paypal hogyan is van?

Fórumok

Sziasztok!

Valaki használ paypalt? Azt tiszta hogy az egyfajta virtuális számlaszám amire tudok utalni, meg levenni róla.
De van ennek kártyaszáma? vagy csak ahol ki van jelölve -weblapon- hogy paypal fizetés ott tudom használni?
Fizetni szeretnék online és ugye a visa kártya számát kérik, de jártam már úgy hogy apróbetűt nem olvasva folytatólagos volt az előfizetés, és megbízást adtam elvileg és vontak többször is amit nem szerettem volna.
Ezért lenne jó ha nem a kártyaszámom adnám meg amin azért több pénz van, ha nagyon akarna akármennyit levonhatna.

Hozzászólások

szia!

ket lehetoseg van, vagy egy szamlara utalsz es onnan fizetsz az email cimeddel, vagy megadod a internetes vasarlasra alkalmas kartyad adatait es onnantol kezdve a paypal fogja proxyzni neked a tranzakciot. afaik mindeketto _fizetesi_ mod ingyenes, csak a fogadasert vonnak le szazalekot. maga a regisztracio egy dollarba kerul, valamint 400 forint probatranzakciot kernek a kartya ellenorzesenel (azert, hogy biztosra vegyek, hogy hozzad tartozik, ezt ugy erik el, hogy a tranzakcio megyjegyzeseben benne lesz egy kod, amit te a webbankodon keresztul megnezel es beirod nekik a megfelelo formra).

igazabol meg nem fizettem vele sehol, ugyhogy arrol reszletekkel nem szolgalhatok :-)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Ez a 400 Ft nem a kártyaazonosítás költsége, csak ennyit vesznek le a számládról, hogy a megjegyzésben el tudják küldeni az ellenőrző kódot. Ez a 400 Ft rákerül a PayPal egyenlegedre és a következő vásárlásnál felhasználhatod.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Külföldre költözésem okán újra kellett csinálnom a regisztrációmat a PP-n, és a kártyahitelesítést már nem így oldják meg.
A kártyára rákerül egy terhelés, de könyveletlenül, tehát csak foglalás, amit ellenőrizni tudsz az online bankodban.
Van a megjegyzésben egy azonosítószám, amit a PP felületén kell megadni, és azzal hitelesíted a kártya tulajdonjogát.
A fizetés pedig úgy történik, hogy ha van a PP számlán pénz, akkor elsődlegesen onnan fizet, ha nincs, akkor pedig "automatikusan" lehívja a kártyádról amit a fenti módszerrel csatoltál a számlához. Azért az idézőjel, mert ellenőrizhető és megváltoztatható, ha esetleg több kártya, vagy több bankszámla is lenne a számlához kötve.
Fizetni pedig csak ott lehet PP-vel ahol az fel van tüntetve. Ahogy a terminálok sem fogadnak el mindenhol pl Mastercard kártyát.

Úgy működik, mint egy bankkártyás fizetés alapesetben. Ha bejövő pénzforgalmad is várható, akkor kell számlaszámot megadni, amire át tudod vezetni a pénzt. A vásárlás valóban költségmentes paypalon keresztül, azonban nyesnek valamennyit az átváltáson is. Ugye itthon a Ft alapú számlákhoz tartozik a dombornyomott kártya (én ilyennel használom), amenniyben külföldi pénzben fizetsz, forintosítják a valutát, itt van néhány Ft eltérés a hivatalos MNB árfolyamhoz képest.

Az valóban pénzbe kerül, ha a pénzed saját számlára vezeted át, emlékezetem szerint százalékkal dolgoznak.

A visa kártyás fizetést ne keverd a paypallal. Ha a kártyád számát és a CVV-t adod meg fizetésnél, az kártyás tranzakciónak számít. Olvasd el figyelmesen, hogy mit vásárolsz. Egyszeri szolgáltatást, vagy havi előfizetéses dolgot.

A regisztrációnál terhelnek néhány dollárt, és valóban, a tranzakció megjegyzésénél megadott kóddal erősíted meg a regisztrációdat.

Elég jó megoldás a paypal, de bejövő pénzeknél annyira már nem éri meg, és ha jól emlékszem az ebay határozottan tiltja, hogy eladóként a paypal sarccal megemeld a vevő költségeit.

külföldi vásárlásnál sokkal jobban jársz, ha nem a PayPal Forintosítja az összeget, hanem a bankod. így általában devizaárfolyam körüli fog váltani a bank, a PayPal pedig már abban kapja az összeget. ha a PayPal vált, annak az árfolyama gyakran még a valutaváltási árfolyamnál is rosszabb.

ha eladó vagy Ebayen, akkor nemigen tudod megkerülni a PayPalt. nagy ritkán látni Moneybrookers és hasonlókat, de azt a vevők nem szeretik és inkább nem is licitálnak. plusz az Ebay a saját díját is Paypalon keresztül vonja le, azonnal amikor fizet a vevő. nincs ez a cigánykodás a levélben utólag küldött csekkekkel, mint a Vateránál.

Sziasztok!
Ezt hogyan lehet mostanság beállítani? Már azt, hogy a bank forintosítson, ne pedig a paypal. Buta angol nyelv a felület, és nem is teljesen egyértelmű tán. /főoldal/PayPal balance/manage currencies/Currency Exchange/balance vagy payment conversion… Ha ez az irány akkor melyik is a kettő küzül? Ha nem erre van a honlapjukon a kutya elásva, akkor hol? Mert hogy pl a paypalos felület is számla, és a paypalhoz kapcsolódó bankszámla is az, nem? Elnézést kérek az értetlenkedésért.

Ez a hozzászólás kisegített.
Bár mostanság talán kicsit másként néz ki a honlap oldalszerkezete.

Nálam mostanság ilyesmi: paypal.com/My PayPal/fogaskerék(=profil beállítás: www.paypal.com/myaccount/settings/)/Payments/ Preapproved payments/ Set Available Funding Sources/az adott használt bankkártya mellett: Conversion Options/Bill me in the currency listed on the seller's invoice. bepöttyözése/Submit (Én utána a save-ra is rányomtam a következő oldalon, biztos, ami biztos alapon.)

Nekem ez be volt allitva, es megis minden egyes fizeteskor at kell allitanom, mert HUF-ba irja ki amit le szeretne vonni. Tippre ez csak a rendszeres fizetesekre (pl. elofizetes) vonatkozik.
(amugy par eve meg eleg jol valtott a PP, akkor meg nem kellett ezzel szorakozni)

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Szia!

évek óta használom.
Nincs kártyaszáma a paypal számládnak.
te a paypalnek adod meg a kártyád, kártyáid számát - ha valamit vásárolsz, akkor nem kell az eladónak megadnod a kártyaszámod - a paypal levonja a kártyádról az összeget és továbbítja az eladónak
csak ott tudod használni, ahol a paypal fizetés fel van tüntetve, ahol csak kártyás fizetés van feltüntetve ott nem tudsz paypallel fizetni
paypalnél le tudod tiltani a rendszeres fizetést, illetve a paypalnél egyértelmű hogy egyszeri fizetéssel rendelsz meg valamit, vagy rendszeres fizetéssel "subscribe", ha egyszeri fizetéssel veszel valamit, akkor az eladó semmilyen trükkel nem tud levonni tőled pénzt, csak akkor ha az újabb próbálkozást nyugtázod.
a 400 ft-os ellenőrzési díj visszajár, az nem költség
ezen a 400 ft-s dolgon kívül vannak még további fokozatok, minél jobban vagy ellenőrizve, annál több pénzt forgalmazhatsz a paypal számládon, a 400ft-s ellenőrzés a nulladik fokozat.

szerintem a tuti megoldás az ha a normál számla mellé nyitsz egy "netes" számlát a bankodnál amire bármikor prompt tudsz annyi pénz átrakni amennyi az aktuális paypalos fizetéshez szükséges.

+ ha valami nem stimmel az eladóval, akkor egy bizonyos ideig reklamálhatsz. Ha jogos, akkor a pénzt visszakapod.
Sajnos belefutottam egy ilyenbe... feltört gmail fiókkal rendeltek tőlem vpn szolgáltatást. A feltört fiók tulajdonosa sajnos nem nálam, hanem a paypalnél reklamált. Így egy 7 dolláros díj miatt jól meg lettem hurcolva. De mivel együttműködtem, ezért csak figyelmeztettek, nem tiltottak ki.

Ha a PayPal rendszerén keresztül fizetsz, akkor a bolt nem látja a kártyaszámod. Ettől függetlenül lehet olyan, hogy folyamatos az előfizetés és többször vonnak le, szóval azt azért olvasd át.
Én eddig eBay fizetésre használtam, gond nélkül. A 400 Ft-os levonás csak egyszer kell, mikor új bankkártyát regisztrálsz és amúgy visszautalják, tehát csak ideiglenes levonás.
Megteheted azt is, hogy bankszámláról utalsz pénzt (le van írva, hogy ez hogy megy) és akkor nem tud többet levonni, mint amennyi be van fizetve.

Összességében biztonságos szerintem. Nekem nem volt még vele gondom. Küldtem és fogadtam is már vele pénzt, utaltam is bankszámláról PayPal-ra, fogadtam is PayPal-ról pénzt a bankszámlámra. Semmi zűr nem volt.

Szabadúszóknak egy kis pénz: Freelancer.com!

A folyamat egyszerű: miután a boltban kiválasztod, hogy Paypal-lal szeretnél fizetni, a bolt átirányít a Paypal oldalra, ahol belépsz (username/password), majd egy gomb megnyomásával jóváhagyod a tranzakciót. Ezután visszakerülsz a bolt weboldalára.
Két bizonylatot is fogsz kapni: egyet a Paypaltól, egyet (vagy többet) pedig a bolttól.

A Paypal a jóváhagyás után azonnal megterheli a hitelkártyádat - de mivel abban a pénznemben terhelik, amiben vásároltál, az átváltási ráta a bankon múlik, nem a Paypalon. Néhány napig eltarthat, amíg forintban is lekönyvelik a tranzakciót.

Költsége számodra nincs, csak az eladó számára, de szerintem ez a költség nem magasabb, mint egy átlagos hitelkártyás tranzakció költsége, így a boltoknak is megéri Paypal-t használni (magánemberként meg amúgy sincs sok választásod, ha eladni szeretnél pl. eBay-en...)

Ennyi, nagyon egyszerű, nem kell tőle félni :-)

Az átváltási árfolyamot annyival kiegészíteném, hogy a kártya típusától is függ.
Visa és Amex kártyák alapja USD, Mastercardnak meg EUR. Azaz, ha pl. Mastercard-al vásárolsz valahol GBP-ben, akkor a kártyatársaság váltja (középárfolyamon) a fontot euróra, aztán a saját bankod váltja (itt már deviza eladási árfolyamon) forintra az eurót és azt emeli le a számláról. Tehát van, mikor nem egy, hanem két lépcsős a váltás.

Szabadúszóknak egy kis pénz: Freelancer.com!

Szvsz ennek nincs realitása, hogy a banknak trankzakció előtt bárki fele/vagy a paypal-nek minden bank felé a világon van egy olyan lekérdezési lehetősége, amin megkapja a pillanatnyi árfolyamot.

Lekérdeztem visszamenőleg a Paypal-nél a historyt, lehet, hogy valami beállítás kérdése, de nálam egyértelmű, hogy ő vált saját árfolyamon és a konverzió után Ft-ban terheli a bankkártyámat.

Igen, csak az a csel, hogy a zárolás != a tényleges terheléssel.
Ami meg külön bosszantó, hogy a bank (vagy a kártyatársaság) azt nem mondja meg, hogy csak zároltak, vagy tényleg le is vonták az összeget.

Egyszer hülyét csináltam magamból egy szállodában az USÁban, ahol az SMS szerint sokkal több pénzt terheltek a kártyámra, mint amennyit kellett volna, én meg mentem rögtön a recepcióra, hogy hékás, hogy is van ez. Szerencsére a recepciós nem vette túl komolyan a dolgot, és megmutogatta a saját rendszerükben, hogy az nem terhelés, csak zárolás, és ha nem történik semmi (nem teszem tönkre a szoba felszerelését, vagy mittudomén), akkor a zárolás 1-2 hét alatt automatikusan megszűnik.

Kiegészítés: Nálam alaphelyzetben forintban terhel, tehát az átváltást a PayPal intézi, de a fizetéskor egy linkre kattintnva elintézhető, hogy a bankom váltson. Ezt a második lehetőséget még nem próbáltam, mert nagyobb összegű vásárláskor (eddig még minden esetben) a bank egy kicsivel mindig rosszabbul váltott. Kis összegű vásárlásnál (5-10 dollár) meg nem foglalkozom vele.
Másrészt, például az Amazonon nem lehet használni a PayPalt. Vásárlás után kapok egy SMS visszajelzést a banktól, amiben szerepel egy forint összeg, de a hónap végi számlán mindig attól kis mértékben eltérő összeget (emlékeim szerint 1-2%-kal többet) terhelnek.

ahogy tobben irtak tobbfele integracios megoldast kinal a paypal.
ha van Merchant account-ja, akkor kezelheti a Merchant(bolt) is a paypal/kartyaadatokat, es a hatterben API-n keresztul kuldi el ezeket a PayPal-nak, egyebkent pedig a PayPal-nal tortenik a szenzitiv adatok megadasa, a Merchant pedig csak a vasarlasi oldalt tudja felparameterezni.

Tyrael

https://merchant.paypal.com/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&co…

a paypal nem csak e-wallet szolgaltato, hanem IPSP is (sot bizonyos szempotbol Bank-nak is nevezheto, http://en.wikipedia.org/wiki/PayPal#Bank_status), ebbol kifolyolag arul Gateway jellegu szolgaltatast is, persze szigorubb feltetelekkel.

Tyrael

Sziasztok,

lehet használni a PayPal-t a mellékelt képen látható megerősítés
befejezése nélkül is?

Szkenneljem be a személyimet??

Tőletek is kért ilyet?

Ez egy friss regisztráció, módosítási kérelem nem volt.

http://dl.dropbox.com/u/3715374/pp.png