Opera developer 36.0.2120.0

Az Opera Software ma bejelentette az Opera developer 36.0.2120.0 elérhetőségét. A kiadásban a fejlesztők kisebb átalakítást eszközöltek a menüben, aminek eredményeképpen az egyszerűsödött. További változtatások:

  • A number of minor adjustments in the Windows 10 UI.
  • Mac freeze fix when going to the fullscreen mode with more than one extension in the expander.
  • Animated background performance improved.
  • Various history fixes.
  • Start-page visual adjustments.

A változások listája itt. Letöltések:

Hozzászólások

Használható már ez az Opera valamennyire - mármint a régi Opera funkcionalitásához viszonyítva?

Fent van még a régi (nem szívesen szedném le még), de leszoktam róla, mert már elavult, az új verziónak pedig elvették a használhatóságát és így értelmét számomra - nagy csalódás volt.
Bookmarkok működnek normálisan?

Egy ideje Chromiumot használok elsődlegesen, de
- Bookmark-kezelése nem tetszik (nem is találtam igazán jó addont rá)
- fülkezelése nem tetszik... arra van megoldás, hogy a sor végére nyissa az új tabot, de kezdem azt érezni, inkább az hiányzott, hogy a ctrl+tab az előzőleg nézett oldalra vigyen vissza, és a tab becsukása is a korábbi tabra és nem a mellette lévőre vigyen. Erre pedig nem találtam eddig megoldást.
- Időnként talán tab csoportosítást is használnék, de ez nemrég tűnt ez a normál Chrome-ból is, úgy nézem

Érdemes foglalkozni még ezzel, vagy jobb elfelejteni?

Vivaldit feltettem már, de egyelőre nem győzött még meg.

A ctrl+tab-os fülváltás ebben sem olyan, mint a régi Operában volt (meg amúgy az op.rendszerben is van), és leginkább ez bosszant Chromiumban.

Ha ez a fülváltás értelmesebb lenne, esetleg a Bookmarkok hozzáadása és visszakeresése hasonló lenne, mint a régi Operában, akkor egész elégedett lennék ezzel a Chromiummal is... mert amúgy fürge és stabil.

Nem kizárt, hogy van ezekre bővítmény persze, csak még nem találtam megfelelőt...

Igazából en se vagyok meggyőzve, de talán itt érhető el a legtöbb operás feature addon nélkül.
Tab váltást lehet állítani: vivaldi://settings/tabs -> Tab Cycling (egyébként nekem mar ez a furcsa, csak az a fontos hogy az új tab a lista végére kerüljön)

Plusz teljesen megváltózott a böngészési szokásom így igazából a régi operát igazán perso és az összerakottság miatt sírom vissza.

Igazándiból nem is a lista végére kerülés lenne a legfontosabb (bár Chromiumban néha nehezen követem, hova teszi az egyes fülekből nyitott aloldalakat), de a tabok közötti lépkedés az nagyon hiányzik (nem a tab előtti és mögötti tabok érdekelnek, hanem az általam azelőtt vagy utána nézettek), sőt, az Opera által mutatott lista is jó dolog volt.

Köszönöm a linket. :)
Kicsit megnéztem jobban ezt a böngészőt.
Bár amit most letöltöttem, valamiért nem tartalmazza a jelölt funkciókat, de amúgy valóban kezd közelíteni az ideálishoz.

Tab-váltás az általam elvártnak megfelelően működik, és talán a bookmark is alakulgat - bár hozzáadásnál eléggé vegyíti a cimkéket... ez mondjuk Chrome örökség.

Ahogy elnézem, a Chromium motorjára épül.

Felraktam, de nem estem hasra. Ugyan az a "bug" előjött ennél is, mint chrome-ba, hogy yt videónál elcrashel a videokártya...
Amúgy valamiért azt hittem, hogy ez fejlesztőknek készült és használható a fejlesztői készlete. De az opera 12-es cuccához nem sikerült felnőnie :\

--
openSUSE 13.1 x86_64

Nálam nem volt crash sem Chromiumnál, sem Vivaldinál eddig. Igaz, nem a zárt Chrome-ot használom...

Érdekes lehet az is, milyen "videokártya" van a gépedben, és milyen rendszert használsz (ok, sejtem, hogy OpenSUSE-t :).
A gépemen Debian x64 van, nVidia Quadro FX 880M (GT216GLM) video hardware a zárt meghajtóval, és KDE 4.11 környezet.