A biztonságos Signal üzenetküldő immár titkosított videóhívásra is képes

Az Open Whisper System bejelentette, hogy biztonságos üzenetküldő alkalmazásának, a Signal-nak androidos és iOS-es új kiadása béta állapotú titkosított videohívás funkciót is kínál. A Signal egy GPL-es üzenetküldő alkalmazás, amely biztonságos (end-to-end titkosított) szöveges üzenet, telefonhívás és immár videohívás funkciókat is kínál.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Ezzel kb mindent lehet így helyettesíteni is akár.

Remélem nem fog elkurvásodni

Arrol van adat, hogy ugyan a server az zart, de ki, mikor nezte meg, hogy az rendben van -e?

szerintem nincs githubon.

"Encrypted calls in Signal use same protocol as old RedPhone. But RedPhone server has never been opensourced and doesn't support WebSocket (it needs Google Cloud Messaging)."
https://fdroid.eutopia.cz/

Remelem valaki megcafol:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az összeesküvéshívők ezer örömmel váltanak ilyen szoftverekre, mert nem lehet őket lehallgatni, és nagyon fájna, ha látnák a hétköznapi levelezgetésüket/böngészgetésüket. Az igazi összeesküvéshívők viszont tudják, hogy pont az NSA üzemelteti ezeket a szolgáltatásokat, backdoor van benne, és direkt ezeket a felhasználókat figyelik meg jobban, hiszen nyilvánvalóan takargatnivalójuk van, és így akarják elkapni a terroristákat. Ja, én nem vagyok paranoiás, ez itt csak a képzeletem szüleménye.

--

nekem meggyőződésem, hogy a lifetime-al árult VPN-ek nagy része ezt a célt szolgálja.

a tor-ban már nem vagyok ilyen biztos, de azért kiváncsi lennék, hogy mikor/ki nézte át annak az eredetileg egy hadsereg által fejlesztett kódot, hogy nincs-e benne + 4 sor a backdoornak....

Pár hónapja még pont azt olvastam hogy igyekeznek megtartani a letisztultságot, alapfunkciókat és nem teletömni mindennel, erre mégsem... :)

u.i.
Bár lehet keverem a Telegram programmal. :0