Újabb szög a Windows Phone koporsójába: az OTP Simple dobja a platform támogatását

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

"2017-ben egyértelművé vált, hogy a Microsoft nem fejleszti tovább mobileszközökre szánt Windows rendszereit, ennek ellenére az OTP Mobil a legutóbbi időkig folyamatosan fejlesztette az alkalmazás Simple Windows-ra szánt verzióját.

A felhasználói statisztikákból azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a Microsoft döntése nyomán a felhasználók is elengedték a platform kezét: a korábbi 5% körüli részarányról 2017 végére 1% alá esett a Simple alkalmazás Windows platformos felhasználóinak aránya.

Ebből kifolyólag az OTP Mobil Kft. a továbbiakban nem tudja vállalni a platform fenntartásának és fejlesztésének költségeit, ezért a Simple alkalmazás műszaki támogatása Windows Phone és Mobile platformon 2018. január 1-től megszűnik. "

És a legnagyobb gáz az, hogy még mindig árulnak ilyen szarokat.

--
trey @ gépház

gyenge a CPU - mihez képest?
gyenge a GPU - ok, de Winmo-t nem játékra vettük
kevés a storage - ez elmondható kismillió mobilra
gyenge a Wifi - nem gyenge
Kevés a RAM, de attól még tisztességes rádiós résszel felszerelt Qualcomm SoC van bennük, nem pedig Allwinner vagy Mediatek, ami feltörekvőben van, de attól még nem az igazi. Csak levélnehezéknél azért egy-két fokkal jobb lenne a HW része.

Umpc? Alig hinném.
Notebook méretű? Igen, az első fecskék megjöttek.
Okostelefon? Max vállalati szegmensnek. De a (desktop) Windows Store tartalma alapján sokan kérdeznék: Vadász, vadász...
Valami új szexi form factor? Pl. egy széthajtható filofax-szerű holmi? Félek, hogy ilyesmiről már csak én ábrándozok... :D

Üdv,
Marci

Akkor ezt a kérdést hasonlóan látjuk.
Nem Windows rendszerrel hanem Androiddal de készült/készül ilyen "álom eszköz": Gemini PDA indiegogo kampány eléggé sikeres volt. Az eszköz pedig biztosan létezik CES 2018-on bemutatták meg lehetett nézni.

Normális HUP-ot használok!

Valóban, régebben megírta volna a CHIP-magazin vagy az Ötlet magazin Bit-Let melléklete. Még régebben bemondta volna a szép hangú Skoff Elza. Az előtt kidoboltatták volna.

De tényleg! Mi lett volna a helyes? Ha küldenek egy levelet a meglévő és potenciális jövőbeli ügyfeleknek, hogy le lehessen spammerezni? :)
Szerinted?

Üdv,
Marci

Tudtommal a twitter még nem a microsoft domainjén fut, szóval mondjuk a bejelentés napján a microsoft.com URL beírásával az ott betöltődő oldalon kéne lenni, ill. az összes UWP MSDN doksiban egy warningként felül.

Mondjuk az UWP-re amúgyis kéne egy warning hogy ezt a UI készletet középiskolások csinálták technika szakkörön, komoly üzleti alkalmazáshoz használj inkább Win32API-t továbbra is, de ez már nagyon offtopic.

Nem teljesítménykritikus programokra szerintem jobb választás az UWP. Ahol számít a teljesítmény viszont nem opció. Van pár erősebb gépigényű fps játék amiből van win32(64) és uwp verzió is. Lényegesen lassabb az UWPs és egyéb korlátok is vannak, mint több GPU támogatásának hiánya.

Normális HUP-ot használok!

Szerintem már 2+ éve halott. Én akkoriban adtam fel, pedig alapvetően tetszett az OS. Nem maga az OS volt a gond akkor sem, hanem az, hogy senki nem gyártott rá semmit (ami jórészt egyébként az MS sara volt). Ez igazából a nagyon-nagyon kevés app-ból az egyik, ami megszűnik.
--
https://naszta.hu

off:

valaki próbált már ezekre a vasakra normális oprendszert telepíteni? úgy értem, persze, a platform halott de a hardvert csak emiatt nem kéne kukázni.
tudom hogy drágább a leves mint a hús, de nem szeretek amúgy működő hardvert kidobni.

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"

Hát, sarkítani mindent lehet.
Én Windows 10 Mobile-t használok, ma még.
Levelezek, naptárazok, céges és magán doksikat-névjegyeket-jegyzeteket kezelek, fényképeket kezelek, böngészek, navigálok, játszok, zenét hallgatok.
Az én értelmezésemben ez más, mint a "puszta op. rendszer futtatás", de nem vagyunk egyformák.

Üdv,
Marci

Igen, mert a Windows Phone alkalmazás áruház arról híres, hogy bőségszaru. Csak úgy hemzsegnek benne az appok.

Szeretném jelezni, hogy egy üzleti alkalmazás bevezetése azért késik nálunk jelenleg, mert a cégnél volt 10 darab ember, aki szerint "jó buli" 2017-ben WP-t venni. Az összes többinek iPhone-ja (mondjuk 5-6) és Android készüléke (mondjuk 100+) van.

Sajnos a szoftver gyártója nem támogat Windows Phone-t mert szerinte (is) egy rakás szar.

Namost én ezt le is szarnám, ha nem az én csoportomnak (aminek én vagyok a vezetője), kellene ezzel a problémával (is) szopnia.

Most éppen arra várunk, hogy ehelyett a 10 darab bánatkészülék helyett megérkezzen valami értelmes bármi más.

(Funfact: a szoftver igénye szerintem Android 4.x vagyis egy krumplin is elfutna. De WP-on nem.)

--
trey @ gépház

Van egy arc twitteren, aki ezt a armos windows rt dolgot ráhegesztette egy ilyen valami Wp telefonra. De semmi konkrét. Egyszer láttam, hogy valaki androidot próbált... Passz. Tavaly januárban váltottam róla. Szívás, ha az ember cucca unsupported minden szinten.

Egyszer mondta nekem valaki, hogy a vásárlások eredménye 80%-ban érzelmektől függ, 20% pedig a reálisan értelmezhető minőség/specifikációtól.

a vilagsajto felhordult :) no OTP anymore? We need an other platform :D

"Az OTP Bank Nyrt. Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, amely Közép- és Kelet-Európában közel 1500 bankfiókot működtet, kilenc országban több mint 13 millió ügyfelet kiszolgálva."

Szerinted ha az OTP egyszer úgy dönt, hogy WP kuka, akkor mennyire fog kihatni a többi piacára is?

--
trey @ gépház

"Egyébként az OTP Bank Nyrt. OTP Mobil Kft. "

Nyilván nem Csányi és a tellerek fejlesztenek, hanem egy leány. Mi ezen a fura?

"fejlesztett Simple van Magyarországon kívül máshol is?"

Ha lesz is, WP-re ezek után nagy eséllyel nem.

"Amúgy meg mindegy is, fekete fehéren le van írva amit tudni érdemes a WP jövőjéről, "

Nem tudtam, hogy mrceeka HUP-os kommentje a Microsoft fekete-fehér kommunikációjának számít. Viszont pontosan tudom, hogy honnan van. Egy hevenyészett Twitter válaszüzenetből, amit Joe Belfiore válaszolt egy Twitter user kérdésére, megjegyzésére:

https://twitter.com/joebelfiore/status/917071399541391360

Ne tekintsük ezt már hivatalos Microsoft közleménynek!

--
trey @ gépház

Jobb helyeken egy teljes termekpaletta torlesenel kiall a CEO, es o jelenti be. Kicsit utananeztem, MS-nel ha jol ertem, ez a hasonlo bejelentesek megszokott modja:

Discontinuation of Zune hardware

On March 15, 2011, Microsoft announced that no new Zune hardware players would be developed, although existing models would remain for sale. The Zune had failed to capture significant market share after five years against the Apple iPod, and a recent study by NPD Group indicated that the Zune did not make the list of the five best-selling portable music players in the U.S. The iPod has been more successful because of simplicity and had better ratings. It has also been suggested that there is a much larger trend that standalone music players were giving way to smartphones with personalized, app-driven music.[29]

On October 3, 2011, Microsoft announced the discontinuation of all Zune hardware, encouraging users to transition to Windows Phone. Later, the announcement was removed and a Zune Support Team member tweeted that the page was added to the website in error.[30][31] Finally, despite previous denials, the original announcement of the Zune hardware's discontinuation was restored to the Zune Support site.[32][33]

https://en.wikipedia.org/wiki/Zune#Discontinuation_of_Zune_hardware

Szoval igazad van. De azert kulso szemlelonek furcsa company policy.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Tudsz ajánlani összemérhető "jobb helyeket"?

Apple has quietly taken down the websites for both the iPod nano and iPod shuffle today. As of now, searching for the products still results in “learn more” and “buy” links, but they lead to URLs that are no longer available. An Apple spokesperson confirmed to The Verge that both products have met their end and are now officially discontinued.

Google has quietly stopped selling its popular Pixel C tablet through its online store in favour of the new $1,000 Pixelbook hybrid laptop it released earlier this year.

Google quietly kills its once-hyped Nexus One phone

While Apple was busy prepping its brand new lineup of smartphones (and other new gadgets), looks like Amazon was quietly killing off its own.

Szóval? :)

Üdv,
Marci

"Google has quietly stopped selling its popular Pixel C tablet through its online store in favour of the new $1,000 Pixelbook hybrid laptop it released earlier this year.

Google quietly kills its once-hyped Nexus One phone"

Ezek szándékos kakukktojások? Nexusokat a Pixel mobilok követik. Mintha az Apple úgy döntene, hogy iPhone X után a telefonját a jövőben Pinapple One követi. Más a neve, más konstrukcióban gyártja a Google. User számára ennek nincs jelentősége. Legfeljebb a márkacsávók érzik zavartan magukat.
Ráadásul Nexus Onet hozod fel ami már őstörténet. Annak volt egy csomó Nexus nevű utódja.

A Pixel C kivezetését már illetheti némi kritika. A Pixelbook nem igazán tablet. Bár lehet tabletként használni. Forceolja a gúgli a népet az Android kompatibilissé tett Chromebook platformja felé. De még ez sem az a szitu amikor volt egy terméktípus ami megszűnik és nem marad utána semmi. Az iPod nano helyett ez iPhone tepsi nem alternatíva.
Zune helyett sem volt valódi alternatíva egy Windows mobil. Windows mobil után pedig úgy tűnik most nem lesz semmi. Ha a Microsoft új irányvonalát nézem új mobil appjaival akkor azt az üzenetet látom: vegyél inkább egy Android mobilt vagy iPhonet.

Normális HUP-ot használok!

Jó, cseréld be a Nexus One-t erre: "After today’s new releases went up for pre-order, the store got a fresh coat of paint, and Android Wear disappeared from it completely without anyone noticing…"

Szóval, mely cég lehet "jobb hely" a Microsoft szeme előtt?

(Azért tartom viccesnek az ilyen jó cég-rossz cég beszélgetéseket, mert én úgy láttam, hogy Amerika rettentően standardizálódott hely. A 3* hotelláncok szállodái nüanszokban térnek csak el. A nagy cégek vezetői ugyanazon egyetemek ugyanazon tanárainak ugyanazon könyveiből tanulják ugyanazokat a vállalatvezetési-marketing-közgazdaságtani ismereteket. Nem véletlen, hogy hasonlítanak... :D)

Üdv,
Marci

Ez még mindig nem találó párhuzam. Az Android Wear appok továbbra is elérhetőek a Playről. Ott van külön kategória neki: https://play.google.com/store/apps/category/ANDROID_WEAR ha nem konkrétan keresel appot hanem csak úgy böngésznél közöttük.
A felsorolt Microsoft termékek úgy szűntek meg, hogy nincs utánuk semmi. Aki ilyet vett magának koppant. Az Apple iPod nano után pedig olyan termék van ami sem árában sem méretében sem másban nem ugyanaz. Az iPhone drágább, nagyobb, törik az üveg rajta. Nem tekinthető helyettesítő alternatívának csak azért mert többet tud ha csak zenére kell.

Normális HUP-ot használok!

Nem ezzel van a baj. Jó lenne a Twitter erre. Az ember is megfelelő lett volna.

A baj azzal van - és nem ez az első alkalom, hogy ezt leírom -, hogy ez nem egy ilyen közlés volt a Twitter-en tőle:

"A Windows Phone termékvonal HH-DD-YYYY dátumtól kezdve deprecated, csak hibajavításokat kap - http://microsoft.com/newsroom/windows-phone-eol"

Ez egy hivatalos közlemény lenne.

Az, hogy egy random ember felkérdezésére odabök egy választ (persze tudni kéne mi a tweet és a válasz közt a logikai különbség), amiben leírja hangulatjelekkel (sírós arc), hogy ennek itt kampó, az nem ugyanaz.

Ráadásul a (szerinted) bejelentést egy olyan Twitter csatornán tette, amiben privát tweet-ek is vannak. Én ezt nem tekintem a Microsoft hivatalos közlési csatornájának. Az ilyet jelezni szokták a fiók leírásában egy "Official" vagy más szóval.

Szóval nem az ember, nem a Twitter az, ami nem hivatalossá teszi, hanem kommunikáció módja és annak kontextusa.

Trump Twitter üzeneteiről a DoJ sem tudja eldönteni, hogy hivatalos vagy sem. Pont az ilyenek miatt kell a hivatalos kommunikációt elválasztani a személyestől...

https://www.theregister.co.uk/2017/11/14/trumps_tweets_are_they_preside…

--
trey @ gépház

Mondjuk a Canonical és Mark Shuttleworth az Ubuntu Phone végének bejelentésével:

https://insights.ubuntu.com/2017/04/05/growing-ubuntu-for-cloud-and-iot…

1) Hivatalos Canonical/Ubuntu oldal
2) A bejelentő és az, hogy a bejelentést éppen milyen sapkában teszi, jól beazonosítható (This is a post by Mark Shuttleworth, Founder of Ubuntu and Canonical)
3) Világos üzenet, határidővel (I’m writing to let you know that we will end our investment in Unity8, the phone and convergence shell. We will shift our default Ubuntu desktop back to GNOME for Ubuntu 18.04 LTS.)

Én ezt hivatalosnak tekintem.

--
trey @ gépház

4444 nagyobb lúzerség mint elsőzni!
Száz éves lejárt bakelit!
Egyébként opensource miatt nincs vége az Ubuntu mobilnak és nincs vége a Unity8nak sem. Ezért is hibás az érvelésed.
A Canonical mindössze a maga részéről befejezte a saját hozzájárulását. Aki ragaszkodik az Ubuntu Touchhoz továbbra is vásárolhat magának olyan új mobilokat amire telepíthető az Ubuntu Touch. Magának kell telepítenie ami nyilvánvalóan nem ugyanaz mint amikor hivatalosan Ubuntuval kapja de a lehetőség továbbra is adott. Én soha nem láttam nagy potenciált az Ubuntu mobilban. Akkora fejlesztői közösség lesz mögötte mint a Jolla / Sailfish OS mögött. A Unity8 fejlesztése is folytatódik közösségi úton.
Windows Phone mobiloknak viszont annyi meg egy bambi!
Game over man game over!
Lumiasok legfeljebb egy unofficial LineageOS portban bízhatnak.

Normális HUP-ot használok!

Pont nem érdekel az Ubuntu mobile meg a többi. Az érdekelne, hogy miért van az, hogy Trey-nél egyszer Nagyon Hivatalos Forrás a Twitter, máskor meg az sem elég, ha 3 közjelző által aláírva, Nagy Hivatali Pecséttel lepecsételve, sajtókonferencián fanfárok közt kihírdetve történik meg a bejelentés.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

(hirdet nem hírdet)

Azért, jenőke, mert ha azzal állok a cégvezetés elé, hogy nem kéne már ezzel égetnünk magunkat (Windows Phone), mert egy microsoftos ember a Twitter-en, a disneylandes kalanjai mellett egy reply-ben valami olyat motyogott, hogy ez így vége, brühühü, azzal elzavarnak a picsába.

Egyébként, ha a Twitter-en az @Microsoft-on egy URL lenne egy Microsoft oldalra a hivatalos bejelentésre, az más téma, mert lekattintom az URL-t és elküldöm az illetékesnek.

Ez a Twitter és Twitter közt a különbség.

--
trey @ gépház

Szerintem pont te voltál pár évvel ezelőtt, aki ezen az oldalon valami olyasmit írt, hogy a Microsoft megköveteli a munkavállalóitól, hogy nyilvános fórumokon hogyan kell kommentelniük.

Hogy is volt ez? Jelezni kell, ha nem a magánvéleményed írod le, hanem a cég nevében teszel kijelentést?

--
trey @ gépház

Amit többször is elmondtam, hogy elvárás volt a Microsoft részéről, hogy a céggel való kapcsolatot egyértelművé kell tenni a nyilvános fórumokon, nem szabad független véleménynek beállítani, amit mondasz.

Szerintem Belfiore egyértelművé teszi, hogy Windows stratégiai kérdésekben nem "egy microsoftos": "Tweeting Microsoft Windows 10! My team creates the Windows experience & Microsoft Edge."

Azért az fura, hogy míg Trump tweet-jeiről a DOJ nem tudja eldönteni, hivatalosak-e, addig Te Belfiore tweetjeiről gond nélkül megállapítod. Szerintem küldj egy árajánlatot a DOJ-nek.

Üdv,
Marci

Ennek is csak akkor van értelme ha a hivatalos neveden nyilatkozol azokon a nyilvános fórumokon. Különben baromira nem ellenőrizhető ki mit ír. Mondjuk magyarokkal nincs sok gondja a Microsoftnak és a többi multinak. Akkora a szervilitás meg corporate patriotism szellem, hogy még a wannabe Microsoftosok is úgy nyilvánulnak meg mintha MS gerilla marketing akciócsapat hivatalos tagjai lennének. :-)

Normális HUP-ot használok!

Ezen sokat gondolkoztam egyébként, de pl. amikor három éve odakerültem, akkor egy csomóan voltak a cégnél akik 15-20 éve nyomták, és nagyon hittek benne. Ez a hozzáállás nem csak az új belépőkre ragad át, hanem az ökoszisztémában a közelebb állókra is. Az elmúlt 1-2 évben ezeknek az embereknek a többsége eltűnt; ettől nem lett rosszabb az MS mint munkahely, de azt el tudom képzelni, hogy a hozzáállásbeli gravitáció kisebb lett cégen belül és kívül is.

Szerintem amit csinálunk, abban lehet hinni. Értem, hogy a Windows Update valakinek nem működik, meg M$, meg szaravindóz, de mondhatjuk, hogy az MS minden hülyesége ellenére az átlag user szemszögéből elég sokat tett az informatika hozzáférhetőségéért. Nem szellemi értelemben, mint ahogy az a FLOSS célja, praktikusabb dolgokra gondolok. Ma egy kkv kabátgombokért játszhat ugyanazokkal az eszközökkel, mint egy nagyvállalat, ami elég komoly versenyelőnyt jelenthet nekik.

Ha ma egy startup/mikrovállalat vagy, havi két-háromezer forintért kapod a levelezést, csoportmunkát, Office csomagot, file sharinget, online meetingeket, eszközmenedzsmentet, device image-eket, security eszközöket, logelemzést, rights managementet, OS upgrade-eket főverziók között, vállalati supportot, stb. Gyakorlatilag _mindent_ ami egy irodában kellhet. Múltkor a Cognitive Services-zel kísérleteztem, szó szerint pár száz forintba került a cucc amivel napokig szórakoztam.

Persze mindent el lehet intézni annyival, hogy köcsögmulti, meg hogy extraprofit. :)

Ide jön az obligát "a Microsoftnál dolgozom" sztring.

Sajnos a Canonical sem tűnik konzisztensnek e viselkedésben: "Also Canonical has silently discontinued the paid app store without informing developers. Whoever purchased paid apps from the Ubuntu Software Center its question mark because Canonical had failed to make his paid applications available to users of Ubuntu 15.04 and newer versions."

Jobb példa?

Üdv,
Marci

Senki sem mondta, hogy tökéletes a Canonical minden egyes kommunikációja. A példa, amit hoztam, a Canonical egy számomra megfelelő kommunikációját mutatta.

Egyébként sem a Microsoft összes kommunikációval van baj, mert a Microsoft is tud precízen kommunikálni, ha akar.

Ha a Canonical egy konkrét kommunikációjára azt mondod, hogy szar, ha alátámasztod, nekem azzal nincs semmi bajom.

Azt nem értem, hogy neked miért van bajod azzal, ha a Microsoft egyes kommunikációit zavarosnak minősítem vagy hiányolom, főleg, hogy megfelelő példákat is hoztam, hogy miért gondolom így?

Nem az általam felhozott érveket vitatod, hanem bezzegezel, hogy máshol is szar.

--
trey @ gépház

Értem mit mondasz. A probléma az, hogy hivatalosan nincs olyan kijelentés a Microsofttól, hogy halott. Ha lenne, akkor a céges mobilszolgáltató partnerünk nem tukmálná, ha nem tukmálná, akkor nem lenne nálunk, ha nem lenne nálunk, akkor nem lenne problémám.

Ha lenne hivatalos EOL, akkor odaadnám a beszerzőnek, hogy "te, ennek game over", felejtsd már el ezt a szart. Így meg megy tovább a zavarosban halászás a Microsoft, az értékesítő partnerei és a többiek részéről.

--
trey @ gépház

Az első jó nagy szögeket mondjuk a MS verte bele, de olyan vehemensen, hogy onnan csoda lett volna felállni.

lásd pl. wp7-wp8-wp10 migráció flaskó. felsorolni is lehetetlen a tökönlövéseket, amiket véghez vittek

ebbe legfeljebb akkor lehet új szöget beverni ha kiásod, a bucka mellett bevered, majd ízlés szerint újra eltemeted. nagy értelme van :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

LOL. Mekkora marketingfogás! Valaki megdolgozott a fizetéséért.

--
robyboy

Az OS támogatott (security update folyamatosan jön rá), az egyedi appok támogatása csak az állami intézményen múlik, az meg kifejezett előny lehet egy munkahelyi telefonnál, hogy facebook, twitter, 9gag, meg hasonló időelbaszó appok nem támogatottak.
Érdekes kérdés ez.

Egy Nokia 3 Android 7.1.1 -en is működhetne a Simple. A 2017 dec 1-én kiadott Android frissítés óta nem használható. ☹️
--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Bejelentkezem email címmel > aztán főoldal és látom, hogy nem vagyok bejelentkezve. Ugyanez van a google fiokkal is. Van több app is ami felhasználót igényel,azokkal semmi gond. Vam más OTP-s app is ami használok azok is jók. Csak a Simple szivat.
Verzió: 3.2.8
--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Azt hogy töröltem a bankkártyámat. Tehát szerintük be tudok lépni.
Aztán írtam, hogy mivel nem működik az app tőröltem a bakkártyát a WEBOLDALON(!)

Aztán hívtam telefonon őket, hogy ne 2-3 hetente váltsunk információt. Első alkalommal 21 perc várakozás után nem jutottunk semmire aztán 28 perc vàrakozás után végleg belefáradtam a várakozásba.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

de kár érte..

--
honlapom hamarosan..