Biztonsági DVR-ek, ami használható, de megfizethető.

Fórumok

Javaslatokat, tapasztalatokat várnék/megosztanék 4/8 csatornás biztonsági kamera DVR-ekkel kapcsolatban.
Már előre látom az első javaslatot, hogy építsek PC alapú rendszert egy GeoVision kártyával, de ezt kihagynám, készen telepíthető kompakt megoldást keresek.

Amit eddig kipróbáltam, az egy alap kategóriás 4 csatornás AVTECH - de természetesen olcsó húsnak híg a leve. Ez egy Linux alapú saját szoftvert futtató eszköz, belül egyetlen, kb. 3,5" floppy méretű panelen.
Amit ez nem tud, de én elvárnám:
- Felvételek exportálása szabvány videoformátumban hálozaton keresztül (is, nem csak USB-re)
- Riasztási felvételek automatikus mentése/küldése hálózaton keresztül (nem csak egy egy link, ami az eszközre mutat, amit adott esetben magukkal visznek a felvétellel együtt)
- Mozgásérzékelés esetén a riasztást kiváltó képterület pontos megmutatása.
- Bemenetek független beállítása folyamatos és/vagy riasztás alapú rögzítésre.

Az egyértelmű, hogy felsőbb árkategóriában kell keresgélnem, de mennyire és milyen márkák között? Sajnos több100ezres keret nincs egy-egy eszközre, meg arra sem, hogy 4-5 típust tesztelgessek (mivel a biztonsági rendszerekre jellemzően olyan túl bőséges dokumentációkkal nincs elárasztva a net)

Hozzászólások

Nem találkoztam még ilyen rögzítővel (csatornánkénti motion detect + mozgásérzékelésnél auto zoom + távoli automatikus mentés), ellenben egy 20.000 Ft-os SWANN kártya (nem kell GW) ezekre mind képes.

http://www.swann.com.au/

Igen, bekajál 40-60 W-ot, az napi 1-1,5 kWh, havonta 30-45 kWh, ez olyan 1500-2500 HUF. Ha a céleszköz eszi ennek a negyedét vagy felét, akkor a PC áramfogyasztásban havonta kb. 700-1800 Ft plusz. Ez egy mai desktop PC, atomos konfigot használva lehet, hogy ugyanannyit, vagy kevesebbet enne...

A célszerszám viszont eléggé korlátoz, ha nem tudja ami neked kell, vagy később felmerül, esetleg vannak random hibái, akkor szopó.

Én csak SW-t tudok ami ezt megbízhatóan tudja.

A Panasonic és a Samsung cuccai tudnak ilyeneket, persze az bizonytalan, hogy mindezt egyszerre tudják-e. Viszont ezek úgy ~200k-tól elérhetőek 8 csatornás változatban.

Ami szinte biztosan tudná az elvárásokat, az egy DigiEye rögzítő, de erre szerintem soha nem lesz pénzed :D Csak viszonyításként: most veszünk egy 16 csatornást 8TB RAID tárral, csatornánként szabadon konfigurálható mozgásérzékelővel (mozgásirány, sebesség, otthagyott csomag riasztás stb) bruttó 4,1 millióért.

Ezeken a helyeken érdemes nézelődni, tudtommal végfelhasználókat is kiszolgálnak:
www.modernalarm.hu
www.dsc.hu

--------------------------------------------------------------
"Tegnap reggel addig röhögtünk a főnök viccén, míg ki nem derült, hogy az a napi feladat."

Akkor nyugtalan maradsz :)
Célhardver, kifejezetten erre a funkcióra. Felső kategória, nálunk csak egy cég forgalmazza.
Kis infó:
http://www.syac.com/cm/contenuti/bo_lista_multiple_contenuti.asp?ambien…,

--------------------------------------------------------------
"Tegnap reggel addig röhögtünk a főnök viccén, míg ki nem derült, hogy az a napi feladat."