"Eltörölte a netsemlegességet az Egyesült Államok"

Hiába kérte az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságot (FCC) a szavazás elhalasztására számos politikus, civil szervezet és cég, a testület a pártvonalak mentén megosztva, 3-2 arányban a hálózatsemlegesség eltörlése mellett döntött.

Eltörölte a hálózatsemlegességet garantáló korábbi határozatát az amerikai FCC (Szövetségi Kommunikációs Bizottság, ezzel újra szabad kezet ad a testület az internetszolgáltatóknak a hálózati forgalom szabályozásában. A szabályozás kimondottan tiltotta az internetes oldalak (és szolgáltatások) blokkolását, lassítását, illetve a fizetett priorizációt. Az elvekhez persze tartozott néhány kitétel, így például az illegális tartalmakat persze lehetett blokkolni, illetve műszakilag indokolt esetben (például VoIP-hívásoknál) lehetett elsőbbséget adni bizonyos típusú forgalomnak. A szabályozás kiállta a gyakorlat próbáját, az elmúlt években sem fennakadást nem okozott a szolgáltatásokban, illetve nem fogta vissza a telekommunikációs szolgáltatók beruházási kedvét sem.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Majd a következő elnök visszahozza, az azutáni meg újra eltörölteti.

Ezért is van VPN ... gyengébbeknek meg az Opera beépitett, ingyenes VPN-e nem?

Egy érdekes cikk a témában:
https://hackernoon.com/more-than-a-million-pro-repeal-net-neutrality-co…
összefoglalva: a szabályozó testület (FCC) forumában nagyon sok a generált hozzászolás a szabályozás eltörlés oldalán, amik gyakorlatilag elfolytják az emberi hozzászolásokat.

Erre egyre inkább fel kell készülni, hogy a véleményíró bot-ok ki fogják szoritani az embert a politikailag érdekes forumokol.

A vodafon ellen miert nem kerepeltek mikor ezt csinalta?
------------------------
Jézus reset téged

Lehet arra gondol, hogy a vodafone (másik szolgáltató nem?) torrent-et és egyebeket lassított, meg voltak olyan díjcsomagok, ahol x felől jövő adatforgalom ingyen volt, nem tudom itthon és eu-ban mi a szabályozás, keveset tudok a netsemlegességről, de ez mintha pont érintené.

A torrentről nem tudok, de az úgynevezett "zero rating" (a facebook, spotify, stb nem számít bele az adatkeretbe) pont ilyen és sajnos ezek káros hatásairól nagyon nehéz meggyőzni a felhasználókat. Még az FCC elnöke is csinált egy vicceskedő, de inkább szomorú videót, amiben egyértelmű, hogy ő sem érti a problémát, legalábbis nem érdekli, csak az átlagemberek felé akarta elmaszatolni ezt az egész problémát.

Egyébként azon kívül, hogy a szolgáltatók extra pénzeket szedhetnek be, azon kívül van bármi "hozadéka" is a netsemlegesség eltörlésének?