A TrueOS is készített magatartás-szabályzatot

Címkék

A FreeBSD a múlt héten jelentette be, hogy hosszas vajúdás után aktualizálta Code of Conduct (CoC) szabályzatát. Az új szabályzat az internetes reakciókat nézve elég megosztóra sikeredett. Most a FreeBSD alapokra építkező TrueOS (korábban PC-BSD) projekt is jelezte, hogy projekten belüli magatartással kapcsolatos szabályzatot készített. Ez utóbbi lényegesen rövidebb, tömörebb, egyszerűbb, érthetőbb és tisztább mint a FreeBSD-é.

A TrueOS szabályzata itt olvasható.

Hozzászólások

Ennyi.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nincs. Amikor falun megkerdezik, hogy "gyerek lett a baba, vagy kislany?" :D
Meg nincs is ertelme a magyar nyelvben a megkulonboztetesnek, mert a no nemu egyedek alsobbrenduek, fileg a kereszteny kulturkorben (illetve barmelyik vallasban :D). Minek nekik nemet adni, mikor silany es szanalmas kis petefeszkuk van hatalmas magyar farok helyett, meg meg az alkoholizmust sem gyakoroljak annyian. Pfff. :D

Valóban alsóbbrendűek? Ennek a kérdésnek van egy olyan értelmezése is, hogy a kislány már most megkapta a lány titulust, pusztán azért, mert nőnek született, ellenben a kissráccal, aki maximum akkor lesz (kis)fiú, ha azt kiérdemli majd.

Többi igazából nem más, mint a te saját és az SJW szakkör tévképzeteinek szajkózása. Abból a kijelentésből, hogy a nők és a férfiak nem egyformák, nem ugyanúgy gondolkodnak és mások a két nem igényei, motivációi még sehol nem következik egy alsóbbrendűségi viszony. És, ha kicsit is figyelembe veszed a valódi igényeit egy nőnek, akkor általánosságban az, hogy egy férfi a dominánsabb fél valójában a - szerinted másodrendűnek tekintett - női igények kielégítéséről (is) szól.

Egyébként szintén a másik ignorálása az, hogy figyelmen kívül hagyod, hogy - bár sokat uniformizálódott a magyar nyelv - még mindig vannak tájszólások, amelyek tájegységekként szignifikánssan eltérhetnek nem csak a ragozásban, használt szavakban, hanem abban is, hogy melyik fogalomhoz milyen fogalmat értenek. Pl. volt időszak, mikor azt hittem, hogy értem a magyar népdalokat, aztán kiderült, hogy néhol egészen mást fogalmat értenek egy-egy szó alatt, amivel teljesen megváltozott a jelentése.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"- szerinted másodrendűnek tekintett - női "

Jesszusom, nem volt egyertelmu, hogy azokat figurazom ki, akik szerint a ferfiak felsobbrenduek?????!!!!????!!!!????

Szerintem senki sem alsobbrendu. Sem borszinre, szexualis erdeklodesre, akarmire nezve sem. Na jo, a vallasosakkal kivetelt teszek. Ok legyenek ertelmi szinten alsobbrenduek, csak hogy nekem is legyen kiket utni, hogy en is definialhassam valamilyen csoporthoz kepest a felsobbrendusegemet. :D

Amugy meg nalunk van,hoyg a fiu=gyerek, a lany meg lany. Eljen Somogyorszag!!!! :D

Hát sorry, nem jött át. :)

Egyébként a legtöbb vallás meglehetősen jól elejét vette jóideig az SJW bullshitnek, maga nemében egy elég sikeres kontrol volt. Persze, amikor a csomagolás része fontosabb a fókusz a lényegi mondanivaló helyett, akkor kezdődnek a bajok.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hat miutan azert karhoztattam a noket, hogy nincs nagy "magyar!!!!!" farkuk es hogy nincs kozottuk annyi alkoholista (es ezt negativumkent hoztam fel), azt hittem egyertelmu.

Jo nagy f@szkalap lennek, ha tenyleg az alkoholizmust eltetnem, meg csak a genitaliak szamitananak.
Jo hat jo nagy f@sz vagyok, de azert annyira nem. :D

Mindegy, tisztaztuk. :D

Mennyire használható desktop rendszerként?

Felesleges dolog ennyit "pöcsölni" ilyen hülyeségekkel. Ezzel szemben a Martont és a Levine-t hagyni kéne dolgozni.
--
ulysses.co.hu

Ilyen hülyeségek helyett a rendszert reszeljék inkább. Emiatt használok Linuxot inkább: jobb a desktopos támogatottsága, több csomag, több alkalmazás, több driver, jobban fejlődik a kernel (mivel többen is dolgoznak rajta, gyorsabban jönnek ki a verziók), és Torvalds egyáltalán nem polkorrektkedik, simán bemutogat középső ujjakat, meg f*** you-zik egy jóízűt, ha úgy tartja kedve, meg megy az ívek osztása levlistán, akinek meg nem tetszik, az meg el van küldje a női felmenőjébe. Így kell ezt, a lényeget kell szem előtt tartani bullshit helyett. Ha polkorrektkedni akar valaki, akkor menjen el öltönyös-nyakkendős menedzsernek, HR-esnek, vagy politikusnak.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Értem én a poént, de az a baj, hogy már ezzel is bementek az SJW utcába. Az ő szabályaik szerint kezdett játszani. Felvette az ő keretüket. A legjobb megoldás az ignorálás: nincs code of conduct. Aki hülye, vagy nem tetszik, azt Linus kidobja a csába. Mindenki tudja, le sem kell írni.

Pontosan. Ha az ő szabályaik szerint "játszol", akkor már gyakorlatilag vesztettél is, mert jön a szalámitaktika, amivel szétszedik az ellenfelet. Sok kis apró lépés és máris nem meritokrácia van, hanem pisszenni se lehet, nem hogy eltérő véleményt megfogalmazni.

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

alapvetően nem tartom hülyeségnek a CoC-t, viszont nem gondolom hogy a projekt ott tartana hogy egy ilyen SJW bullshitre lenne szüksége. meritocracy ftw.

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
expectations versus reality