Kaspersky Free - ingyenes antivírus termék a Kaspersky Lab-tól

Eugene Kaspersky blogján jelentette be a Kaspersky Free névre hallgató, alapvető funkciókat biztosító, ingyenes antivírus termékének, a Kaspersky Free-nek globális rajtját. A Kaspersky Free Windows operációs rendszert futtató gépekhez használható. A termékért a cég ugyan nem kér pénzt, viszont felhasználja az felhasználók által biztosított adatokat a termékei fejlesztéséhez (gépi tanulás). A Kaspersky Free letölthető innen.

Hozzászólások

Jó sokan olvasták ezt a cikket
22587 és pörög.

Mire beírtam haladt egy ezrest.

Hmm. Csökken az amerikai adatgyűjtés hatékonysága (a KAV AEÁ állami szerveinél való betiltása után), javítani kell valahogy? :)

a kaperszky kozpontja moszkvaban ugyanabban az irodahazban van, mint az FSZB cyber reszleges, es van egy rakat félállásu alkalmazottjuk, akiknek FSZB-s a főllása
a kaperszky irodajaban belul van egy ajto, amin fszb-s azonosito kartyaval at lehet menni az fszb irodajaba

a kaperszky gaykorlatilag az orosz titkosszolgalat fedőcége

--
Live free, or I f'ing kill you.

Eddig Avast-ot használtam, de most látom, hogy mióta Win10 van a gépen (fél éve), már az sincs fent.
Valakinek tapasztalata, hogy mitől jobb, vagy rosszabb mint egy ingyenes Avast? Esetleg fater gépére feldobnám, ott elkél a vírusirtó :D

Gondolom a Windows 10-nél a beépített Defender-re gondolsz. Ha igen, akkor véleményem szerint az avast jelenleg jobb adatbázisból dolgozik - cserébe szerintem sokkal jobban lassítja is a gépet - és nem mellesleg az utóbbi években elég sok gépen tapasztaltam egyéb avast-okozta problémákat is, amelyre az avast hivatalos supportja sem tudott megoldást mondani. Emiatt, ha javasolhatom, akkor sokkal inkább az ingyenes Bitdefender, mintsem az avast. Ez viszont őszre remélhetőleg változni fog, ugyanis a Windows 10 beépített védelmének jelentős megerősítését ígérte a Microsoft. Kíváncsian várom. :)

Számítástechnikai tippek, trükkök, leírások - Linux ● macOS ● Windows

A kaspersky-t én már így, hogy ingyenes verziója lett, már akkor sem tenném fel egyik számítógépre sem. Több éves és több gépes eredeti kaspersky-licence tapasztalatai után csalódva írom mindezt. Szerintem simán mézesmadzag lett, ahogy a legtöbb fizetős verziójú szoftver ingyenes verziója, de kaspersky-módra ez valahogy több sebből is vérzik.

A kérdésedre másik válaszként itt egy külföldi összehasonlítás is:

avast free vs kaspersky free

Az avast úgy néz ki, hogy több funkciót kínál ingyen. Használok valahol én is avast free-t, engem az avast-ban egyedül a gépterhelése és a gyakran bugos programfelülete zavar.

Számítástechnikai tippek, trükkök, leírások - Linux ● macOS ● Windows

De most a linuxosokat miért kell kihagyni minden jóból? A KGB-seknek minden user statisztikája egyformán aranyat ér. Különben is meg szokták mondani fórumos Megmondó Matyik, hogy már pedig Linuxra is vannak vírusok, és vírusirtó igenis kell. Vagy esetleg azért nem jön ki Linuxra, mert a pingvinistákat a CIA és az NSA figyeli, nem Igorék.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Davaj davaj pruogruamuocskacska
Nyiem bijeszel csak installal
Kijaszperszkij bacsika neked csinalni nagy jot