TeX Live csomagok a Debian-ban

Címkék

LaTeX felhasználók számára lehet érdekes, hogy a mai naptól megtalálhatóak a Debian experimental tárolóban a TeX Live LaTeX disztribúció csomagjai.A TeX Live az egyik legteljesebb LaTeX terjesztés, gyakorlatilag valamennyi CTAN csomag megtalálható benne. Telepítése eddig egy CD image letöltésével és telepítésével volt lehetséges. Debian felhasználók mostantól egyszerűbben is telepíthetik.

A TeX Live azoknak ajánlható használatra, akik rendszeresen készítenek dokumentumokat LaTeX-ben. Természetesen a magyar nyelvet is támogatja. Az anyag mérete kb. ~600 MB, tehát sok helyet igényel. Telepítésekor a teTeX törlésre kerül, mert egyszerre a két terjesztés nem telepíthető ugyanarra a rendszerre.

A csomagok jelenleg az experimental-ban vannak, azonban idővel átkerülnek az unstable-be, sőt a tervek szerint az év végén megjelenő új stable is tartalmazni fogja.

Bővebb információk:

TeX Live honlap:

http://www.tug.org/texlive/

Bejelentések:

http://lists.debian.org/debian-devel-changes/2006/01/msg02480.html

http://lists.debian.org/debian-devel-changes/2006/01/msg02485.html

http://lists.debian.org/debian-devel-changes/2006/01/msg02489.html

http://lists.debian.org/debian-devel-changes/2006/01/msg02490.html

http://lists.debian.org/debian-devel-changes/2006/01/msg02493.html

Hozzászólások

hmm ez jo, ez nagyon jo.

nem tudjatok a pdflatex es a latex parancs vegre leforditjak ugyanazt a forrast? most tetex-ben vannak dolgok, amit a pdflatex nem ismer (pl. babel), es vica-versa.