Elérhető a OnePlus 3

Hozzászólások

Azt ertenem meg, miert sporoljak ki belole az FM radiot.

Én is ezen nevetek. A laptopomban 2G van, hetedik éve elég, ámbár sajnos modernebb játékokat egyáltalán nem képes futtatni sem emiatt, sem a videovezérlője miatt - ezt az egyet bánom, hogy felébredt bennem ismét a homo ludens. (Nem mellesleg a serverembe is bőven elég a 8G, annyira, hogy ARC is fér bele.) Nem vagyok fejlesztő, de azt vélem látni, hogy a mainstream software-ipar mintha megszűnt volna optimalizálni, a hardware frissítésének kényszere - akár a software követelményei vagy optimalizálatlan mivolta, akár az e-penis növelése okán - pedig hihetetlen mértékű terhet ró a környezetre. Ezt nagyon nem támogatom... A személyes stratégiám 5-8 évente zászlóshajókat venni, azokra vigyázni, és ideális esetben még el is adni, amint számomra alkalmatlanná válnak a további használatra. (Ez áll a TV-től kezdve a kávéfőzőn át a mobiltelefonon és a laptopon keresztül egészen a serverig.)
------------------------
{0} ok boto
boto ?

Nekem mar regota ninc mobilnem, munkahelyen van wifi, othon van wifi, utosben, mikor radiot halgatok nincs.
Probald ugy ertelmezni, hogy egy FM radio kb semmivel nem dobja meg a koltseget, de egy olyan feature, ami a legtobb helyen hasznalhato. pl NFC vicces pl, de mo.-n hasznalhatatlan.

Ha nagyon nagyon erosen gondolkodsz, rajohetsz. Android legfobb erossege, hogy offline is jo.

pl.: offline navigalas (auto, gyalogos, stb), offline email elegres, jegyzettomb, todo lista, fotozas.

Ha valaki azt hiszi, hogy csak online jok ezek a kutyuk, akkor szornyen lemaradt valamirol.

Ja, es munkahelyen van dszamitogep, de be van korlatozva (szigoruan munkara) minden egyebre ott a telefon.

korlatlan mobil net mellett, amikor folyamatosan be van kapcsolva,
es 24 orat minden helyzetben kibir a telefon
(akar ugy is, hogy netet osztasz meg vele),
akkor az egesz offline dolog ertelmet veszti.

Legalabbis az irany ez.
Az osszes informatikai szereplo erdeke ez (facebook, google, apple, viber, telefongyartok, mobilszolgaltatok, barmelyik/random "felhos" szolgaltato).

Szerintem te az offline hozzaallasoddal kepviselsz maradi nezeteket.
Nezz korbe, a fiatalok viberen lognak 24 orat a 24-bol, de olyan szinten, hogy ejszaka is pityeg, kb. "egyutt" alszanak el az ismerosokkel, egy-egy matricakuldessel. Noknel ez meg hatvanyozottabban igaz.

Az offline kepesseg kb. nyaralas alatt jon elo, ha az ember ki akar "szakadni" a vilagbol, de a fiataloknal meg akkor sem (inkabb keres egy wifi helyet).

Szerintem az offline kepesseg 10 even belul teljesen el fog tunni, meg az asztali gepek joreszenel is. Ugyis mindenki valamilyen ceg weboldalat fogja nyomogatni (o365, google office munkara, de minden teren terjed, mint a futotuz).

Az egesz offline kepesseg, a programok folyamatos valtozasa miatt (frissites kikenyszeritese), egy ideig-oraig mukodo valami.
Ha megszoksz egy workflow-t, lehet, hogy egy programfrissites tonkrevagja az egeszet.

Szerintem ez nem szempont telefon eladasanal. Egyszeruen nem igenylik az emberek.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ezekkel nagyreszben nem ertek egyet :) De ez mindnszempont lehet amit irsz, es siman elhiszem, hogy gyartoknak ezek mind fonots szempontok ..... amit nem ertek, hogy miert sporolnak ki egyre gyakrabban egy ~$1-os fm vevot a telefonokbol, mikor latvanyosan olyan dolgokkal tomik tele oket, amiknek jelentos resze garantaltan nem lesz hasznalva (pl. gps vs glonass vs BeiDou)

munkahelyen, otthon van wifi. A korlátlan mobilnet 6eFt/hó, 5 óra beszélgetés, upc mobil.Ilyan 220kB/s a sebessége (szűk 2MBit lefele).

Most többet kell beszélnem egy hónapban sajnos, így 13eFt/hó-t fizetek.
(Ezen 460-480kB/s a sebesség, ami szűk 4Mbit).

Szerintem van napi korlát, két youtube film után (kb. 1.5GB) szerintem korlátoztak. Mióta gyorsabb van, azóta ilyet nem tapasztaltam, de nem is használom olyan durván ki. Szoktam szerver image-t feltölteni (400MB), kb. hetente egyszer. Tipikusan kávézóban.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"korlatlan mobil net mellett, amikor folyamatosan be van kapcsolva,
es 24 orat minden helyzetben kibir a telefon
(akar ugy is, hogy netet osztasz meg vele),
akkor az egesz offline dolog ertelmet veszti.

Legalabbis az irany ez. "

Az a baj, hogy az irány nem ez.

24 órát nem fog kibírni rendes használat mellett egy telefon sem sem most, sem a közeljövőben. Rendes használat alatt nem azt értem, hogy a telefon a nap nagyrészében a zsebedben van, hanem azt, hogy aktívan használod. Ha én aktívan használom a telefonom, mondjuk filmet nézek rajta, játszom, navigálok, vagy kamerázok, akkor pár óra alatt lemerül. Ráadásul az összes fejlesztés az akkuidő javítása érdekében arról szól, hogy a telefonod akkor fogyasszon keveset, amikor nem használod. (Lásd: Doze, Android). Ha véletlenül egy kevesebb áramot használó hardver kerül egy telefonba, azt rögtön kompenzálja a gyártó azzal, hogy kisebb akksit rak be, hogy a telefon még vékonyabb legyen.

És azt sem látom, hogy a szolgáltatók tolonganának a korlátlan internet csomagjukkal. van korlátlan böngészés, ami azt jelenti, hogy az adatforgalomba nem számolják bele a szövegek és képek letöltését. A gyakorlatban ez semmit sem ér, miközben az adatforgalom nagyobb részét különböző alkalmazások (online rádió pl) teszik ki. Saját tapasztalat, elég sokat fizetek egy olyan előfizetésért, ami elvileg korlátlan, gyakorlatilag 500 megám van, ami ha elfogy, akkor a net használhatatlanra lassul. És hiába vannak szolgáltatók, amik ténylegesen korlátlan netet adnak, amíg náluk is vannak rejtett, apróbetűs limitek.

Nem véletlenül vannak a programok úgy elkészítve, az oprendszerek úgy elkészítve, hogy különbséget tegyenek wifi és mobil internet között, és utóbbi esetben máshogy viselkedjenek. Ez az irány.

Az elmult 10 napban az internethasznalatom (mobilon):
portable hotspot: 9.22GB
Firefox: 618MB
K-9 Mail: 59.43MB
Maps: 40MB
Google play service: 18.47MB (davdroid-os nevjegyzek es naptarszinkronizalas lehet)
Android OS: 17.63MB (ezt se tudom igazan)
Browser (beepitett CM): 10.49MB
aprosagok: ~16MB

Van ugy, hogy egy nap vegig rajtafelejtem a hotspotot a mobilon.

Tegnap ejfel elott ertem haza nem sokkal es meg volt 2% benne.

Amikor Nokia N900-am volt, akkor 2-3 ora alatt tenyleg lemerult aktiv internettel.

Az internetem az 440-480kB/s lefele, 270-310kB/s felfele (4mbit/2.5mbit lehet).

Gyorsabb a feltoltesem (amit aktivan ki is hasznalok, docker buildeket szoktam feltolteni), mint az otthoni adsl-emen.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az megvan, hogy vannak meg emberek, akiknek nem abbol all az eletuk, hogy a varos kozepen ket utca kozott setalnak, egyebkent meg otthon/irodaban gubbasztanak?

Nem mindenhol van terero, plane wifi. A napi kozlekedesem per pillanat fel ora vonattal, ezalatt kb. 3x5 percig nincs terero - bamulatos, hogy az atlagos telefonalkalmazas mennyire nem kepes meg mindig ezt a helyzetet kezelni (peldaul ezert hagytam fel a nyelvtanulasi kiserlettel is - a duolingo minden egyes masodpercben netet igenyelt). Delutan hazafele meg neha akkora a tomeg az allomason, hogy egyszerun telitodik a mobilhalozat, az eredmeny ugyanaz.

Vagy elmegyek kirandulni, a "hegyekbe" (amik itt inkabb csak dombok) nincs terero. Rossz esetben mar a parkoloban / faluban sem, ahol lerakom az autot. Nesze neked online turista terkep (szerencsere a Locus Pro eleg jo offline-ban, ha elore keszul az ember).

Vagy kulfoldre megyek nyaralni, teszem azt Gorogorszagba, egy hetre a tengerpartra. Tegyuk fol, a szallason van wifi, ami neha meg mukodik is, tehat nem fogok horribilis penzekert roamingolni vagy helyi simkartyaval netezni. De a szallasra valahogy el kell jutni, a berelt autoban nincs navigacio, marad a telefon - offline terkeppel. Waze? You must be joking.

Ennyit arrol, hogy "nem igenylik az emberek".

Nagy mondas akart lenni, bar nem igaz. De nem gond. Nem megyek belvarosba, kulfoldon hasznlom (ahol nincs roamingom, plane nem korlatlan roamingom)

Tudom en, hogy jo a forgalomfigyeles (legalabbis, ahogy a waze csinalja) de tul lehet elni nelkule, foleg, ha nem olyan helyre megy (bp, belvaros, nagy forgalomban), es nem annyit (napi 100+km), ahol ez igazan kimutatja a meregfogat.

Google maps (offline!) statisztikai forgalmi adatokkal dolgozik.

IGO (offine) tud utakat kihagyni, elkerulni.

OSMAND friss, es olyan teruleteket, helyeket, orszagokat ismer offline, ami veri az online, forgalomfigyeleses terkepeket (=waze, google maps, here, sygic)

10 dollár az árkülönbség. Mennyivel eszik kevesebbet az AMOLED? Gyengébb az akku, ami a OnePlus Two egyik gyengesége egyébként is.
--
zsebHUP-ot használok!

Viszont van benne végre NFC, és 6GB RAM, dual SIM - nálam instant buy. A bővíthető storage hiánya egy mínusz fél pont, de OTG-vel pótolható. Végre egy telefon, ami jól össze van rakva és nem negyed millió forint.

Néztem különböző benchmarkokat és a Galaxy S7 fölé csapott jócskán. Galaxy S3-at fogok nyugdíjazni vele.

Itt kapsz választ a kérdésedre: http://www.anandtech.com/show/9394/analysing-amoled-power-efficiency

A 2-es 3300-as akksija szerintem nem gyengeség. Tessék rátenni CM13-at, pár napja jött ki a hivatalos nightly. Brutálisan jó lett azóta az akksi. Grarak korábbi CM13-át használtam május eleje óta, abban voltak hibák, az új CM13-ban egyedül a GPS-probléma maradt még meg (lassan találja meg a GPS-t, remélem, javítják ezt a bugot), de nagyon szuper lett a ROM. Az akksi azóta másfélszer tovább bírja. Szóval megfelelő ROM-mal a 3300-as akksi teljesen jól bírja a gyűrődést.

Szerintem én is ezzel fogom nyugdíjazni az 1+1-em. Pedig piszkosul jól összerakott darab, de a dualsim ma már nagyon kell..

Azt tudja már valaki, hogy továbbra is csak az egyik SIM tudja használni a 3G/LTE jóságait, vagy esetleg rá lehet venni a második foglalatban levőt is? Nem kell hogy egyszerre, csak na...! :D

> Szerintem én is ezzel fogom nyugdíjazni az 1+1-em.

Erről jut eszembe, mennyi szerinted egy telefon átlagos élettartama?
Mert az 1+1 2 éve jelent meg (2014), kb. 1.5 éve lehet hozzájutni, de még tavaly szeptemberben árulták.

A "nyugdíjazni" egy picit erős, ezzel nem azt mondom, hogy ne vehetnél új telefont akár havonta, de inkabb a ráun, megun a helyesebb kifejezés:)

A másik kérdés, hogy mi az tulajdonság, ami már kevés az 1+1-ben?
Nem fut egy adott program a kevés ram miatt? Túl lassú? Gagyi a kamerája?

Mert megjelenésben, méretében kiköpött ugyanolyanok ezek a telefonok, főleg, ha tok van rajta.

Véletlenül se úgy értsd, hogy bele akarok szólni, tényleg érdekel.
Nálam, ha nem jön közbe semmi, akkor még pár évig kihúzza (3-4 év).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egy a válasz: addig marad amíg élet van benne, vagy el tudom ajándékozni bármely családtagomnak.
Minden igényemnek megfelel dual simet kivéve ami nem elég ahhoz, hogy leváltsam. Szóval nyugdíjazva lesz, de nem most, majd mikor eljön az ideje. Az 1+2 nem tetszett, ez el van találva, nyilván jöhet még 1+4 is mire oda jutok, és elhamarkodott a kijelentés, de kitudja. ;)

/Flame on ;)

Baromira felesleges, szükségtelen évröl évre újabb kacatokat piacra dobni, hogy a "régebbi" kacatok szemétdombon végezzék, amik amúgy teljesen jól használhatóak (lennének) még sokáig.

Ezzel éli fel az emberiség az összes természeti eröforrását szép lassan.

/Flame off

--
robyboy

Aki mégis, az felém célozzon! :) (viccen kívül, 3-ra azért nem költök, de a 2-n már gondolkozom egy ideje - ha valaki jó állapotban levetné)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Az egész világ arról szól, hogy a más pénzét valahogy le kell nyúlni, hogy a miénk legyen. Ez a végtelen kapzsiság, amin az egész világ alapul. Ebből ered minden értelmetlenség, ami a végén az emberiség vesztét is fogja okozni. Szóval igen, én - ha tehetném - tartanék állatokat, és növényeim is vannak. :)

--
robyboy

Az hogy megvasarolzs valamit kinek a kapzsisaga? En ezt nem ertem. En peldaul nem nyulom le a cegemet a penzemert, sot o sem nyul le engem. Igen sotet vilagban elhetsz te.

Valaki termel valamit es ker erte egy arat, Vagy megfizeted vagy nem, Ennyi (ez mar az oskozossegekben is igy volt, bogyoert szormet). A masik vegen termeszetesen a termeloi szektorban vannak visszassagok, amikor gyerekeket foglalkoztatnak havi 1$-ert. De ilyen a vilag. Rabszolgasag mindig volt es lesz, amig az erosebb a kiszolgaltatottabbra ra tudja eroltetni az akaratat (elveszem a bogyot, nem kapsz szormet). De nem ez a jellemzo.

Az emberiseg vesztet pedig egyszeruen az emberiseg fogja okozni, nem valami eszme. Vagy egy kurva meteorit. Vagy egyik sem. :D
A patkanyokon es csotanyokon kivul mi vagyunk a legjobban folkeszulve barmire. Nem veletlenul mi vagyunk a legsikeresebb faj (jo a patkanyok es csotanyok jobban nyomjak).
En nem bocsatkoznek elorejelzesekbe a veget illetoen. De profetak elonyben. :D

Amugy mi a faX koze van ennek az egesznek a OP3-hoz?????? Vagy csak ez eopen olyan jo forum iget hirdetni, mint barmelyik masik?:D

Nem értitek a lényeget, de sebaj. Egy orosz tudós vázolta fel anno, hogy mekkora baromság a környezetvédelem úgy, ahogy azt általában elképzelik. A környezet ugyanis túlél mindent, még az emberiséget is. Az, hogy mennyire jól fel vagyunk bármire készülve, az egy nagy bullshit (ld. pl. Csernobil, Fukusima, vagy akár terrorizmus). Ha a Meteor becsapódik, elporladunk mind... ezellen csak bolygókolonizálással lehetne védekezni, de ez nem érdeke senkinek. Az emberiségnek a javak felhalmozása az érdeke, és igen, ez az ösközösség óta emberi gyarlóság. Akkor jó, ha "nekem" több van, mint "neked". Ez nem árucsere, ez felhalmozás. Minél több szart eladok minél drágábban, annál több pénzem lesz annál, aki ezeket megveszi. Hacsak nem ad el ö mégtöbb szart nálam. stb...

A baktériumok, a vírusok, a giliszták a földben, a szúnyogok, a parlagfü, és a többi mind mind túl fognak minket élni.

--
robyboy

> Akkor jó, ha "nekem" több van, mint "neked".

Én ezt soha nem éreztem így. Nekem már jó, ha nekem sok van, innentől nem bánt az, ha másnak több. Az bántana esetleg, ha másnak több van az én semmimnél, de akkor sem azzal van problémám, hogy neki miért van sok, hanem hogy nekem miért van kevés. Nem vagyunk egyformák.

"Nekem már jó, ha nekem sok van."

Mit jelent neked a "sok"? Ez relatív. Sajnos a pénznek az a fizikája, hogy sosem elég... ahogy nö a vagyon, úgy nönek az igények. Van az a pénz, amit már elkölteni sem lehet, mégis több kell. Ha rogyásig vagyok pénzzel, megveszem a porschét, csak mert megtehetem. Ha még többem van, megveszem 10x, mert azt is megtehetem. Eltaposhatok akárkit, akármikor, érezhetem, hogy hatalmam van. 100-ból 99-en biztosan nem tudnak ennek ellenállni. A lényeg, hogy sosem elég, sosem sok. Viszont ahhoz, hogy meggazdagodj, ahhoz másokat el kell szegényítened. Olyan nincs, hogy mindenki gazdag. Amit elveszel, megszerzel, az máshonnét hiányzik.

--
robyboy

Hogy jon ide mar a kornyezetvedelem is??? En azt gondolom, hogy a kornyezet sem el tul mindent, szoval ennyit a tudosrol. Hagyhatunk magunk utan egy nagy elettelen sargolyobist is. Szerintem vagyunk annyira jok, ha errol van szo. :D

...ha mar a virusoknal es a parlagfunel tartasz, azok meg az embernel is rosszabbak a tonkretetel teren. Csak szaporodnak de ugy, hogy kozben mindent elpusztitanak maguk korul mikozben reprodukaljak magukat. :D

Bzdmg virus akarok lenni, mert ember vagyok es mi ilyen gcik vagyunk, hogy mindent elveszunk. :D

Van ott egy kis baj valahol nalad. :D

En egy gonosz ember vagyok, mert van OPO a csaladban. Ha lesz OP3 is, akkor LVL77-es WorldEater leszek, chaotic evil, a masodik classomon meg gondolkodom. :D
(meg is valtoztatom az alairasomat :D)

A környezet sem él túl mindent, de az emberiséget túl fogja élni.
Nem kell vírusnak lenned, de ha pl. a Matrix filozófiából indulunk ki, akkor kb. ugyanazt tesszük a fene nagy eszünkkel ugyebár. Ezt szépen leírtad te is fentebb. Èn elvárnám az emberiségtöl, hogy ha már az evolúció csúcsának tartja magát, aszerint is létezzen, de idáig sem fogunk sosem eljutni. Analóg, lehet, hogy a vírusok is totál beképzeltek? Mi van akkor, ha a vírus is az evolúció csúcsának tartja magát? :)

Attól, hogy minden kapitalista végterméket megveszel, még nem válsz gonosszá. semmi Sem jó, vagy gonosz. Mindenben van ez is az is. De az biztos, hogy hozzájárusz a szemétdombok növekedéséhez, amik egy nap betakarnak majd mindent, ld. Wall-E :)

Környezetszennyezö módon gyártunk környezetszennyezö termékeket, majd rácsodálkozunk, ha nem lehet levegöt venni - ld. Kína, vagy éppen egyfolytában esik az esö, mert leolvadtak a sarki jegek meg a gleccserek, stb...

meg müanyagot eszünk, iszunk, stb... stb...

Nem kell egyetérteni, de ne haragudj rám, ha nem alélok el egy újabb 12 egy tucat felesleges kütyütöl.

--
robyboy

Fogadjunk ha megszorunk mindent hidrogenbombaval nem eli tul a termeszet sem. :D

Azert most mar elegge belecsaptunk az orosz tudosokba, matrixba, meg mindenbe. Nem haragszom, jol szorakozom. De eleg zavaros igy nekem ez a filozofia. :D
Te probalod az evolucioba belemagyarazni az intellektualis folenyt. Pedig az az alkalmazkodasi kepessegrol szol. Nem intellektualisan vagyunk az evolucio csucsa, hanem mert mindenhez konnyen laklamazkodunk es gyorsan jar az agyunk. Eppen ezert, majd kitalaljuk azt is, hogy hogyan ehetjuk meg a sajat muanyag hulladekunkat ha szukseg lesz ra. Ha nem, akkor agyo emberiseg. :D
Ki mondta, hogy ahhoz hogy mi legyunk a csucs, okosnak is kell lenni???? A virusok sem okosak. Hatekonyak. Valtoznak, alkalmazkodnak, es legyurnek minket, ha sikerul nekik. Ennyi. Nem kell ebbe intelligenciat keverni, meg fenyes pancelokat, ideologiat. :D
Kicsit tultolod az erzekenyseget nagyon egyszeru dolgokban. :D

Nagyon szep az ideologia, plane ha valaki ideologiai alapon jobbnak kepzeli magat a tobbi embertol. Na ilyenkor indulnak el a nepirtasok. A nagyobb jo neveben.

En nem haragszom rad, hanem rettegek toled es a filozofiai katyvaszodtol. :)

-------
Lesz OP3-m!!! - LVL77 WorldEater; Chaotic Evil

Még ha a földet fel is robbantjuk az űrbe, akkor is lehet élet a földön kívül, amit nem pusztítunk ki. De a hidrogénbombázást simán túléli csomó életforma - még lehet mi is a föld alatt. Nem vagyok ideologista amúgy, meg félni sem kell tőlem... :) csak továbbra sem értem, hogy a cuccaink 75%-a holt felesleges, de mégis gyártjuk őket a profit miatt.

--
robyboy

Nem nem nem....egyel-igyal, urits, szaporodj...ennyi :D

Eppen en is irni akartam, hogy azert vannak a olgok, mert az emberek megveszik oket. Ha nem veszik meg eltunnek. Ennyi. Jo volt a szakoza is, de az acelfeju balta sokkal jobb. Persze ez azert van, mert rohad a vilag. Azok az emberek, akik torodnek a vilaggal szakozaval hasitjak otthon a kert vegiben a fat. Mocskos egy vilag ez, hogy igenyt tamaszottak a fembol keszult szerszamokra. Pfuuujjj. Ez mar a lejto alja lassan :D

Arról lehet tudni valamit,hogy valaki fogja forgalmazni magyaron? vagy csak a hivatalos oldalon lehet rendelni?

Ad a Oneplus olyan szamlat, amit az APEH elfogad?

2016 január 1-től az összes, EU területén működő, pénzügyi tevékenységet végző bank és szolgáltató kötelezően gyűjti és jelenti az adott ország adóhatósága felé a pénzmozgásokat. Mivel a PayPal is rendelkezik írországi központtal, így jelenleg nem egyértelmű, hogy fog-e jelenteni. De viszek majd neked bablevest. ;)

http://www.hwsw.hu/hirek/55743/oneplus-3-okostelefon-android-snapdragon…

"
Megérkezett. DHL hozta, Lengyel raktárból jött (SZCZECIN - POLAND). Átvételkor semmit nem kellett már fizetni, tehát a vámot illető dolgokat ők már intézték (elvileg). Számlát illetően a csomagban csak egy haszontalan A4-es papír volt, rajta a saját (megrendelő) adatainkkal, meg hogy mi van a csomagban, az eladót/szállítót illetően abszolút semmi. Ennél a papírnál többet ér az, amit rendelés után a webes felületükről le lehet tölteni (My orders\Print Receipt), azon legalább a végösszeg rajta van meg a fizetési mód (PayPal).

EU számlával kapcsolatban a support oldalukon belül nyitottam egy ticketet, írtam nekik, hogy van közösségi adószámunk, kellene valamilyen számla-szerűség. Másnap válaszoltak is, idézem:

"We're so sorry to inform you that our products are processed through an authorized distributor based in Hong Kong. With our current logistics structure, we will not be able to provide a European tax invoice for OnePlus products. Hope that this would be fine to you."

Tehát bármiféle számla, legalábbis közvetlenül tőlük rendelve egyelőre felejtős. Van egyébként évek óta erről egy fórum topic náluk, ott is látszik, hogy egyáltalán nem foglalkoznak ilyennel:

https://forums.oneplus.net/thr...

Az, hogy ÁFA-t illetően ez így legális vagy nem, az engem is érdekelne...
"

pföjjj de randa.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem akarok megint lyukra futni, mint az OnePlus One-al...
Az OnePlus 3 adatlapja szerint

Europe / Asia model
WCDMA: Bands 1/2/5/8
FDD-LTE: Bands 1/3/5/7/8/20
TDD-LTE: Bands 38/40

az FDD-LTE sorban szerepel a 20-as band, amelyen (ha jól tudom) a Telenorunk vidéki tornyain az LTE-t szolgáltatja.
A OnePlus One pont ezt az egy band-et nem tudta, így csak 3G (ill. valahol az sem) netem van, mivel ritkán járok nagyvárosok környékén, akkor is csak átutazóban.

Jól sejtem, hogy a OnePlus 3-al lesz Telenorral LTE netem Magyarországon, vidéken is?