Bináris csomagjainál előfizetéses modellre vált a SOGo/Inverse

Címkék

Az ismert csoportmunka program, a SOGo (korábban Scalable OpenGroupware.org) 2016. július 19-től kezdve, több mint 10 év után befejezi a bináris csomagjai ingyenes terjesztését, azok ezután csak az Inverse-nél érvényes támogatási szerződéssel rendelkezők számára lesznek elérhetőek. A változás nem érinti a ZEG (Zero Effort Groupware) néven terjesztett virtuális gép imaget és a nightly buildeket, amelyek továbbra is elérhetőek lesznek mindenki számára. A korlátozás már életbe lépett, a "production ready" csomag repók azonosítást kérnek. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Tegnap problémázott az apt, hogy 403, egy darabig kerestem, hogy mi a gond. Egy ErrorDocument-et azért lőhettek volna, ami akár csak átirányít a bejelentésre.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ez jó. Így feltehetően tovább életben tud maradni a project.

Három napja frissítettem fel 3.1.4 -re éppen. A legolcsóbb csomag is kb havi 20k Ft főnököm talán még hajlandó ezt kifizetni, de várom majd a csesztetést, hogy miért nem tudtam, hogy fizetős lesz...
A Multi szerver opció - csak egy szerver /IP vagy, hogy megy majd az azonosítás?

Csak passzolom (nics közöm hozzájuk, csak rinyált az apt, és egy darabig keresgélnem kellett a bejelentést, gondoltam hátha másoknak spórolok pár percet), valahol a levlistájukon láttam egy posztot, hogy sima usernév/jelszó lesz, tippre a jogi dolgoknál már sok helyen bevált "cserkészbecsszó" lesz belőle, hosszabb távon meg lehet, hogy valami licensz-kulcsos szenvedés (mert egyébként simán tükrözheted is magadnak a repót, aztán annyi gépre telepíted, amennyire akarod - a másik lehetőség, hogy meghagyják így, és annyi gépre telepíted, amennyire akarod, de csak az egyikre kapsz supportot... passz).

Nálam per pill csak egy teszt rendszeren fut (egy-két fiók van rajta, aktívan csak én használom és azt is úgy, hogy csak másolatokat kap), úgyhogy egy elegáns mozdulattal átlőttem nightly-ra (a következő verzió login screenje szvsz. sokkal jobb lesz :) ), a levlistán többen jelezték, hogy használják a nightly-t és nem a szokásos "játszótér", ami a nightly-ról elsőként mindenkinek az eszébe jut, stabil, csak gyakran frissül. Aztán ha nyűgös lesz, akkor megpróbálom átlőni a vezetőségen, ha nem sikerül, kézzel építgetem majd a csomagokat (ránézésre nem tűnik nagy dolognak, de az ördög és a részletek...) vagy lecserélem.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A főnöködnek üzenem, hogy akkor töltse le a forrást és hívja be valamelyik családtagját az egyik hétvégén egy jó kis forgatásra és telepítésre.

Vagy fizessen elő pl O365-re és havi 5$ per koppért lesz mindene, levelezés, vastag és vékony office, drive, webappok.

ez a hozzaallas emlekeztett az egyik alkalmazottemra:
havi torkesztore valtotta a parkolasi birsagjat, csak 1000ft/fo.
Vett fel kolcsont az is csak havi 8eft.

Ezek "nem tetelek". Egy szo, mint szaz havi 40+ nal tart ezekkel a nem tetelekkel...

Ettol persze meg megerheti, csak egy plusz ekofizetes akkor is rendszeres kiadas, es nem egyszeri tetel...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Bocsi, de már nagyon unalmas, hogy mindenki, mindig, mindent ingyen akar és a hatékonyság növeléséért sem hajlandó beruházni amellett, hogy az új x5-re általában mindig akad kp...

Ez egy munkaeszköz és szerencsétlen admin azért retteg mert nem látott a jövőbe.

Inkább azt kéne megérteni, hogy eddig mennyivel volt olcsóbb min má$ és annak üdülni, ha meg nincs rá szükség, ki kell vezetni.

Egyébként biztos valaki fog forgatni hobbiból, de nem igazán kockáztatnám a cég működő képességet.

Igaz, az nagy előny, főleg, hogy ha még működik is. Ez meg is marad, de nem fogják mindenkinek készre forgatni meg repot fenntartani nekik amit teljesen jogos, de szerintem egy picit túltolták az árakat bizonyos réteg részére, de hogy ha valakinek XXX usere van legalább, ott már másképp áll a dolog, plusz, hogy fejlesztői támogatást is vesz az ember ezzel.

Csak tesztelési szintig jutottam vele, nem folytam bele mélyebben.

Az már egy következő kérdés, hogy ha egy másik előfizetésben jut hozzá az ember akkor mi van, pl Zentyal.

Kiváncsi vagyok, hogy a másik terméküknél a PacketFence-nél mikor lépik ezt meg.