Windows 10 China Government Edition

Terry Myerson bejelentette, hogy cége kifejezetten a kínai kormányzati igényekre szabott Windows 10-et készített Windows 10 China Government Edition néven. A Windows 10 China Government Edition a Windows 10 Enterprise Edition-re épül. A Lenovo lesz az első partner, amely ezzel a rendszerrel előtelepített gépet szállít.

The China Government Edition will use these manageability features to remove features that are not needed by Chinese government employees like OneDrive, to manage all telemetry and updates, and to enable the government to use its own encryption algorithms within its computer systems.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Összefoglalva: a kínaiak kidobatták az összes backdoort, kémfeature-t és nem bíznak az amerikaiak által szállított titkosításban.

De akkor mi a fasznak nem csinálnak saját rendszert?

--
trey @ gépház

Népszerű torrentnek ígérkezik...

Van az a pénz amiért korpásodik a Microsoft haja. :-)

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

A kormányzati programban a kormányzatok hozzáférhetnek a Windows forrásához (is), hogy kedvükre auditálják. A kínaiak minden bizonnyal kikérték és állambiztonsági szempontból átnézték. Az azért aggasztó, hogy nem azt mondták, hogy ez teljesen tiszta, nekünk jó a "vanilla" változat, mert semmit sem találtunk benne, hanem külön edition-t kértek.

Ezek után állambiztonsági szempontból javaslom a döntéshozóknak a Windows 10 Hungary Government Edition elkészítésének kérését!

:D

--
trey @ gépház

Igen, minden más ország nemzetbiztonsági auditora meg hülye, mert ők nem vették észre a sok backdoort, csak a kinaiak.
Nagyon valószinű.

Az pedig nyilván teljesen kizárt, hogy nem kivetettek belőle kódot, hanem belerakattak, mégpedig a saját megfigyelőrendszerüket, amivel telipakolták az azóta kihalt saját linuxukat is...

Szerintem semelyik másik állam nem tesz bele annyi erőforrást, hogy a teljes kódot valóban végigauditálják. Képzeld el, hogy ez milyen meló lenne: hány mérnöknek mennyi idő? Nálunk szerintem úgy megy ez, hogy:

magyar állam képviselője: Auditálni szeretnénk a kormányzati és katonai célra használt Windowsokat
MS marketing: itt ez a táska, benne vannak a "dokumentumok"
magyar állam képviselője: Köszönöm! Akkor kiállítja a titkárnőm a megfelelő dokumentumokat, és végeztünk is. Találkozunk Hawaii-on!

Azért azt remélem tudod, hogy ez a forrás auditálási program vagy 10-15 éve működik, nem tegnap kellett átnézze a kódot két egyetemista.

Vicces volna, ha mondjuk egy németországnak, angliának vagy éppen az oroszoknak ne lett volna annyi mérnökórájuk az elmúlt évtizedben, hogy átnézzék. Hidd el, megtették. És nem csak állomok, nagyobb egyetemek, laborok is hozzáférnek a forráshoz.

Szerintem az lenne a megoldás, hogy telepítés után felugrana egy balot ahol kiválaszthatnád, hogy melyik 3 betűs(ök)nek szeretnéd küldeni az adataidat.
Ezt természetesen minden helyi piac bekonfigurálhatná a hazai igények szerint.
Probléma megoldva.
--
:wq

egymásra talált a két jómadár lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.