Vivaldi 1.13

Hozzászólások

Gy.k.: nem zeneszerző, ez egy egy internetes böngésző.

--
trey @ gépház

A nyomtatás belőle még az elcseszett, - Firefox számára ilyen szempontból "emészthetetlen", - php-s oldalak esetén is frankó, megtaláltam a save net.helper kieget hozzá és vele is tökéletesen működik, + Linux-on is. Piszok gyors! - Ja, a presto helyén a sandboxban is teszi a dolgát. - (Nekem már csak BSD-s fordítás hiányzik belőle :))

Konklúzió = Visszatérhetek "magasabb szinten" az Opera-s korszakomba, és végre lassan visszacserélhetem alapértelmezettnek az FF helyett. (Az elmúlt öt évben hány felesleges másodpercem elment a "Róka" gyalázatos indulásaira..)

Hab a tortán: a 6 ezres, 12-ben elhagyott (relatív, mert csak alapértelmezetként elhagyott, - másként a mai napig használtam,) presto-s, sandbox-ban futó, Opera-s bookmark-gyűjteményem pillanatok alatt importálni tudta, meg sem kottyant neki a mennyiség. (Sajnos a 450-es gyorsindítós "thumbs" odalett.) (Néztem, - mielőtt köveznétek, - a számos megpróbált mentett URL jelenleg is mind elérhető..)

Egyszóval, számomra szuper!

Vivaldi-t használok, amióta megjelent. Előtte a 12-es Opera már nagyon fájt a karbantartás hiánya (és a single-thread) miatt, a 12 utáni operákról gyorsan leszoktam (akkor már inkább Chrome), az FF meg szar volt, memóriazabáló, lassú.

Az új FF Quantum mondjuk fincsi, kicsit bugos néha, de rettentő gyors. Amit sajnálok benne, hogy lassan úgy fog kinézni, mint egy Chrome, semmi egyediség vagy saját ötlet.

Szóval marad a Vivaldi. Ez a 12-es Opera öröksége, nem az fos "modern" verzió.

Tudom, sajnos visszasírom a Presto-t. Annak a sebessége, tördelése, stb. magasan verte az összes többit. Sajnos azonban nincs már többet, így lenyelem a békát.

Cserébe UI területén nekem ez a legkényelmesebb, ez mindent tud (na jó, uBlock Origin-t fel kellett tenni rá...), ami nekem kell. A teljesítménye és a memória használata pedig hát... eléggé szar, de a többié is.
Talán az új FF előrelépés ebben, ha jelentősen jobbnak nyilvánul, mint a Vivaldi, akkor megpróbálom összepluginezni olyanra, amire szükségem van.

Az Opera régebbi (<12) változatait próbáltam. Tetszettek, de nem volt okom váltani Firefoxról, és most sincs.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Amikor Ladát vezettem évekig, az volt a megszokott, kiismert, "szeretett" autó. Ez még a kommunizmus idején volt. Eljött a rendszerváltás. Àtültem egy Opelba. Èg és föld volt a Lada után. Azóta is ezt hajtom. De ez nem jelenti azt, hogy ha most átülnék pl. egy Mercedes-be, nem ismétlödne meg újra ez a rácsodálkozás. Amíg nem ülsz át, nem tudod meg sosem.

--
robyboy

Átültem már, mint írtam, kipróbálni.

Ezen a fórumon mindig mindent autókkal kell összemérni? :) Az analógiád nem pontos.
Ha már autók, akkor inkább úgy írnám le, hogy egy Audit vezetve kipróbáltam egy BMW-t is, ami nem rossz, de maradtam az Audinál.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

A kedvedért kipróbáltam ezt a Vivaldi 1.13 verziót.

Sokkal kevésbé tetszik a kezelőfelülete, mint a régi Operáé, annál sokkal giccsesebb. Élénken rikító színekre festett ikonok, fülek, címsor-keret. A beállítások közt nincs olyan menüpont, hogy a kiterjesztések listája, azok beállításai.

+

"Beneath its unique skin, Vivaldi uses the same rendering engine you'll find in Chrome/Chromium and Opera: the Blink rendering engine."

https://arstechnica.com/information-technology/2016/04/even-at-1-0-viva…

A régi Opera legalább önálló volt. Ez a Vivaldi 1.13 még annál is kevésbé vonzó böngésző számomra.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Élénken rikító színekre festett ikonok, fülek, címsor-keret.

Nálam szürke és nem pl. folyamatosan változó az aktuális weboldal alapján, ahogy talán alapbeállítás szerint volt.
Számomra szimpatikusabb, mint a többi böngésző. Operát 12-es verzióig használtam, utána váltottam másikra, de a Vivaldi állt eddig a legközelebb hozzá.

A "bővítmények" listája egyébként az eszközök menüpont alatt van a beállításokkal együtt, nálam "V" gomb felül. Egyébként Ctrl+Shift+E.

Nálam ott bukott el, hogy a LastPasst nem tudtam telepíteni.