Mit gondolnak az EU vezető kutatói és IT szakemberei a felhőalapú informatika jövőjéről? (x)

Címkék

Az Unió 4,5 milliárd forintot költ a felhőalapú informatika fejlesztésére. Az ingyenes Future of Clouds konferencián bemutatjuk az eddigi eredményeket és a kitűzött célokat. További részletek »

Hozzászólások

Valami lufthansas nyenyergesnek latom.

Nem is ertem, miert reklamozzak ezeket itt? Az ilyen (x)-es dolgok nagy resze meg annyira sem erdekli a "nagyerdemut", hogy idetrollkodjon.

En nem vagyok nagyerdemu xd De azert koszi a bizalmat :)

Leginkább jogilag lesz érdekes a dolog, hogy milyen irányba viszik. Minek kell megfelelnie a szerver oldali szolgáltatóknak, adott országok mennyire fogják akarni kisajátítani a piacot államilag stb.

Felkészül a hóvihar- és a ködalapú informatika.

Pár év múlva meg majd úgy emlegetik ezt a hypot, hogy füstbe ment terv.
Attól, hogy valami lehetséges, még nem biztos, hogy úgy is kell csinálni.

Avagy, hogyan vegyél vonatjegyet szakadtabb nettel rendelkező vasútállomáson 40 perc alatt, persze csak ha egyedül te állsz a sorban.
De máshol is ilyen felhős hülyeséget akarnak, csak akkor miért nem web alapúra csinálják az instabil gányolásaik helyet...

"Azért a felhő már nem csak egy hype. :)"

A G Gigantikus adatszivárgására gondolsz?

http://bardoczi.reblog.hu/google-adatszivargas

Eléggé erős sztorit hozott az Arstechnica a minap: Google Drive-ban tárolt, elvben védett dokumentumok tízmilliói voltak kereshetőek egyszerűen a Google keresője segítségével abszolút bárki számára, úgy fest, hosszú hónapokon keresztül.

Na ja, csak ha belelapozunk a forensics reportba, akkor elég hamar kiderül, hogy ez nem a Google hibája volt, hanem a Slack elbénázott OAuth integrációja tehet róla. OIG válasza: "1. GSA should cease using Slack and OAuth 2.0 until and unless they are approved for use in the IT Standards Profile"

Troll: Mondjuk azt értem, hogy az adófizetők pénzét mindenképp el kell költeni valamire, de talán egyszerűbb lenne, ha simán odaadnák a zsét a Wikipédiának (vagy felőlem a FSF-nek, mindegy), oszt máris egy gonddal kevesebb lenne.

Szokás pályázati pénzből felvilágosító kampányokat csinálni.
Pedig a hogyan használd ki a lehetőségeket kérésre ennyi lenne a tananyag: "hát így!" :D
Azaz nem a vállalkozások kapnak pénzt, hanem néhányan beszélnek a lehetőségek végtelen tárházáról és ők kapnak pénzt :)

troll
... nekem ez a felhős hülyeség egy elbaszott ftp-nek tűnik...
/troll

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Cloud computing is a model for enabling ubiquitous, convenient, on-demand network access to a shared pool of configurable computing resources (e.g., networks, servers, storage, applications, and services) that can be rapidly provisioned and released with minimal management effort or service provider interaction. This cloud model is composed of five essential characteristics, three service models, and four deployment models.

http://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/Legacy/SP/nistspecialpublication800-14…

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

(Off: volt egy eset, sajnos most nem találom (tudom, azt is kutatni kellene), amikor valakinek a zenéi felkerültek 'a felhőbe', és mire visszajöttek, már valami más volt (egyedi felvétel helyett a bolti CD-ről ugyanaz a szám, vagy ilyesmi): a mesterséges intelligencia rájött, hogy ez a a zeneszám megvan neki, nem kell még egyszer tárolnia.)