FreeBSD 12.0-RELEASE

Címkék

A FreeBSD Release Engineering Team bejelentette a FreeBSD 12.0-RELEASE elérhetőségét. Részletek a bejelentése.

Hozzászólások

Egyelőre annyi tapasztalatom van benne, amennyit némi FreeNAS bogarászással szereztem.
A csúcs az, hogy tudtam rá MC-t telepíteni. Igaz nem port-ból vagy (ports-ból?)hanem direkt letöltéssel. :)
De ez is egy pici sikerélmény.
No meg a TransMission Download könyvtárát elérhetővé tudtam tenni egy share-en. Ott volt egy csomó tévutas próbálkozásom. :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ja igen, ez elég régóta élő hitegetés. És az, hogy a GENERIC része, azt takarja, hogy most már talán stabil szerintük? (Csak mert én sose használtam, így nem tudom, emnyire az.)
Amúgy pedig ha jól rémlik az előző főverziónál meg az IPSEC jött meg a GENERICBEN, de azért ennél legalábbis több mindenre számítanék.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ez működik már PPC alatt rendesen? A 10-nek, 11-nek rengeteg baja volt PPC-n.

Egy VM és egy netbook után a komolyabb laptopon is megejtettem a frissítést. Tapasztalatok:
- nulla egész egy tized probléma
Technikailag eseménytelenül zajlott le az egész frissítés. Két dologgal volt macera:
1) A 11-es rendszerben fel volt telepítve a drm-next-kmod nevű csomag, ami időközben elavulttá vált, helyette a FAQ-ban is szereplő módon a drm-kmod-ot kell feltenni. Ezt magától nem találta ki a frissítés, ami miatt a kernel DRM-modul betöltése hibát eredményezett, és mivel nem volt megfelelő meghajtóprogram az X-hez, ezért a grafikus felület nem indult el. Mondjuk erre pont számítottam, így kapásból töröltem a HW-gyorsítás vackait és tettem fel a megfelelő csomagot. Az ezt követő boot-tól a rend helyreállt. (Szerencsémre a gépben Intel grafikus lassító van, ez meg tűrhetően támogatott - értsd az én igényeimnek megfelelően működik.)
2) Ez viszont nagyon lelassította a frissítést: Első menetben kernel frissítés, reboot, userland frissítés, és ekkor kellene a ports/pkg csomagokat is frissíteni (11-ről 12-re azokat is). Majd ezek után újabb freebsd-update install jönne (ami letörli a csomagok által esetleg még használt elavult libeket). Nos amikor a párszáz (740 körüli) bináris csomag frissül, akkor a pkg upgrade először letölti az összes csomagot - itt viszont tragikusan gyatrán viselkedik: ha valamiért megszakad a letöltése egy csomagnak, akkor kezdi előlről - azaz nincs ReGet (continue). Amikor valami izmosabb csomagon volt a sor (pl. IntelliJ Idea, PyCharm, OpenJDK vagy épp LibreOffice) akkor azért ment a rimánkodás, hogy ne szakadjon meg, mert akkor kezdi előlről. Konkrétan az Idea-t vagy 10-15-ször próbálta meg lehúzni, mire egyszer végre sikerült. A vége egyébként az volt, hogy kiadtam ezt (FreeBSD-n csh a root) :
% while ( 1 )
> pkg upgrade -FUy && break
> end

(De ezt is csak az után, hogy kézzel mondtam egy wget -c ...-t az Idea-ra.)

Ettól a két dologtól eltekintve nem volt gond, a rendszer működött, és most is működik. Csak végre észlelnék valami hasznos újdonságot is. (Ja, már van gyárilag lldb.)

Tervek szerint ezen a gépen most egy 2-node-os ServiceGuard cluster építése következik (nyilván bhyve-ban futó VM-ekkel és egy harmadik VM-ben futó FreeBSD-12 alapú iSCSI targettel), és valamikor ez után megejtem a NAS és az egyéb asztali gépek frissítését is, ha addig nem akadok bele komolyabb zűrökbe.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

ne szakadjon meg, mert akkor kezdi előlről
Melyik mirrort használod? Alapjáraton (gondolom) a BME-st adja - nálam is elég gyatra, sokszor a letöltés sebessége, sokszor timeout. Néhány hete beírtam egy másik mirrort, azóta nincs gond.

A pkgbase-ről van valami újdonság? Az RPi-n még 12-ben sincs működő freebsd-update?

Én semmit nem állítottam a csomagforráson, kizárólag a quarterly -> latest váltást konfiguráltam fel (plusz a saját, egyre kevesebb csomagot tartalmazó lokális repót állítottam be).

pkgbase-ről semmit nem láttam, a Málna az talán a két ünnep közti punnyadás része lesz, de nem tudom mi van a freebsd-update-tel.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Első FreeBSD release frissítésem egy backup szerveren. Elég egyszerű gép, pár csomag pkg-el telepítve, RootOnZFS. Elég eseménytelen volt a frissítés valamelyik 11. (nem utolsó) kiadásról.

Hi,

Win10 + Virtualbox v6.legutolsó.verzió + FreeBSD 12.0-RELEASE-p3 kombóval sikerült valakinek megosztani a clipboard-ot?
(virtualbox-ose-additions-5.2.22_2 van felrakva)

Thx.