Immár több mint 1000 fejlesztője van a LibreOffice-nak

LibreOffice: 1000!

A LibreOffice projekt mögött álló The Document Foundation bejelentette, hogy 2015. októberében a LibreOffice-t fejlesztő hackerek száma átlépte az ezres küszöböt. 2010. szeptembere óta havonta átlagban több mint 16 új hacker járul hozzá a projekt sikeréhez.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Gondolom fő a feje a széttrollkodott hacker szó miatt. Hacker az Neo volt, meg a Mitnick. Ezek a srácok programozók.
Mondjuk ma már a fejlesztő szót se lehet használni. Ma már a kőműves is fejlesztő lol... (ingatlan fejlesztő ... my god...)

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ha meglenne a konkrét paragrafus, lehetne kezdeményezni az érintett törvény hatályon kívül helyezését majd módosítását az ombudsmannál.
Ez hasonló szituáció mintha egy vallási csoportot hasonló pejoratív módon emelnének be egy törvény szövegébe. Egy valláshoz tartozás ugyanúgy választható mint a hackerség. Ennek ellenére ugyanúgy nem lehet negatívan diszkriminálni ezeket a csoportokat, mint azokat amikbe beleszületnek.

Hé, én már akkor a tapló-bunkót játszottam a hupon, amikor még Marcit hírből sem ismertem.

Isten látja a lelkem, direkt nem akartam hozzászólni a threadhez, mert úgyis csak fikázás lenne a vége, de ha már úgyis belekezdtem, akkor folytatom.

  • Gratulálok a LibreOffice teamnek
  • "a TDF felvett egy kezdő fejlesztőket mentoráló idősebb fejlesztőt", végre, végre! Egyszer még azt is megérjük, hogy egy open source projektben szervezetten mennek majd a dolgok. Gratulálok a TDF-nek is. Nem szarkazmusnak szántam, tényleg gratulálok.
  • Ez az 1000-es szám nem jelent semmit, valószínűleg messze nincs ennyi aktív fejlesztő. Marketingnek ugyan jó, akárcsak az a szlogen, hogy a LO kódjában nincs hiba, csak éppen nem lehet belőle köetkeztetni semmire. De ezt nem tartom nagy problémának, lásd az előző pontot, akár még valami jó dolog is történhet a teammel
  • Megfontolandó, by aga_et: "Mostmár akkor lehetne végre lehetne közöttük egy marketinges is."
  • Jevgenyij, egy klasszikust idézve, te csak egy n+1-ik gyűlölködő troll vagy.

Megnéztem a net.jogtár.hu keresőjét, 4 találatot ad "hacker"-re.
-Egyik a kerettantervekről szól
-Másikban zárójelben szerepelteti az információbiztonsági tesztelés után az etikus hacker tevékenységet
-Harmadikban az adóügyi ellenőrző egységnél: "Biztosítani kell az illetéktelen módosításokkal, hálózat alapú támadásokkal (vírusok, programférgek, szándékos hacker tevékenység stb.) szembeni védelmet."
-Negyedikben a Hacker-virágdíszbogár (Anthaxia hackeri) eszmei értékét határozza meg.

Üdv,
Marci

Lehet. Az is lehet, hogy változott azóta, ami csak jó. Viszont egy etikus hacker is szándékos hackertevékenységet folytat. A közvélemény szerint –lásd fentipéldát mint Mitchnik, meg Neo– sajnos még mindig hacker=cracker.

☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

De jó, akkor lesz normális xlsx,docx export. :D

Pár héttel ezelőtt kollega szól, hogy nem nyitja meg ez a szar (MS Office) az xlsx-et amit még ma ugyanolyan formába vissza kell küldeni, nézem kompatibilitási csomag elhasal, megnézem egy gépen amelyen újabb Office van dettó, Office online azt mondja vegyek Office 2016-ot. Libreoffice 5 megnyitja, lementem vele vissza xlsxbe Excel megnyitja. Kíváncsiságból belenéztem, valószínűleg valamelyik minisztériumba megalkották Excelben, majd a KH-nál megnyitották (Libroffice 4.3.4.1-el :P) beleírtak lementették xlsx-be (ugye, hogy ugyanolyan forma legyen) onnantól kezdve, az MS Office nem volt hajlandó megnyitni (a saját "szabványt" :P), addig sikerült kinyomozni, hogy a stílusokat tartalmazó xmlnél lehet valami bibi. Mennyivel egyszerűbb lett volna ods-be küldeni. :-P

Mostmár akkor lehetne végre lehetne közöttük egy marketinges is.

☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Ez az 1000 az összes különböző fejlesztő 2010 óta vagy a valóban aktívak?
Csak mert ha az előbbi, akkor hiába van 16 új fejlesztő havonta, ha közben 32 régi lelép... :)

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

$ git log --after=2015-10-24 | grep Author: | sort | uniq | wc -l
100
Az elmúlt hónapban 100 különböző ember commitolt kódot. Az 1000 az indulás óta az összes ember. Azt nehéz megbecsülni, hogy hány valóban aktív. Két hónapra lekérdezve 137 jön ki.

(Szerk.: elfelejtettem pullozni számolás előtt, 93->100)

Miert lenne folosleges? A uniq csak arra jo, hogy egymas utan ne legyen ket egyforma sor. Ha nincsenek csoportositva egymas utan az egyforma sorok, akkor nem szuri ki.
Esetleg "sort -u"-val folosleges a uniq :)

szerk. man uniq: Note: 'uniq' does not detect repeated lines unless they are adjacent. You may want to sort the input first, or use 'sort -u' without 'uniq'.

Ha a Writer markdown formában is ment, akkor okés. :)

Az md-nek azért vannak határai. De git-ben elosztott módon tárolható, verziózható, összefésülhető, pl. Gerrittel review-zható. Igazi anti-cloud megoldás. Eclipse-ből át kell venni valami jó kis git plugint, aztán olyan ISO 9001 lesz, hogy mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját!

ez az a metrika, ami abszolut semmit nem szamit egy termek minosegeben (egy meret folott pedig forditottan aranyosan)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Egyértelmű, ez csak egy szép kerek szám. 1-nek számít egy 8000 committal rendelkező programozóisten, és 1-nek számít egy hackfesten egy német commentet angolra fordító marketinges srác, illetve e két véglet között mindenki, aki valaha valamit commitolt.

Ami a fontos volt a hírben, hogy a TDF felvett egy kezdő fejlesztőket mentoráló idősebb fejlesztőt, Jan Iversent, akit ez év elején még az Apache OpenOffice projektvezetőjévé választottak, ám csakhamar lemondott (vagy kifúrták, ki tudja követni az AOO szappanoperát?!). Érdekes módon, pont ő volt az 1001. LibreOffice commiter. Így született meg az ötlet, hogy e két dolgot egy hírben kell kiadni.