IPv6 alapjai: ingyenes, online Linux képzés

Címkék

Az IPv6 egyre gyorsabban terjed, egyre több szolgáltató kapcsolja be kérdés és értesítés nélkül, másoknál kérésre már elérhető. Ezzel párhuzamosan egyre több olyan hely lesz, ami nem vagy nehezen érhető el IPv6 nélkül.

A Linux Akadémia ingyenes, online IPv6 alapjai képzésén többek között az IPv6 címek kezelését, a címzési módokat, az IPv6 használatát belső hálózaton és nem utolsó sorban egy alap IPv6 tűzfal készítését tanulod meg.

Jelentkezni a Linux Akadémia weboldalán tudsz.

Hozzászólások

Teljesen rendben vannak az eloadasok. Egyetlen problema az a retkes flash. Nagyon bizom benne hamarosan talalnak alternativat.

Elozo 2 alkalommal online neztem mikor Czako adott elo, azokkal porblema nem volt kiveve a gepelesi hibakat, ami lassuk be teljesen normal. Az IPv6-os, kulsos eloadotol csak par mondatot hallottam es jogos a kijelentesed az idezojelben... ettol fuggetlen egy eselyt adok neki es "akcios" aron tamogatom a folytatast. Amint megnezem irok egy 1 soros review-t.

Mellesleg Oregon lentebbi hozzaszolasaval eloszor nem ertettem egyet mivel csak dolgozik vele viszont beugrott egy TeCso (Youtube) nevu weboldal, ami igaz angolul de tobb mint kello infot tartalmaz. Ezt figyelembe veve mar mashogy allok a hozzaszolasahoz. Foleg a valoban igy mar megteveszto ingyenes jelzovel. Live meg nem is lenne akkora problema ha nem lenne flash only...

Nagy lelekesedessel fogadtam linuxakademiat, de kicsit leult bennem ez a tuz.

Engem pont ez bosszantott fel: ránéztem volna, de OpenSuSE 13.2, FF + a repóból elérhető legfrissebb flash verzióra azt mondta, hogy nem nézhetem, mert elavult flash-t használok.
Itt gondoltam egy cifrát a Linux Akadémia technikai megoldásairól (nyugodtan vegyék magukra), meg arról, hogy mennyire linuxbarát technikát használnak az oktatásban...

Persze van megoldás (alább írta is valaki), de IMHO egy linuxos képzést hirdető társaságtól _elvárható_ (sőt kötelező), hogy olyan technológiával oldja meg az oktatóanyagokat, hogy az egy (majdnem akármilyen) desktop linuxon nézhető legyen. A mostani megoldásuk szerintem gáz, vállalhatatlan.

Kedvencem, mikor nem működik a szép zöld join gomb. Azaz működik, beenged, de nem kezdődik el az okítás, várok 10 percet, mire rájövök, h az ilyen esetre az alatta levő linket használjam. Szóval, megint úszott az első 10 perc. :)