VirtualBox 5.1 Beta 1

Címkék

Az Oracle részéről Frank Mehnert bejelentette a VirtualBox 5.1 első béta kiadását. Béta kiadás lévén nem javasolt éles környezetben való használata. Az 5.1-es kiadás ún. "major" kiadás lesz, azaz benne számos új fejlesztés, funkció érkezik majd. A Linux felhasználókat leginkább az érinti, hogy a modulok újrafordításához immár nincs szükség a DKMS rendszerre.

Részletek a fórumbejegyzésben. A binárisok letölthetők innen.

Hozzászólások

Van esetleg valakinek infója arról, hogy miért nagy újításnak veszik azt, hogy eltörlik a DKMS függőséget? Volt konkrét probléma vele? Mert DKMS-t pont ilyen feladatokra találták ki.

Ubuntun nekem egy "apt-get install dkms" mindig elég volt, semmi uncomfortable dolgot nem tapasztaltam. Jó volt hogy egységesen kezeli az összes 3rd party cuccot. Sőt volt olyan is hogy intel GPU drivert patcheltem vele.

Bár való igaz, hogy a virtualbox csomagnak valamiért nem mindig volt megjelölve kötelező függőségként a dkms, hanem általában külön kellett utasítást adni, hogy települjön. Biztos sokan belefutnak ebbe, nem elegendő körültekintéssel, meg biztos sok kompatibilitási bug is volt.
Ezzel együtt nem sok értelmét látom egy n+1 megoldás fejlesztésének.

(Már van Beta 2 is.)

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."