A Google megveszi a HTC okostelefon részlegének egy részét

Címkék

Ahogy vártuk, a Google bejelentette, hogy 1,1 milliárd dollárért megveszi a HTC okostelefon részlegének egy részét. A HTC-től érkező munkaerő a Google hardveres csapatát fogja erősíteni. Az üzlet részeként a Google nem exkluzív licencet kap a HTC szellemi tulajdonához.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

A HTC-nek nagyobb múltja van a mobil fejlesztésben, főleg az okostelefon témában, mint nagyon sok másik cégnek, az egy másik kérdés, hogy marketing tekintetben egy csőd volt az elmúlt sok évük. Remélem jó kezekben sokkal sikeresebb lesz az amúgy technikailag többre képes cég(rész).

Az eddigi legjobb telefonjaim (androidos) mind HTC-sek voltak (A jo oreg Desire, az ONE S). Hasznaltam meg Samsungot (elagalja pont hu), LG G2 (egesz kellemes...lenne), WileyFox (na jo, hat ez....), Huawei P9 (khmmm...nem rossz ez, de nem is jo).

Szoval varom a HTC based Google Pixelt, ha arban jo lesz persze. Mert ha nem akkor inkabb veszek kinait.

tudom, ez nem lineageos, de az aospext ezeket támogatja:

XIAOMI

MI 4I (ferrari)
Mi 3/4 (cancro)
Mi 4C (libra)
Mi 5 (gemini)
Mi Max (helium)
Mi Max (hydrogen)
Redmi 1S (armani)
Redmi 2 (wt88047)
Redmi 3 (ido)
Redmi 3S/Prime/3X (land)
Redmi 4[4X] (santoni)
Redmi Note 3 (kenzo)
Redmi Note 4 (mido)

ez azért nem rossz és kábé ennyi van a losnál is.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Ennyire nem mélyedtem bele, inkább csak jeleztem, hogy azért sok típusra viszont van alternatív megoldás, annyira nem rossz a helyzet.

Így, hogy írtad, valami rémlik, hogy az MTK kernelforrás kiadásával voltak valami problémák, talán jogi szintű is. Már ha jól emlékszem. Meg létezik a mados is, akik a mediatekes szarokra "specializálódtak".

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Akkor véletlenül de pont rájöttél magad is :)

MiMax > MiMix

Ami pedig az MiMax-okat illeti, ott is az a furcsa Xiaomi anomália van, hogy a MiMax 1 jobb mint a MiMax 2. Az 1-esben ugyanis kettő, illetve a prime modellben négy A72 mag van a négy A53 mellett. Még a Max 2-esben ugyan nyolc mag van, de mindegyik a gyenge A53 mag.
Mix-ből várhatóan nem lesz gyengébb a 2-es az 1-esnél.

Akkor eldolt. Nem ilyet veszek az tuti :D

Kiflit sem veszek 40 forintert, nem mert csoro vagyok, hanem mert nem annyit er. Ruhaval is igy vagyok. Ha meglatom, hogy egy pulcsi 16K, akkor jot rohogok azon akik kepesek ennyiert megvenni. Nekem egy pulcsi max 6-8K-t er meg (de orulok, ha olcsobban is hozzajuthatok). Ennyi. Annyit vagyok hajlando barmiert fizetni, amennyit szerintem er. :D

Sajnos ha azt akarod, hogy legyen rá új droid akkor egy kicsit jobban zsebbe kell nyulni. Ez elég nehezen esett le nekem is de olvasgatni kell androidot fejlesztő szakik blogjait és abból kiderül, hogy nem kis meló az új droidot illeszteni régi szar mobilokra.
Kicsit mindig pityergek ilyenkor, hogy egy ájfon árát kell majd kicsengetnem egy droidos mobilért...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Hm, tegnapelőtt frissítettem a párom mobilját CM13-ról. Most 7.1.2-es Android LineageOS alapon, 170913-i nightly build. Ja a telefon Samsung Galaxy S2 (i9100). Az is igaz, mikor vettem 60 k volt. Szóval tényleg zsebbe kellett nyúlni. De asszem az elmúlt 5 (6?) év után elfogadhatónak minősíthetem az eddig ráköltött összeget. (Természetesen elismerem, hogy nagyon sok ember számára használhatatlanul gyenge a hardverkiépítése.) Sajnos muszáj lesz megint költeni rá, mert a képernyővédő fólia lassan képernyőtakaróvá válik.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Na, pont a pulcsi egy jó kérdés. Egy ideig én is így voltam, aztán rájöttem, hogy még azonos "márkán" belül is nagyon komoly
minőségi különbségek vannak. A 16K-s pulcsi nem biztos, hogy "drága", ha jó minőségű anyagból van, és még 2-3 év múlva is pulóvernek
néz ki. De aztán persze vannak durván túlárazott vackok is.

Dechatlonos pulcsim mar tobb eve birja. Maszat anyagunak nezett ki mar az elejen is, de gondoltam otthon jo lesz. H&M-es pulcsim ami kurva jo minosegunek nezett ki es anyagban is jobban tetszett az elso mosas utan kibolyhosodott, de azota is mindig, szoval asszony folyton borotvalja nekem. Tobbet borotvalkozik az a puzlcsi, mint en. :D
Az ar meg a ketto kozott kb, haromszoros volt.

Amugy meg szerintem mind a kettot bangledesben gyartottak rabszolgamunkaval es/vagy gyerekmunkasokkal.

Azt hiszem felreerthetoen fogalmaztam, mert van amiert hajlando vagyok sokkal tobbet fizetni, mint masok. De vannak ilyen becsipodeseim, hogy pl. nem veszek babarugdalozot hatezerert, mikor ket honapig lesz jo, es a pepcoban megkapom ugyanazt hetszaz forintert. :D
Es csomo ilyenem van (kifli, zsemle, telefon!!, stb.)

Ott meg nem voltam (Air Chinanak van Budapest-Peking-Minszk korjarata), de randomban rakerestem a Lufira random novemberi datumot beklikkelve 115k-ert oda-vissza megvan az ut. (Azert november, mert kozeli idopontra nagyobb a variacio, es altalaban dragabb.. last minute persze lehet sokkal kevesebb is.)
Ha nem Lufi, Air China is biztos atvisz Pekingbol nem tul dragan, es ha jol emlekszem, az olcsobb volt ennel. Bar ott nagyon morcosak a telefonra, es a kaja sem nagy szam, a filmkinalat fele meg kinai szinkronnal megy.

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Hasonló. Eddig a most használt HTC One a legjobb telefonom, Samsung hulladék volt, feleségemnek van egy P9-ese és a készülék jó, de az EMUI khmm nem annyira. Volt még egy Honor 5X a családban, ott is a telefon tetszik, de az EMUI nem. Lassan meg egy Redmi 4X-re fogok átlépni, kíváncsi vagyok rá milyen. A MIUI rajta eddig inkább tetszik, mint nem.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Minek kell a Googlenek egy saját mobilgyártó? Amikor korábban éppen azért kerülte a témát nehogy sértve érezzék érdekeiket az Androidos gyártópartnerei. Motorolaval is direkt nem csinált semmit a Google, majd eladta. A Motorolából szerzett szabadalmak pedig védelmet hoztak minden androidos gyártónak.

Mégis miért kell most egy saját gyártó?
Kicsit aggasztó, hogy a Google felső-vezetése nem látja biztonságban Dél-Koreát és az ottani legjelentősebb gyártópartnereit. Szvsz a HTC biztosítás egy koreai háború esetére.

Én másra tippelnék. Lehet rosszul emlékszem, de a HTC hardver kutatás/fejlesztés és formatervező részlegeit vették meg, nem a gyárakat. Lehet a HTC pénzügyileg gondban van, de hw-ben, formatervben még mindig az egyik legjobb, pedig iszonyúan erős az androidos flagship mezőny. Kicsit olyan inkább ez a felvásárlás, mint mikor az oracle vásárol fel egy időben a műszakilag nagyon innovatív de üzletileg kevéssé sikeres vagy épp bajban levő, hozzá képest kis cégeket... megszerezve ezzel a knowhowt, szürkeállományt, licenszeket, szabadalmakat. Végülis a google mostanra a világ második vagy harmadik legnagyobb vállalata, miért ne úgy működne mint más gigacégek. Valaki kiszámolta a könyvelésen, hogy olcsóbb megvenni ami hiányzik, mint saját erőből kiépíteni, a HTC meg triviális választás a hosszú közös múlt miatt.

Lehet, hogy neked van igazad. Mindenesetre eddig nagyon nem így gondolkodott a Google. Inkább maga oldott meg mindent házon belül, kívülről pedig szinte csak opensource fejlesztések jöhettek. Nyilván fontos egy jó formaterv a mai időkben, de akkor szvsz a Java szellemi tulajdona ezerszer fontosabb lett volna. Mégsem vette meg a SUN-t a Google, pedig 8 milliárd dollár már akkor is zsebpénz volt a G-nek. Ma úgy néz ki, hogy a Google számolt jól, mert a Java körüli pereskedés úgy egy milliárdjába van. Ez töredéke annak a 8 milliárdnak amit az Oracle adott érte. Ráadásul egy veszteséges SUN-t vett meg, ami utána további költségeket jelentett.

Ha a dél-koreai gyárakat támadás éri és kiesnek, akkor a többi országban működő Samsung gyár nem fog kapni alkatrészt és ezért azok is leállnak.
Ha pedig a Samsung fab-jait szétlövik akkor azt az Apple is megérzi. Nem túl szerencsés módon Szöul mellé épitette őket a Samsung. Még az észak-koreai tüzérség is eléri ott. Legalább Jeju szigetére épitették volna, ha már mindenképpen anyaországában akarta tudni a fabját a Samsung.

A Google azért még nem a világ. Ha az ő legfontosabb gyártópartnerei Dél-Koreában vannak még a konkurense Kínában gyártat, az alatt az egy év alatt tetemes hátrányba kerülne. iPhoneokat továbbra is lehetne kapni miközben az összes Samsung Galaxy meg LG android eltűnne.
Ez a példa persze leegyszerűsítése egy komplex problémának. De szvsz ez a lényeg sajnos.