Milyen foglalat, alaplap és processzor?

Fórumok

Sziasztok!

Egy ideje nem követem a legújabb trendeket. Most szeretnék egy új asztali gépet összerakni. A kedvenc hardverboltom keresője azzal kezdi, hogy melyik foglalatot választom. Persze fogalmam sincsen.

Van valami jó összehasonlító oldal ezekre, ami alapján el tudnám dönteni, hogy mit akarok? Egyszerű keresésekkel még odáig sem sikerült eljutni, hogy melyik a legújabb, vagy a leggyorsabb.

Hozzászólások

- Mire akarod használni?

- Mennyi pénzt szánsz rá?

- Akarsz-e később szöszölni a fejlesztésével vagy ezt összerakod, megy amíg megy, aztán megy elektronikai hulladéknak, ha kiszolgálta az idejét?

Szerintem ezzel elég jó le tudod szűkíteni a kínálatot, amiből választanod kell. Mert ha netezni akarsz akkor felesleges egy Core i7-borzastógigahertz sok maggal, vagy egy Phenom II X6.

Szia,

nem írtál árat, sem azt, hogy mire kell a gép. Ami biztos, hogy a legújabbat érdemes választani. Intel: 1155, AMD: AM3, AM3+. Bővíthetőség szempontjából szerintem a legújabb a legjobb (igaz, 2 év múlva más lesz a foglalat).

Intel 1155-ös a B3-as revíziós lapot vegyél! A régebbieknek rossz lehet a SATA vezérlője./Legalábbis H67, P67 chipsetnél/. Igazából a 1366 az rohadt drága ezekhez képest, és egy p67 + i7 2600k tudja hozni egy 1366-os konfig teljesítményét.

Amúgy meg ha megnézed az i5-2300 és az i5-760 tesztjét tisztán láthatod, hogy a 2300-as majd 6 ezer forinttal olcsóbb és majd 1000 ponttal gyorsabb(ahogy nézem 1000 pont elég sokat számít a listán...)

en is vivodok az Intel vonal (LGA1155 Sandy Bridge i5 valami ) es az AMD (AM3 Phenom II X4) kozott. Kb ez a megfizetheto jo ar/ertek aranyu gep ma nekem. Az Intel mellett szol, hogy ha nem akarsz tul nagy grafikus teljesitmenyt akkor van a CPU-ban egy kozepes GPU (HD2000 ill. HD3000) es H67 chipes alaplappal az is hasznalhato. Az AMD processzor olcsobb, de kulon videokartyaval ugyanannyi a vege.

Ami kulonosen kikeszit, hogy alaplapbol is annyi van mint egen a csillag, mar 2 hete csak specifikaciokat nezek... mennyivel egyszerubb volt ez 10 evvel ezelott :/

+1 a s1155-nek és valamelyik i5-ös processzornak. Ha nem akarsz nyúlni az órajelekhez és elég az intel hd 2000/3000 akkor elég egy olcsóbb h67-es alaplap is, a legtöbbe belemegy 16gb ram. 1156-ot én biztosan nem vennék most már.
Egy am3-as konfigot valamivel olcsóbban össze lehet ugyan rakni most, de amd-nél mostanában jön az architektúra váltás várhatóan, azt szerintem érdemes mostmár megvárni ha amd alapú gépet építenél.