LXQt 0.10

Címkék

Jerome Leclanche bejelentette, hogy elérhető a pehelysúlyú Qt desktop környezet, az LXQt 0.10-es kiadása. Ebben a kiadásban a fejlesztők főleg a kódtisztításra, csiszolgatásra, használhatóságot javító fejlesztésekre koncentráltak, így több mint 400 hiba került javításra, illetve több tucat új lokalizáció érkezett. Ezen kívül bemutatkozik két új keretrendszer, az egyik a Solid, ami a liblxqt-mount-ot és némi custom energiagazdálkodási kódot vált, illetve a libkscreen, ami xrandr hívásokat cserél le és egyben már előre Wayland kompatibilis.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Valamit lassan írhatnának openbox helyett, mert hiába csinálnak DE-t ha nem képesek hozzá szállítani egy normális ablakkezelőt.

Mi több, első indításnál nekem megkérdezte, hogy mivel szeretném használni, és a beállítások moduljában is ott az opció, ha váltani akarsz. Persze restarttal. Én kipróbáltam ebnlightenmenttel, mert nem volt más épp fenn, elindult, bár malmozott egy darabig. Állítólag kwinnel is jól megy, azt nem próbáltam.

0.9-nél gondoltam lassan eljutnak az 1.0-hoz és majd kipróbálom akkor, de lehet hogy ez is egy végtelen történet...

Akinek van tapasztalta vele aszerint van-e már olyan állapotban higy egy Xfce-t (Xubuntu 14.04) nagyobb kompromisszumok nélkül ki tud-e már váltani egy átlag felhasználónál is, ha igen mire kell figyelni?
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!