LibreOffice 6.0.3

Részletek itt.

Hozzászólások

egy autoupdater nagyon hiányzik belőle.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ha nincs különösebb gond vele, bőven elég évente frissíteni. Az MSP patchet megvalósítottam eredetileg a SUSE-nek, aztán most a Collabora Office-hoz, de az egy dolog, hogy kisebb a letöltési méret, ami a mai világban szerintem lényegtelen, de a patch telepítés ideje semmivel sem rövidebb, mint egy reinstall, sőt talán még lassabb is.

Amiben én nem igazán hiszek, az az, hogy az MSI technológia és az auto update összeházasítható. De lehet, hogy tévedek. Egy elég értelmes ember dolgozik rajta.

+1, isten ments, hogy még egy auto updatert kelljen letiltani :)

Ill. legalább open szósz szoftverek már összefoghatnának egy Win-es "közös" update/deploy mechanizmusnak (az MS-re hiába várnak :) ), ha már pl. a vmiklos által fentebb linkelt helyzetjelentés szerint az LO is a Mozilla megoldását veszi át.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem kell, hogy állandóan figyelje a frissítéseket, elég ha elindítod a programot.
Akkor feljön az ablak: Frissítés érhető el, kívánod telepíteni.
-Igen, -Nem

Játékoknál ezer éve megoldott ez, úgy hívják: patch!
Szép is lenne ha a 25 Gb-os WoW-ot minden frissítésnél újra kéne húzni :D

Persze, kivéve, hogy WoW-ot többnyire mindenki a _saját_ gépére telepít -> a usernek van joga telepíteni.
LibreOffice céges deploynál nem szerencsés a "Na, Béla, frissítsünk. Adjá' admintot!!!!négy! Ja, nincs? Ígyjárás". Minden bekapcsoláskor. Vagy a te ötleted szerint a program minden indításakor.

És őszintén szólva nem tudom eldönteni, hogy a csomó rossz megoldás közül ("minden reggel frissítünk és majd szépen pakolja be minden user egyesével a saját profiljába ennek a zip-nek tartalmát, ami maga a program" [magyar szoftveripar remeke, meg nem nevezett cég két ilyen termékével is találkoztam] -> gyakorlatilag nincs telepítve a program, retard helyen van (és természetesen "miazadigitálisaláírás?"), így értelmesen leszabályozni sem tudod; reggel villog a UAC prompt [Java] -> end usernek szar; feladatütemezőből indul bejelentkezéskor és random időben SYSTEM userként [Chrome] -> kiszámíthatatlan; vagy telepít magának egy mindig SYSTEM joggal futó service-t [Adobe Reader "Automatikus", Adobe Flash "Kézi", Mozzilla termékek "Kézi" indítású service] -> veszélyes és feleslegesen foglal erőforrásokat az idő kb. 1/50-ed [Firefox release schedule alapján] részében) melyik a legrosszabb, mert mindegyik takony így vagy úgy.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A kiváló megoldás = frissítések keresése menűpont. (Majd ha úgy látom, hogy kell, rákattintok. Előtte úgy is tanulmányozom, hogy a verzióval mi frissül, van-e vele problémájuk az "előttem járóknak".

(Gondoljunk csak bele, Libre 6.0, 6.0.1, 6.0.2 használhatatlan volt, most a 6.0.3-ra már van az ellenkezőjére vonatkozó jó hír is, - minek is frissült-települt volna eddig?

Egyáltalán nem kell "auto"-ba semmi..! (Még a W10Pro esetén sem kéne. - Az ingyenes "Home" esetén, üsse-bassz, legyen. Olyanra úgy sem vetemednék soha.)

Tegnap óta ismét stabilan használom a 6-os verziót 64 bites Win 10 alatt. Köszönöm a munkát!