Hirdetésblokkolóval érkezik a Vivaldi 2.6

Megérkezett a Vivaldi böngésző legújabb, 2.6-os kiadása, aminek egyik érdekessége, hogy blokkolj a hirdetéseket a "zavarkolódó" weboldalakon. Részletek a bejelentésben. Letölthető innen.

Hozzászólások

Egyáltalán nem helyes. Tipikusan ezek az adblockerek átengednek egy csomó olyan reklámot, ami szerintük nem abusive. Azt hogy melyik nem abusive, az dönti el, hogy melyikért kapnak egy kis zsebpénzt.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ha lehet, akkor inkább ne.
Majd én megoldom.
Inkább olyanokkal foglalkozzanak, hogy pl. Win-en (W10) ne az IE-hez hasonlóan a system proxy-t használja, hanem mint a Fox, saját proxy beállításokat.

Milyen oprendszeren? Nálam Win10/win7 és nem emlékszek semmilyen összeomlásra. Az indulási időszakban voltak hülyeségei, de ezek is elmúltak 1-1,5 éve. És igen nekem is kézre áll, jobban mint bármelyik. Szépen vitték tovább az Opera alapokat/elgondolást, lehet is ezért áll még mindig kézre. (Hozzáteszem napi szinten próbálom az összes többit, de ezek szerint a megszokás az úr :) )

Valaki írjon rá egy jó "offline" backup-programot a bookmarkok, előzmények, tárolt jelszavak, beállítások mentésére, visszatöltésére. - A XUL-os FEBE, vagy a MozBackup mintájára. (Nem értem miért olyan nehéz ennek belátása, már magában egy átgondolt böngészőben kellene lenni hivatalos "backup tool"-nak. - Egy privacy-ra valamit is adó böngésző nem küldi felhős szinkronba az ilyen adatokat. Annak első számú tárolási helye a böngészőt futtató tulajdonos gépe, ill. más saját helyi "backup"-eszköze. - Szerintem!)

Nekem némelyik oldalhoz egy olyan blokkoló hiányzik ami blokkolja a hirdetésblokkoló-blokkolókat, szóval egy hirdetésblokkoló-blokkoló blokkoló. Majd én eldöntöm melyik oldalon engedélyezem vagy tiltom le a reklámokat.