Hivatalosan bejelentették a Nokia 8-at

Hivatalosan bejelentették a Nokia 8-at ...

... és itt van minden, amit tudni szeretnél róla.

Hozzászólások

600 EUR azert eleg meredek egy nokia logoval ellatott atlag androidert a korabbi verziokat nezve (5-6).

Úgy, hogy már a kis tesók (Nokia 5 és 6) is kapásból megkapják a biztonsági frissítéseket (aznap, ahogy a google telefonjai), ez szerintem megér némi felárat.

http://www.androidpolice.com/2017/08/08/nokia-5-6-start-receiving-augus…

Bár mostanában a Samsung is elég jól frissíti a csúcsmodelljeit (a 3 éves S5 még épp július végén kapott biztonsági frissítést, benne a július elejei patch-ekkel), de valljuk be, hogy nem ez a jellemző.

Hát persze... meg úgysem fognak belőle eladni annyit, mint egy csúcs samuból, hogy négy-öt év múlva is legyen egy-két fanatikus kölyök, aki hekkel hozzá aktuális linaeage kiadást. Ettől függetlenül az irány tök jó, hogy erre gyártóként odafigyelnek. Majd meglátjuk mi lesz belőle pár év múlva, most temetni meg még fölösleges imho.

Szerintem meg is válaszoltad a kérdésed. :) Igen, vagy olcsójánoskodsz, és egy év múlva már lóf@szt kapsz, nem frissítést, vagy veszel egy drága androidos telefont, és akkor pár évig nyugodt lehetsz. Például a 2013-as S4-et a Samu három és fél évig támogatta, azaz idén januárban még kapott biztonsági frissítést. Nem új androidot, tehát a fícsöreid azok beragadtak az 5-ös szintjén, de a biztonsági frissítéseid legalább 2016 végiek voltak.
https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-s4/GT-I9505/XEH/download/I95…
Viszont az S4 az a samu csúcstelefonja volt négy éve, annyiba is került. Gondolom ugyanezt a törődést egy belépőszintű már nem kapja meg náluk. Ez ilyen. Tehát az androidnál is túlárazott szar kap csak évekig szoftveres támogatást. Gondolom az okosok kiszámolták, és erre jutottak.

Ennek is két oldala van, mint minden éremnek. Én is szeretek bizonyos stabil keretek között bleeding edge-en lenni, ha telefonról, táblagépről van szó. Ezért minden androidos eszközömet megtörtem előbb-utóbb (volt amit egy naposan, volt amit két évesen) és végül ment fel rá a legújabb cyanogen vagy lineage os, mert mindegyikben erős vas volt, és remekül tudták futtatni a legújabb androidot is. Viszont ott van apám, akinek a haja kihullik, ha egy ikon máshogy néz ki és ha átrendeződik a gui-ja azoknak az alkalmazásoknak vagy weblapoknak, amiket használ. Miért? Mivel nem mai csirke az öreg, máshogy áll rá az agya, és ahogy az autójában sem változik meg egyik napról a másikra az indexkar helye, működése, kinézete, úgy ugyanezt elvárja a telefonjától is. Neki sokkal többet jelent az, hogy megkapja a biztonsági frissítéseket adott verzión belül, és nem kap új android kiadást, amiben lehet, hogy csak pár dolog változott, de őt az az őrületbe kergeti.

Viszont pont ez a lényege annak, hogy az ember androidos eszközt használ: ha neked úgy a jó, hogy gyárit használsz, amire még három évvel később is megkapod a biztonsági frissítést, akkor választhatod ezt (persze ha a gyártód is úgy akarja), de ha neked a legújabb kell, akkor rootolod, és feltolsz rá egy lineageos-t, és örülsz. Ennyi.

Nekem csak a szokásos bajom van: 5.3" :(
--
"Sose a gép a hülye."