snickerdoodle: ARM + FPGA + Wireless + 154 konfigurálható I/O

Címkék

Hozzászólások

Az olcsó Artix szériával sosem érsz el 10 Gbit-et, a középkategóriás Kintex pedig elég drága, így olcsó boardot ne várj vele (pl. KC705 ~2000$).

De ez nem is csoda, az FPGA nagy mennyiségek esetén mindig drágább, mint az ASIC. Néhány hete tettem be Intel X710-es kártyákat két gépbe. Ezeknek darabja olyan 150e Ft-ba kerül, ennél olcsóbban tehát biztosan nem kaphatsz 10 Gbit/s-ra képes FPGA kártyát. Ráadásul én már ezeket is nagyon óvatosan fogtam, a 40 Gbit/s-os kártyákat pedig inkább a kollégára bízom :)

Hátha ti tudtok válaszolni (írtam nekik is, de idáig nem reagáltak): ezen a board-on lévő csatlakozókon mennyire megy át nagy(obb) frekvenciás jel? Mondjuk LCD panel meghajtásához LVDS, ha jól tudom, ezek a néhány 100 MHz-es tartományban vannak.
(Nem rég kezdtem el foglalkozni FPGA-kal, de ha esetleg veszek valamilyen board-ot, akkor olyat szeretnék, ami ilyesmire is alkalmas, nem csak LED-et villogtatni.)

Maga az FPGA szerintem nagyobb megerőltetés nélkül ki tudja küldeni a FullHD jelet. A kérdés arra irányult, hogy meg van-e úgy tervezve a NYÁK és a csatlakozók, hogy el is jusson ahhoz, amit rákötsz.
Nagy(obb) frekvenciákon (illetve ha jól tudom, akkor ha a jel hullámhossza kezd összemérhető lenni a vezeték hosszával) már elég furcsa jelenségek is előjönnek.
(Van is róla egy könyv: High Speed Digital Design: A Handbook of Black Magic)

Egy usb host portot azert meg dobhattak volna ra ..

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Érdekességnek ezt ajánlom:
http://comments.gmane.org/gmane.linux.kernel/1852578
https://lkml.org/lkml/2015/10/8/901

Lényeg: a Zynq-en futó Linux alól egységes felületen keresztül lehessen az FPGA-t átprogramozni -> hardveres gyorsító, custom illesztő, stb.

Más érdekességek:
http://www.xilinx.com/products/design-tools/software-zone/sdsoc.html

Viszont ha a board mellé nem jár Vivado voucher, akkor az FPGA-s részek kevésbé lesznek hatékonyan használhatóak.