Nokia E52 microUSB csatlakozó javítása (forrasztása?) FRISSÍTVE

Régóta nem tölt jól a telefonom. Ma szétkaptam, hát a csatlakozó nem hogy nem volt jól odaforrasztva, egyszerűen kiesett a helyéről szétszedés közben.

Bekarikáztam melyik alkatrészről van szó. Azt kellene valahogyan visszavarázsolni a helyére. Elektronikában semennyire nem vagyok képzett szóval tanácsokat várok. Hogyan, mivel, esetleg kivel és mennyiért, stb. (Azt ne mondd, hogy te jópénzért megcsinálod, mert falun lakom, és postára nem adnám.) Szóval hova lenne érdemes vinnem a nokia szervizen kívül, és kb mennyit kérnének el ezért. De nyitott vagyok és lelkes bármilyen házi gányolásra is :)

Előre is köszi a segítséget!

Nos elvittem egy tv-szerelőhöz, azt mondta felejtsem el, ilyennel nem foglalkoznak. Majd az egyik rokonomhoz, aki egy óra alatt megcsinálta nekem :)
Még várok az új házra, mert akkor már azt is cserélem, aztán majd összerakom. Kíváncsi leszek hogy szuperál.

Hozzászólások

https-t most nem tudok nézni, de ha az a baja amit én gondolok akkor egy tv szerelő 200-500Ft körül megcsinálja.
Samsung Galaxy Spica töltőcsatit már javítottam. Ott nyitható a műanyagburkolat, és forrasztható panel a csatlakozó...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

esetemben is így van, a lábak sértetlenek, pontosan vissza is tudom passzintani, csak ugye nincs ami ott tartja. Viszont van egy olyan érzésem hogy nem vagy nem csak forrasztani kell. Mint mondtam ezt nulla műszerész tapasztalattal írom, csak ebből követeztetek:
A telefon hónapok óta ilyen, de azért tölteni lehet: néha egyből, néha kicsit játszani kellett vele hogyan dugom be. És firmware-t is frissítettem már így vele sikeresen. Mint írtam amikor szétnyitottam a telefont, ez a csatlakozó egyszerűen kiesett, semmi sem tartotta a helyén. Nos nehezen tudom elképzelni hogy pont úgy állt be a látszólag nulla stabil csatlakozással, hogy még az adatátvitel is ment, mert van ott jó pár lábacska. Ezen kívül ha csak a forrasztások tartanák, az első töltésnél tuti letörne még egyszer, elég nehéz bedugni a töltőmet.

Hogyha valami irdatlan hülyeséget írtam előre is bocsánatot kérek :) Mondjuk ahogy nézegetem, egyre inkább arra hajlok hogy elviszem valami szerelőhöz, mert nem hiszem hogy ezeket a kb fél milire lévő lábakat én szépen vissza tudnám rögzíteni. Kérdés: egy átlagos tv szerelő vissza tud ilyen apró dolgokat forrasztani?

hát, ha falun laksz, és személyesen akarod intézni, akkor szerintem azt is írd meg, hogy kb. mely nagyvárosok jönnek szóba, ahová hajlandó vagy elvinni.