Licencek gyűjteménye

Fórumok

Sziasztok!

Időről időre felmerül a kérdés, hogy adott egy valamilyen licencű program, amit felhasználnék / integrálnék / a szolgáltatását eladnám, stb., és ilyenkor mindig meg vagyok lőve, hogy hova is forduljak.
Az volna a kérdés, hogy van-e olyan magyar nyelvű oldal, ahol fent van az összes népszerű licenc (Apache, Berkeley, GPL v2,3, LGPL, stb.), és mindegyikhez közérthető egyszerű magyar nyelven le van írva, hogy ez mit enged, mit nem tehetsz vele, mikor lesz "ragadós" a licenc, stb.

Ha van, akkor hol találok ilyent?

Ha nincs, akkor bár a jogi angolhoz sok közöm nincs, de szívesen segítenék egynek a létrehozásában. Legyen az akár hupwiki vagy saját site.

Hozzászólások

Elméletben nem lenne rossz ötlet. Bízom benned, hogy rágúgliztál, és nincs ilyen oldal, de azt tudom, hogy egy-egy licence-t számtalan helyen elmagyaráztak már, legfeljebb nem ömlesztve

http://casualrebel.net/

Pont az ömlesztés volna a jó a dologban.
Meg hogy magyar.
Meg ha megvan minden egy helyen, akkor menne bookmark-ba, és nem kéne aránytalanul sok időt gúgelezni hogy információhoz jussak.
Megcsinálni csak egyszer kell, annyira nem változik ez gyakran.

--
"A herceg én vagyok."

+1, hiánypótló lenne, rengeteget keresgettem már ilyet (eredménytelenül).

A platformot azt hiszem magtaláltam neki: http://wiki.hup.hu/index.php/Kateg%C3%B3ria:Lincencek .
Van itt már pár licenc több-kevesebb információval.
Arra gondoltam mindegyik elejére lehetne írni egy Kivonat vagy Pár szóban fejezetet, amiben röviden leírhatnánk a topik felvetésében megfogalmazottakat, hogy a többszáz szavas cikk végigolvasása előtt el tudjuk dönteni, hogy ez az-e amit keresünk.

--
"A herceg én vagyok."