A hamburgi bíróság elutasította Christoph Hellwig VMware ellen indított keresetét

Címkék

Christoph Hellwig Linux kernelfejlesztő a Software Freedom Conservancy (SFC) segítségével 2015. tavaszán indított pert Németországban a VMware ellen. A felperes azt állította, hogy a VMware nem tesz eleget a GPL-ben foglalt feltételeknek. A per 2015. őszén folytatódott, előbb a VMware védekezésével, érvelésével, majd Hellwig ezekre az érvekre benyújtott válaszával.

Az ügy új folyománya az, hogy hamburgi tartományi bíróság nemrég elutasította az ügyet. Christoph Hellwig weboldalán közzétett nyilatkozatában aláhúzta, hogy a bíróságnak formai problémái voltak a benyújtott bizonyítékokkal kapcsolatban, így a bíróság nem is foglalkozott az üggyel érdemben. Hellwig fellebbez a döntéssel szemben és reméli, hogy a fellebbviteli bíróság majd az ügy lényegével fog foglalkozni.

Az SFC a napokban egy összehasonlítást tett közzé, amelyben Hellwig és a VMware kódjait hasonlítja össze.

Az SFC közleménye itt olvasható.

Hozzászólások

Mire jogerős ítélet születne talán már VMware sem lesz. Egyre jobban lemarad a KVM/XEN megoldásokhoz képest. Szvsz már csak megszokásból használják azok, akik még nem hallottak a jobb alternatívákról.

Egy jelentőségét folyamatosan veszítő piacon. Akik nem tudják használni a KVM-et vagy XEN-t, illetve Windowson a Hyper-V-t azok használják tovább a VMwaret. Közben egyre többen cloud szolgáltatóhoz költöznek, mert olcsóbb mint saját szerverparkot üzemeltetni.
Ha a cloud szolgáltatások piacát is nézzük hol lesz ott a VMware?!
Lmgtfy: Amazon EC2, Microsoft Azure, GCE