Magyar kormányzati adatigénylések - Apple vs. Google

A magyar állam személyes adatokat kért ki a két nagyvállalattól azok felhasználóiról. Az Apple szinte zokszó nélkül teljesítette a kéréseket, míg a Google egyet sem adott ki. Részletek itt és itt.

Hozzászólások

Nem hiszem, hogy a Facebook (Google/Apple/Microsft/…) az adatok kiadásához elegendő érvnek tartana annyit, hogy „nemzetbiztonsági ok miatt”. Ha ezt elfogadnák, akkor minden adatkérést ezzel indokolnának a kormányok. Egy magyar cégnek ez lehet, hogy elég Magyarországon, de más országokban ez kevés lesz.

Szerintem rosszabb ha rendszeresen adnak ki személyes adatokat kormányok kérésére az amerikai infós multik.
A kormányokat semmilyen érdek nem fogja vissza abban, hogy "minél többet tudjanak" az állampolgáraikról. Ha csak a jó kormányzás szándéka nem.
Ezzel szemben az infós multiknak mérlegelniük kell, a visszautasítást. Ha ugyanis túl gyakran tesznek keresztbe a kormányok (és azok igazságügyi, rendvédelmi, nemzetbiztonsági szervei) adatkéréseinek annak az lehet a vége, hogy tokkal vonóval kitiltják az amerikai multit az országból.
Ezzel buják azt a piacot és ami ennél is rosszabb, a piaci űrben felnő egy konkurensük, amit az adott nemzeti kormány még támogathat is a növekedésben. Ez ilyen új infós szolgáltató kilépve a nemzetközi térbe a többi országban is konkurenssé válik. Pont ez történt Kínában, és a kínai Baidu a távol-kelet többi országában már a Google-lel konkurál.
Szóval a multiknak van mit mérlegelniük.

Nem úgy volt hogy apple nem csinál ilyet?
Amúgy ennyire hiteles a fenti cikk? Sehol egy forrás

pfuj piszkos rohadt adatgyűjtögető gugli, cupcup anonim alma - mondá egy gábor nevű némber pár éve...
(a magyar királyi kormányt elég régóta nem tartja vissza semmiféle szabályozás, irányelv, etika a tetszőleges és ötletszerű adatszerzéstől, vagy a megszerzett input saját érdeki szerinti felhasználástól. nem értem, mi a kihívás tárgya)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

az egészben egyetlen problémát látok: nem terrorveszély okán kéregetnek adatot, hanem unszimpátia alapján (értsd, aki köpködi a fideszt, azt bezony el köll tipornyi).

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Mennyit fizetett neked a habonyárpi, hogy ilyen dezinformációval bomlasszad a demokratikus(!!) ellenzéket, te orbánbérenc, fidesznyik??????????!!!négy!!!!

Itt márpedig diktatúra van és kész!! Aki mást mondd, az vagy hülye vagy lefizette az fideSS!!!

Egyébként is olvastam az indexen, hogy amikor elutasit valamelyik techcég egy ilyen kérelmet, akkor nem a rendőrség vagy nav dolgozója, nem is maga a rendőrség vagy a nav, hanem a KORMÁNY, sőt személyesn orbán esik pofára! Minden egyes alkalommal!! Bizony!!!!!

És ez is csak ezzel a diktatúrával történik meg, a nagyon liberális techcégek tudják mekkora itt az elnyomás, rendes, PC országok állami szerveinek a kéréseit teljesitik!!!!

/s

Ezek szerint a saját hozzászólásodat, amiben állításod szerint egy idézet szerepel, sem tudod értelmezni. Leegyszerűsítem, hátha így megérted a saját hozzászólásod: maffiózó = rend!
Ha ez így csomagban kapható, akkor csípem a maffiózókat.
Ha most az lenne a következő kontrázásod, hogy ne a szememnek higgyek hanem annak amit írsz, kár erőlködnöd. Nyugaton élek és nagyon jól tudom, látom mi van itt. Jó pénzért Brazíliába is elmennék. De ott sem felejteném el, hol vagyok. Nyugat Európa ma még nem tart ott. De az irány aggasztó.

Nem ismered a történet másik oldalát. Az a grúz katona minimum Darwin díjas volt. Ettől még nem szolgált rá a halálára, de az sem állítható, hogy ő nem tehetett róla. Mint amikor valaki brahiból átszalad egy forgalmas autópályán.
Az azeri katona azon a bizonyos hegyi-karabahi területen született. A családját megtizedelték a grúzok a karabahi háborúban, a megmaradtakat pedig elűzték a szülőföldjükről. Ezek ismert előzmények voltak a grúz katona előtt is.
Ennek ellenére nem kerülte a témát, hanem folyamatosan heccelte az azerit és rendszeresen gúnyolódott rajta.
A történet végét ismerjük.
A legfőbb idióta természetesen a korabeli mszp-szdsz rezsim, amelyik volt akkora barom, hogy két ilyen katonát egy szobába rakott egy nato partnerségi táborban. Nagyon jól működött a multikulti.

be kar hogy hazugsag amit allitasz!
nem egy szobaban voltak. az azeri gyilkosnak ukran szobatarsa volt, aki akkor amikor elkovette a gyilkossagot eppen szabin volt.
raadasul nem gruz , hanem ormeny volt az aldozat akinek magyar szobatarsa volt (Kuti Balázs) es a gyava szar azeri gyilkos nem csak ezt az ormenyt, hanem egy masikat is meg akart meg gyilkolni. csak az volt a masik ormeny szerencseje, hogy bezartak az ajtojukat ejjelre.

Igen örmény. Azt elírtam. A karabahi háború miatt egyébként olvasás alatt javítandó. A szemben levő szobában szállásolták el az azerit és az örménnyt.
A lényegen ez semmit nem változtat.
Ép elméjű és felelős döntéshozó nem rak azerieket és örményeket egy táborba, egy budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen falai közé egy időben.

Səfərov éjszaka baltával lefejezte az alvó Margariant, a vele egy szobában lévő magyar katonát, Kuti Balázst[5] azonban nem bántotta.
Szóval itt te "hazudsz"!

Ez a mondatod hazugság: "magyar szobatarsa volt (Kuti Balázs) es a gyava szar azeri gyilkos nem csak ezt az ormenyt, hanem egy masikat is meg akart meg gyilkolni."

A cáfolatot belinkeltem és beidéztem a wikipediáról.
Ráadásul te vélhetően tudatosan hazudtál manipulációs céllal. Ha már nevesítve leírtad a totális mellékszereplő Kuti Balázs nevét, valószínűleg most utánaolvastál az esetnek. Így pedig tudnod kellett, hogy hazugságot állítasz.
Én csak az örmény nemzetiségét írtam el grúznak, ami a lényegen semmit nem változtat. Valóban nem egy szobában voltak, hanem egymással szemben levő szobákban. Ez sem változtat a lényegi mondandón.
Egy Kovácsnagyfalvában történő kocsmai késelésért nem vonható felelősségre az aktuális kormány. De egy állami katonai- nemzetbiztonsági egyetem falain belül egy ilyen incidensért felel a kormány.

"ha nem is jo, de legalabb nem aljas aki penzert gyilkosokat enged szabadon"
Ez is egy ordas nagy hazugság. Milyen pénzért? Esetleg gyíkemberek is voltak a "nagy üzletben"? Nem kellene konteókat tényként kezelned még akkor sem ha szívednek nagyon tetsző konteóról van szó.
Teljesen hivatalos és nyílt eljárás során szállították az azerit hazájába, hogy ott töltse le hátralevő börtönbüntetését. Évente több száz ilyen büntetés-végrehajtás átadás történik. Az azeri elnök engedte szabadon Ramil Səfərovot, ezért a magyar külügyminisztérium jegyzékben tiltakozott.

Lazán kapcsolódik: A börtönben lefordította anyanyelvére Szabó Magda: Az ajtó és Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című művét.

azt irtam, hogy az ormeny aldozatnak volt szobatarsa a magyar.
" hanem ormeny volt az aldozat akinek magyar szobatarsa volt (Kuti Balázs) "

csak te mar annyira lementel kutyaba, hogy ugy masoltad be az irasom, hogy felreertheto legyen.

itt van erre 2 forras is:
http://24.hu/belfold/2012/09/05/igy-gyilkolt-az-azeri-baltas-gyilkos/
Tudott róla, hogy az örmény férfinek egy magyar szobatársa is van, Kuti Balázs, de vallomásában leszögezte, hogy őt nem akarta bántani, mert „kedves fickó volt”.

http://parameter.sk/rovat/kulfold/2012/09/05/igy-meszarolta-le-ormeny-a…
Hajnali 5 körül indult el Margaryan szobájába. Tudott róla, hogy az örmény férfinek egy magyar szobatársa is van, Kuti Balázs, de vallomásában leszögezte, hogy őt nem akarta bántani, mert „kedves fickó volt”.

"Valóban nem egy szobában voltak"
hoppa szoval akkor megis csak te hazudtal...

"Teljesen hivatalos és nyílt eljárás során"
az igazsagugy ellenvelemenye elenere maga orban adta ki az utasitast a kiadatasra, amirol tudta hogy egyet jelent a szabadon bocsajtassal. de a haszonszerzes miatt leszarta az erkolcsi-etikai-diplomaciai kovetkezmenyeket.
http://www.origo.hu/itthon/20120911-orban-viktor-dontese-volt-az-azeri-…

"Milyen pénzért?"
hol eltel az elmult hetekben, szatyorban?

https://atlatszo.hu/2017/09/05/azeri-gurulo-dollarok-budapesten-a-balta…

"csak te mar annyira lementel kutyaba, hogy ugy masoltad be az irasom, hogy felreertheto legyen."

egyre jobban kezd kibújni belőled a troll. ne legyen kétséged tudnálak én is minősiteni téged változatos jelzőkkel, valószinűleg ügyesebben mint te. de én tartózkodok ettől.
Szó sincs arról, hogy "gyava szar azeri gyilkos" lenne. Csak az ő vallomása miatt tudsz arról, hogy egy másik örményt is meg akart ölni. Bátran vállalta tettét és annak büntetését súlyosbító következményeit. Simán tagadhatta volna ez utóbbi szándékát. Ha volt valami dokumentált eredménye szándékának, például belevágott a baltával a zárt ajtóba, azt simán magyarázhatta volna azzal, hogy csak zaklatott ingerültségében vágott bele az ajtóba egyéb szándék nélkül. Vagy bizonyos rendszeres bírósági terhelt szereplők után szabadon: 'Kegyves bíró úr! Hát megszédűttem és a kezemben felejtett baltával prúbáltam megkapaszkodni nehugy elessek!'
Seferov személyiségének árnyalására említettem meg azt a tényt, milyen műveket forditott le börténévei alatt.
Seferov bátor katonaként viselkedett annak a távoli világnak a szemszögéből, aminek megértése ellen beoltották magukat a nato tábor tisztelt magyar szervezői. Amit elkövetett ettől még bűn és vállalta is következményeit. 8 évet ült börtönben tette miatt. Megjegyzem ennél sokkal aljasabb emberölési ügyekben szabtak ki enyhébb büntetéseket magyar bíróságok.

Szintén a tények kedvéért beidézek pár wiki bekezdést, mielőtt itt is csúsztatni próbálnál.

"(A tényleges életfogytiglannal ellentétben az egyszerű életfogytiglan nem zárja ki, hogy a megszabott minimális idő letelte után az elítéltet jó magaviseletért szabadon engedjék.) Ali Haszanov, az azerbajdzsáni elnöki adminisztráció politikai osztályvezetője szerint a Səfərovra kiszabott büntetés túl súlyos volt, elmondása szerint 15 évnél többet ezért nem szokás Európában kiszabni és az elítélt jó magaviselet miatt 7,5 év múlva szabadulhat. Haszanov az örmény lobbinak tulajdonította a szerinte súlyos ítéletet."

"Az örmény felháborodásra válaszul az azeriek részéről előkerült Varoujan Garabedian örmény ASALA-tag ügye, aki 1983-ban Párizsban egy török gépet akart felrobbantani és 8 embert megölt. 17 év raboskodás után az örmények elérték a hazaszállítását; a jereváni polgármestertől lakást és munkát kapott, és az örmény miniszterelnök is ünnepélyes keretek között fogadta."

" A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtótájékoztatón cáfolta, hogy a Səfərov hazaküldéséről szóló döntésnek (amire az elítéltek átszállításáról szóló 1983-as strasbourgi egyezmény Magyarországot feljogosítja, de nem kötelezi) köze lenne bármilyen magyar-azeri titkos megegyezéshez; ugyanakkor Novruz Mammadov, az azeri elnöki hivatal osztályvezetője szerint a döntés Orbán Viktor azerbajdzsáni tárgyalásai során született meg, és egy éven át tartó titkos tárgyalások előzték meg."

"Tudott róla, hogy az örmény férfinek egy magyar szobatársa is van, Kuti Balázs, de vallomásában leszögezte, hogy őt nem akarta bántani, mert „kedves fickó volt”."
"Hajnali 5 körül indult el Margaryan szobájába. Tudott róla, hogy az örmény férfinek egy magyar szobatársa is van, Kuti Balázs, de vallomásában leszögezte, hogy őt nem akarta bántani, mert „kedves fickó volt”."

Ezeket te csak most írod, azaz idézed.

""Valóban nem egy szobában voltak"
hoppa szoval akkor megis csak te hazudtal..."

Veled szemben én valóban emlékezetből írtam egy sok éves ügyről. Egyáltalán nem tulajdonítottam akkora jelentőséget neki. Te csináltál ekkora feneket erre a melléktémára. Amit elírtam, el is ismertem. Azt is világosan leírtam, hogy ez a lényegi mondandón semmit nem változtat. Megin csak te próbálsz itt csúsztatni és trollkodni.

"az igazsagugy ellenvelemenye elenere maga orban adta ki az utasitast a kiadatasra, amirol tudta hogy egyet jelent a szabadon bocsajtassal. de a haszonszerzes miatt leszarta az erkolcsi-etikai-diplomaciai kovetkezmenyeket."

Továbbra sem vagyok vevő konteókra. Engem ezek nem szórakoztatnak. Az egyetlen forrás egy azeri osztályvezető szava, mindenféle hiteles irat nélkül.
(Arról nem is szólva, ha akkora konspiráció lett volna a magyar kormány és azeri elnök között, hogyan kotyoghatna ki ilyen információkat egy azeri elnöki osztályvezető?)

https://atlatszo.hu/2017/09/05/azeri-g...

Továbbra sem vagyok vevő konteókra. Éppen ezért nem szoktam kuruc.infót átlátszót és hasonló politikai troll portálokat olvasni. Hiteltelen médiumok. Ettől lehet néha igazság a cikkeikben, de az ilyen típusú indulat-vezérelt újságírásnak a végeredménye mindig az igazságnak és hazugságnak egy roppant toxikus keveréke, ami kizárólag konteók kreálására alkalmas.

nagyon megdolgozol azert hogy lemosd magadrol a hazug jelzot, de egyetlen bizonyitekot sem sikerult osszehoznod, hogy en hol is hazudtam szerinted.

"Szó sincs arról, hogy "gyava szar azeri gyilkos" lenne"

attol gyava szar, hogy az aldozatot almaban olte meg.
komolyan megrettenek, a hazai erkolcsi allapotoktol, hogy vannak olyanok akik ezt a szarembert vedeni tudjak.

"Ezeket te csak most írod, azaz idézed. "

bocsanert esedezem, hogy egy barki altal utananezheto dolgot csak akkor idezek, amikor hazugsaggal vadoltal meg.

navracsics maga szamolt be arrol, hogy a vezetese alatt allo kulugy a tobbszori azeri megkereseseket is elutasitott, majd orban azeri latogatasa utan orban utasitasara adtak ki. ez rohadtul nem konteo.

Én semmiben nem hazudtam, de nyugodtan rugózz még pár hsz-ban ezen. Másba úgysem tudsz belekötni mint abba az elírásba. Amit egyből el is ismertem és egyébként sem változtat a lényegen.
A te kötözködő logikáddal 'te már megint hazudsz'!

"navracsics maga szamolt be arrol, hogy a vezetese alatt allo kulugy a tobbszori azeri megkereseseket is elutasitott,"

Navracsics Tibor KIM miniszter volt abban az időben (közigazgatási és igazságügyi minisztérium). Külügyet csak pár hónapig vezette, két évvel az Seferov áthelyezési ügye után. Ezért a "vezetese alatt allo kulugy" nem utasithatott el "tobbszori azeri megkereseseket" mert abban az időben Martonyi János volt a külügyminiszter, nem Navracsics Tibor.
De ez csak fekete tükör volt neked. Ezért az állításodért nem nevezlek hazugnak, mert ez is csak egy elírás.

Ez viszont továbbra is hazug állitás tőled:
"nem aljas aki penzert gyilkosokat enged szabadon"

Ez csak konteó! Soha senki nem tudott semmilyen hiteles bizonyítékot felmutatni az alátámasztására. Még az EU bizottsága is vizsgálódott az ügyben, de ők is mindent rendben találtak Seferov hazájába szállítása ügyében.

A "gyava szar" jelzők sem illenek Seferovra, a fent már leírtak miatt.

"Az Apple szinte zokszó nélkül teljesítette a kéréseket"
Még szép, amikor az iszlamista terroristák Iphone-t nyomogatva vándoroltak Európában...

"a Google egyet sem adott ki"
Csúnya, irigy Google! Megtartja magának az infót. Meg az NSA-nak...

LOL :D Az iszlamista támadások minden* esetben interneten kérészül behülyített itt* született emberek hajtották végre. Az igaz egyébként, hogy Soros György támogatott alapítványokat a kilencvenes években amelyek részt vettek az internet fejlesztésében, de azért ilyen mélyre nem süllyednék.

"interneten keresztül behülyített itt született emberek hajtották végre"

Lehet, hogy "itt születtek" (mármint Európában), de végül mégis a többi migránssal együtt itt vonultalk keresztül szíriai útlevéllel. Ahogy a Wikipedia írja:

Abdeslam és terrorista sejtje Magyarországon

A Magyar Idők hírportál értesülése szerint az Abdeslam vezette akcióban résztvevő terroristasejt több tagja a merényletet megelőzően Magyarországon tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig. Az algériai származású, 29 éves Omar Mostefai és a 28 éves Samy Amimour, valamint a 23 éves, marokkói származású Fouded Mohamed-Aggad hamis szíriai útlevéllel érkezett a szerb-magyar határon át Budapestre, dacára annak, hogy mindhárman Franciaországban születtek[14][15][16]. 2015. szeptember 9-étől 16-áig egy zuglói szállodában laktak.[17] [18]