elementary OS 0.4 Beta

Címkék

elementary OS 0.4 Beta

Az elementary OS fejlesztői új snapshot kiadást jelentettek be tesztelésre. A "Loki" kódnevű elementary OS 0.4 Beta az Ubuntu 16.04 LTS tárolóit használja. Az újdonságokról a kiadási megjegyzések dokumentum számol be. Az ISO letölthető innen.

Hozzászólások

Nagyon kellemesen csalódtam benne. Egy próbát mindenkinek javaslok, főleg azoknak akik aki tényleg csak egy pár alkalmazást futtató átlagos asztali rendszernek szeretné használni.

3-4 eve hasznalom. Egyszeru, gyors, szep, letisztult. Mivel ubuntu barmi felrakhato ami hianyzik. Nekem bejon a Gala, Plank, Wingpanel harmas.
Amit fel szoktak hozni hogy csak a sajat alkalmazasaik vannak a UI elvarasaik szerint megcsinalva, igy neha furcsa a tobbi alkalmazast latni benne. De hat nem fogja mindenki kovetni az o UI elvarasaikat.

Ja es tetszenek a Vala-ban megirt dolgok. :D

Egyetlen problemat fedeztem fel csak, nalam (0.3 freya) neha par het utan eltunik az egermutato. Ilyenkor kilep+belep es megint van.

Én a 0.2 Lunát használtam kb. 1,5 évig. A fájl kezelője néha elhasalt amivel én elvoltam, de pont elég volt ahhoz hogy ne rajkam fel másnak. Aztán az igéretes és stabil 0.3 béták után a 0.3 elég sok hibával érkezett, a 0.3.1 sem vált be így maradt a Xubuntu. Így a próbával én megvárom a végeleges 0.4-et.
Ha valakinek problémája van az elementaryval akkor a launchpad mellett a Googole+ oldalukon érdemes utána nézni (pl. 0.3 eseteknek a Freya Help szekcióban).

https://launchpad.net/elementaryos
https://plus.google.com/communities/104613975513761463450/
https://www.quora.com/What-did-you-think-of-Freya-Elementary-OS-0-3-Wha…
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

A mail kliensere vagyok kivancsi, remelem hamarosan sikerul valami hasznalhato allapotra kalapalniuk.

Igen, és érdekesség, hogy azóta kapott egy frissítést a Geary (és pl. a Shotwell is, ami szintén Yorba termék). Az elementary OS fejlesztői meg is keresték az ex-Yorbásokat, hogy dolgozzanak együtt, de ők elzárkóztak tőle, mert más a jövőre nézve az elgondolásuk. Pl. az elementary csapat akar Exchange támogatást, míg a Yorbások nem. Így most gyakorlatilag 2 Geary van (Geary és Pantheon Mail), amik fejlesztése most kezd el egy külön irányba menni.