. A "tulterheles" lehet ludas amugy ebben, mivel a mai cuccokban a tap igencsak alulmeretezett szokott lenni. (Tudod: fogyasztoi tarsadalom vagy mi, ha nem romlana el, sose vennel ujat.) A "hibafeltarasra" valoszinuleg olyan ember tud vallalkozni, akinek vannak ehhez muszerei. A kerdest olvasva igencsak keves infoval talalkozni. A pontos tipus lehetne mondjuk az elso.

Egy LG M2762D TV/monitor lenne az aldozat.

Offtopic:

Igazad van ezzel a fogyasztoi tarsadalommal. A baj csak az, hogy en nem tudom olyan gyorsan gyujteni a penzt amilyen gyorsan romlanak a cuccok idehaza.
Az utobbi felevben kidobtam mar egy proszivot (ugyancsak LG) lehetett 2 eves, tegnap meg a parom jott sirankozva hogy a Tefal mixer is befosott, szedszedtem, a muanyag fogaskerekeken mar nem voltak fogak. Kb harom eve vettuk, nem tudom ha 10x volt hasznalva. Irtam egy alkatreszforgalmazonak, kaptam egy szep kepet amin bekarikaztam a rossz alkatreszt, visszakuldtem orvendve, hogy nicsak nem kell kidobni. 10 perc mulva jott a valasz: nem gyartanak mar ilyen alkatreszt.

--
FeZo

régebbi tv-nél szokott ilyen előfordulni a KF szűrő nem tökéletes és belever a hangsávba..
szokea

Pongyolán, de talán érthetően fogalmazva: Ez azért történhet meg, mert a fehér színhez a videojel magasabb frekvenciás komponensei tartoznak, amely komponensektől nem messze helyezik el a hangsávot. Így a „kép” egy része bejut a hangfeldolgozó rendszerbe, ha a hangsáv leválasztására hivatott szűrővel gond van, és ez okozza a zúgást.
Azonban itt nem ez lehet a hiba oka, mert ebben az esetben a hangerő állításával változik a zúgás hangereje is.

Kiegészítés:
Ha garanciális, akkor vidd szervizbe.

Kiegészítés 2:
Ha a garancia elvesztése nem gond, akkor az http://elektrotanya.com/ oldalon tedd fel a kérdésedet. Ott van olyan ember, aki nagyon ért a tévékhez.

A kapcsoló üzemű tápegységek tekercse tud zajongani, de ad abszurd egy rossz forrasztrás is tud ilyen hibát okozni. Ezt megtalálni, kigyomlálni hát ...
Egyébként gratulálok, még jó a hallásod! Az ilyen zajok általában jócskán a 15 KHz felett vannak és valószínűleg az idősebb korosztály nem is hallja.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Nekem 600k-s TV csinalja ugyanezt. Ha sotet alapon (pl. fekete) feher vagy szurke betuk pl. ssh van, akkor olyan sipolast nyom, hogy ihaj. Tapnak van koze hozza, regi tv-k is csinaltak nekem, bar azok sok ev utan. Gondolom szaradnak a kondik vagy valami hasonlo.

Mondjuk mindezt csak gep eseten produkalja, normal TV hasznalat eseten nincs ilyen.