LMDE 3 "Cindy" Cinnamon

Címkék

[ bejelentés | kiadási megjegyzések ]

Hozzászólások

Mikor legutoljára ránéztem erre a distróra (LMDE2) elég prealpha változatnak tűnt. A Siduction hozzá képest stabil volt.

Emlékeim szerint az LMDE debian testingből gyúrt "rolling release" "disztró", de amikor én használtam (~5 éve legalább) akkor nem rolling volt, hanem fél évente volt leborítva az update. Igaz nem kellett átírni semmit a sources.list -ben :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

én próbára sikeresen feltelepítettem egy VirtualBoxon (kettősmérce, kikacsintás), és az /etc/os-release állományban a debian verzióra stretch volt írva. annyiban azért meglepett, hogy én is úgy emlékeztem nem stabil ágat használnak, arra kösz, elég nekem a sid rendszerem, de hát igen, stretch, láttam.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Az eddigi kommentek kiegészítésére:

There are no point releases in LMDE. Other than bug fixes and security fixes Debian base packages stay the same, but Mint and desktop components are updated continuously. When ready, newly developed features get directly into LMDE, whereas they are staged for inclusion on the next upcoming Linux Mint point release.

Szóval maga az alaprendszer a stabil Debian Stretch, viszont a mintes csomagok azok „rolling release” módon érkeznek, ellentétben a Linux Minttel, amely továbbra is „point release” módon működik.

1 GB RAM (a kényelmes használathoz 2 GB javasolt)

Ha nem akarsz böngészőt indítani.