Pletyka: OnePlus 3T

A OnePlus 3 a mostani paramétereivel is sikeres. Megfizethető ár mellett erőteljes teljesítményt mutat. Úgy is, hogy nem a legújabb Snapdragon 821 processzor dolgozik benne. A pletykák szerint a OnePlus Inc. újabb OnePlus 3 kiadást tervez OnePlus 3T (T = Turbo?) néven, amelybe már Snapdragon 821 kerülne. Az A3010 jelű modellbe a korábbi rémhírekkel ellentétben továbbra is AMOLED kijelzővel érkezne.

Részletek itt.

Hozzászólások

Akkor mindenki megszívta aki a sima változatból vett? :|
--
>'The time has come,' the Walrus said<

nem tudom mi a nagyobb "szívás" 1+3 helyett 1+3T vagy 1+3T helyett a 1+4.

még talán fél év sem telt el a 3-as megjelenése óta és jön egy újabb változat majd 2017 második-harmadik negyedében a 4-es...

Ez miért szívás? Én azt kaptam a pénzemért, amit vártam. Az meg, hogy ne fejlesszenek, mert valakinek nehogy "szívás" legyen, az azért elég nonszensz, nem?

Béküljön meg mindenki a kis lelkével. A 1+3 azért a pénzért, amiért árulják, kibaszott jó vétel. Jó vétel volt 3 hónapja, jó most is. Ha kijön a 4, valószínűleg az is jó vétel lesz.

Ha pedig így lesz, akkor venni is fogok.

--
trey @ gépház

+1, messze a legjobb telefonom valaha. Talán csak túl vékony, de megbékélek vele :D Nem hiszem, hogy számítana, hogy még gyorsabb-e a proci, amikor ezzel sincs semmi, aminél gond lenne. Ha kiadnának egyet egy még nagyobb aksival, akkor lecserélném. De ahogy Trey korábban írta valamelyik topikban: annyira gyorsan tölt, hogy egyszerűen megszűnt ez a "minden este rá kell tenni töltőre" érzés.

"According to Evan Blass, the OnePlus 3T does indeed exist, and it sounds like only a matter of time before it’s released.

Blass says the upgraded model will cost an extra $80, putting the final price somewhere around $480, which is still more affordable than a lot of flagship devices.

It’s unclear what other internal changes OnePlus will introduce. As it is, the OnePlus is a beast, sporting a 5.5-inch Full HD display, 16-megapixel camera, 6GB of RAM, 3,000mAh battery, and 64GB of storage."

http://www.technobuffalo.com/2016/10/26/oneplus-3t-price-revealed/

--
trey @ gépház

szarazopenstack. Akkor legyen docker swarm, vagy valami ilyesmi.
Egyszeruen ennyi hardvert kar elpocsekolni vilagszinten felevente.

Nincs valami statisztika,
hogy a mobiltelefonok ossz-szamitasi teljesitmenyben
hol vannak mondjuk a vilag ossz-pc teljesitmenyetol?

Valaki irhatna egy cikket errol unatkozo oraiban.
Eladasi adatok ismertek, egy kis alap matek, es igazi pezsges lenne egy hetig:)

De tenyleg ezek a mobilok altalaban a kukaban vegzik, semmi masodeletuk nincs.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

vagom, ezek szerint legkozelebb vegyek 30 kilo tesztat a tescoban, elfer vegulis :D
Abbol indulok ki, hogy 2gb rammal szaguld a iphone7, es nem tudom elkepzelni minek 3x annyi egy telefonba..
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Az iOS egy kevesbe szegmentalt mobil operacios rendszer. Ott a vasra reszelik ra a rendszert, emiatt lehet, hogy kevesebb eroforras eleg. Itt is nyilvan a Oneplus is a hardverre reszeli az Androidot, viszont alapvetoen nem csak erre az eszkozre irjak. Bar ezt szerintem nem kell ecsetelnem. :)
A tesztas hasonlathoz annyit, hogy ha a boltban csak 6kg-os kiszerelesben adjak a mittomen milyen olasz tesztat, es neked abbol kell, mert kivancsi vagy ra, akkor valoszinu azt veszed meg. Meg akkor is, ha nem fogod tudni felhasznalni az osszeset! :)

Neked nem tanitottak meg, hogy semmi sincs ingyen? :)
Az egesz hozzaszolasommal csak arra akartam burkoltan celozni, hogy nem tudom mire kellhet 6gb ram egy telefonban, amikor 3-ad annyival masik szaguld es felesleges tobb.
Az android ennyire rosszul banik a rammal?
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Mert haszontalan lenne 3x annyi?
Nem tudom mirol beszelsz, az 5s 1g rammal is faszan megy, a legtobb android megirigyelhetne :D
Igen-igen volt nekem is androidos csucstelefonom, tudom mirol beszelek :)
Amikor szervert raksz ossze, ott is beleraksz 3x annyi memoriat amikor teljesen felesleges, haszontalan?
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Biztos elkerulte a figyelmed amit fentebb irtam. 1 hardver vs altalanos hardver.

A virtualizalas korat eljuk. Sosincs eleg memoria a szerverben! Sajat hasznalatra PC-be, ha most pakolnek ossze gepet, akkor abba is legalabb 16G RAM-ot pakolnek. Nem feltetlen kell annyi, de na. :D Nade eleg az OFF-bol.

Ha jol tudom az one plus termekek egy sajat modositott rendszert hasznalnak, gondolom reszelgetik ok is, hogy jobb legyen, kerdes lehet-e, ezt a 6gb-t latva, eros a gyanum hogy nem :D
Trey szimplan azt nem akarja belatni, hogy ez nem ajandek, meg ilyenek hanem szimplan valoban szukseg lehet ra, ami vicc kategoria szerintem egy telefonnal 2016ban.
A sok ram meg egy bizonyos felhasznalas felett nem ugy megy, hogy a specifikacio 128gb akkor belerakunk 384-et, jol jon majd :D
Na befejeztem a vitat, jot nevettem :)
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Honnan tudod, hogy nem így gazdaságosabb előállítani?

Láttál már olyat, hogy 8 GB DDR3 RAM fele annyiba került, mint 4 GB DDR2? Azon egyszerű oknál fogva, hogy az volt tömeges gyártásban, míg a másikat csak drágábban lehetett beszerezni?

Egyébként a válasz arra, hogy miért:

https://twitter.com/getpeid/status/743721729948737536

https://twitter.com/getpeid/status/743724870182146048

--
trey @ gépház

"Ha jol tudom az one plus termekek egy sajat modositott rendszert hasznalnak, gondolom reszelgetik ok is, hogy jobb legyen, kerdes lehet-e, ezt a 6gb-t latva, eros a gyanum hogy nem :D"

Ja, de reszelgetés, meg tök újraírás a generalista megoldások overheadjének kiiktatása miatt az két külön dolog.

(Bár én személy szerint erősen szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy a droid -- vélt vagy valós -- teljesítményproblémái emiatt lennének, élek a gyanúperrel, hogy azok nagyrészt simán csak fos driverek. Mármint a szó kisbetűs értelmében.)

Ha megnezed ezt a wikipedia oldalt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_high-definition_smartphone_…

Akkor a fullHD felett van *jopar* mobiltelefon, altalaban a "flagship" telefonok,
a fullHD az 1080p, de van 1440p (QHD), es van mar igazi 4K telefon is (Sony Xperia Z5 premium).

Ha tenyleg nem lenne kulonbseg, akkor miert kopik ki a fullHD a premium kategoriabol?

A memoriabol sincs sose eleg, azt is fejlesztik. Es ugyancsak megkerdojelezheto, hogy
minek egy telefonba 6GB RAM. (ugye most 3,4,6GB-ok vannak. Jovo ilyenkor 12,8,6GB lesz ugyanez).

Egyszeruen megy a szeker es toljak a hardverfejlesztesbe a zset.

En arra lennek kivancsi, hogy mi az a hardver fejlettsegi szint egy okostelefonnal (hattertar, ram, kepernyo, kamera) aminel ez az egesz fejlesztes vegre belassul, es lehetne a hosszutavu szoftvertamogatottsagra gyurni (pl. nyiltabb driverekkel).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Akárhány wikipedia oldalt elolvashatok, de attól még nem fogom észrevenni 40–60 cm távolságról egy 100 ppi-s monitoron a pixeleket. És 30–40 cm-ről sem fogom megkülönböztetni a 400 ppi-s kijelző pixeleit.

Azt nem tartom kizártnak, hogy vannak olyan speciális esetek amikor ez számíthat (bár példát nem tudok rá), de átlagos felhasználás mellett a többség biztosan nem fogja megkülönböztetni az előbbi esetekben a pixeleket egymástól.

A saját tapasztalatom az, hogy az emberek nagy többsége okostelefon vásárlásnál nem foglalkozik ilyen kérdésekkel. Sőt, legtöbben azt sem tudják, hogy mi az a PPI. Állnak a boltban, nézegetik a készülékeket, lövésük sincs, hogy a készülék melletti cetlikre írt számok mit jelentenek. Ha megkérdezik az eladót, akkor az újabb számokat közöl velük, vagy egyszerűen csak a leírt számokat ismételgeti, mert ő sem tud többet róla. Úgy gondolják, hogy minél nagyobb számok vannak ott, annál jobb a készülék. A végén megveszik azt ami a keretbe még belefér és elég nagy számok vannak mellette. Vagy megnézik, hogy a másik mellett nem sokkal kisebb számok vannak, és az sokkal olcsóbb, így azt választják. Vagy megveszik a legdrágábbat.

A gyártók a 2000-es évek közepén a fényképezőgépekkel eljátszottak már hasonlót. Akkor ugrásszerűen nőni kezdett a megapixelek száma. Aztán egy idő múlva visszavettek a lendületből, és most már csak egy-két, többnyire speciális közönséget megcélzó készüléknél lépik túl a 22–25 megapixeles értéket. Gondolom, a telefonokkal is így lesz majd. Ha már elég sokan vettek 4K-s felbontásút, akkor majd rájönnek, hogy nem látnak semmi (vagy számottevő) különbséget a régihez képest, így legközelebb nem adnak ki több pénzt a nagyobb felbontásért.

RAM:
1. A felhasználói szokásaim mellett a OnePlus One-nál még soha nem tapasztaltam, hogy panaszkodott volna a kevés memóriára.
2. Ha több van, akkor lehet sokkal nagyobb alkalmazásokat írni.

A TV-knél ez a 3D-s dolog nem igazán jött be, erősen visszavettek a tempóból. Ott elsősorban nem a képminőség, hanem a szegényes tartalom volt a lassítás oka. A telefonnál a képminőség mellett ez is döntő szempont lehet. Illetve arról sem vagyok meggyőződve, hogy erre tényleg van tömeges igény. Itt nem egyszeri kipróbálásra, hanem rendszeres használatra gondolok. Mert ha nem használom rendszeresen, akkor a tartalmakat sem fogom megvenni. Ha nem sokan veszik meg a tartalmat, akkor nem éri meg 3D-s tartalmat fejleszteni.

Nem is olyan régen volt, amikor nem estem hanyatt a kinecttől. Akkor arról gondolták sokan (vagy néhányan, csak nagy volt a hangjuk), hogy gyökeresen meg fogja változtatni a számítógép használatot, és a játékokat. Itt a HUP-on is kaptam néhány negatív kritikát a véleményem miatt. Így most a 3D-s, telefonos dologról már nem is merem elmondani a véleményemet. :-)

és imho ez az, ami most egy csomó vásárlót speciel teljesen hidegen hagy, magyarul teljesen jó az a fullHD. Igazából még mindig ott tartok, mint amikor anno megvettem a sony z-t, hogy tök jó, hogy fullhd, csak egy ekkora gyöszbe minek. Szoktam látni nem olyan telefont is, érdemi különbség nincs. (Ja de, lassan megint kitalálhatnak a webes gyerekek valamit, mert kis túlzással a responzív weboldalak a telefont fogják normális screennek nézni, egy aljaközép x768 laptopot meg mobilnak, hehe)

"Ha tenyleg nem lenne kulonbseg, akkor miert kopik ki a fullHD a premium kategoriabol?"

Marketing. A flagshipnek mindig valamiben jobbnak kell lennie, mint az előzőnek. Ezt találták ki. Nagyobb felbontás = jobb. (Egyébként ha már prémium kategória: még az iphone 7-es sorozat sem lépte át a fullHD-t.)

Azért azt csak belátod, hogy van egy szint, ami felett értelmetlen tovább növelni. Hol lesz a határ? 8K 5"-os kijelzőn? 16K? Minek?

Én a fullHD-t még 7"-os tableten is tökéletesen tűélesnek látom. 5" körül pedig szerintem nem lehet belekötni (több, mint 400 ppi). De 5" alatt a sima HD is tökéletes volt.

A több pixelnek pedig hátránya is van: már önmagában többet fogyaszt, ráadásul erősebb SOC kell alá, ami megint csak többet fogyaszt. Szerintem a kijelzőnek vannak sokkal fontosabb paraméterei, amiktől valóban jobbnak/szebbnek látod. A kontraszt arány, a fényerő, a megfelelő színkalibráció.