fetchmail probléma

Kérdésem volna, hogy valaki tudja-e a fetchmail a letöltött leveleket ideigleinesen hol tárolja?
A gondom a következő: a levelező postfix lokálisan, s csak belső levelezést intéz xp-s klienseknek.
Korábban egy rakás Mailer-daemon levél került a rendszerbe, melyet most mindenáron kézbesíteni akar a rendszer. Amennyiben nem fut a fetchmail akkor nem kerülnek elő ezek a levelek.
Teljesen újra tettem a fiókokat, de nem segített, s már csak ez a lehetőség merült fel bennem.
UP

Hozzászólások

A fetchmail sehol nem tárolja a letöltött leveleket. Ideiglenesen sem. Alapértelmezésben a helyi MTA-nak adja át, tehát ha a levél letöltődik de még nem kézbesítődik, akkor a helyi MTA tárolja a saját spooljában a levelet. Ez viszont innen kezdve erősen disztro függő, hogy milyen MTA fut, az hogy van bekonfigurálva, ennek megfelelően az hol tárolja a leveleket, amíg nincs kézbesítve.

Érzek én némi ellentmondást abban, hogy "korábban egy rakás Mailer-daemon levél került a rendszerbe" és aközött, hogy "amennyiben nem fut a fetchmail, akkor nem kerülnek elő ezek a levelek". Mivel a fetchmail nem tárol levelet, ezért nekem gyanús, hogy a Mailer-daemonos levél nem korábban kerül a rendszerbe, hanem a fetchmail által elhozott levelekkel van gondja az MTA-nak. Ugye alapban a 127.0.0.1 IP esetén az MTA-k nagy része open relay, azaz habozás nélkül átvesz bármit. Olyat is, amelynek kézbesítésekor pofára esés van.

Mindezek fényében én az MTA logjába is bele néznék.