A OnePlus magyarázata arról, hogy hogyan tartják kordában a Snapdragon 810 v2.1 hőmérsékletét

Címkék

OnePlus 2 - Processzor

Amikor a OnePlus Inc. bejelentette, hogy a OnePlus 2 készülékével Snapdragon 810 v2.1 alapokra fog építkezni, zaklatottság lett úrrá a közösségen, illetve elkezdődött a morgolódás a médiában is arról, hogy a cég vajon hogyan tudja majd a Snapdragon 810 v2.1 melegedését kordában tartani.

A telefonról azóta számos értékelő cikk, áttekintés jelent meg és a kritikák többségét a OnePlus-nak sikerült elhallgattatnia az asztalra letett készülékkel. A TechnoBuffalo melegedési tesztje szerint a OnePlus 2 melegszik a legkevésbé a Snapdragon 810-re épülő telefonok közül.

A teszt alapján a OnePlus 2 átlaghőmérsékletét tekintve "hűvösebb" a Nexus 6-nál, az LG G Flex 2-nél, az iPhone 6-nál, a HTC M9-nél és az LG G4-nél is. A tesztben egyedül az Exynos 7-re épülő Galaxy S6 tudott minimálisan jobb eredmény felmutatni a OP2-nél.

A OnePlus most megosztotta, hogy hogyan sikerült ezt az eredményt hozniuk. A cég szerint szabadalmaztatott (vagy szabadalmaztatásra váró) engergia- és hőmérséklet-szabályzó technikákat fejlesztettek ki és alkalmaztak a OP2 megépítésénél. Ezek a technikák az H-Cube, a Thermal-Aware Scheduler és a Slow Motion Scheduling Group.

Részletesen ezekről a OnePlus fórumában itt lehet olvasni.

Hozzászólások

A linkelt fórum első oldalán megy a sírás az alacsonyabb gyári processzor-frekvenciáról. Mondjuk úgy lehet is hűvösebb, hogy 2,2ghz helyett 1,8 ghz a gyári max.

> cég szerint szabadalmaztatott (vagy szabadalmaztatásra váró) engergia- és hőmérséklet-szabályzó technikákat fejlesztettek ki

Szabadalmaztatott szoftvertechnologia? Mar nincs messze a sajat pancsolt androidjuk se akkor:))

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az a vicces, hogy a TechnoBuffalo "nagy melegedés tesztjének" legmagasabb mért hőmérséklete 32 celsius (89.6 Fahrenheit) volt. :-D

"A TechnoBuffalo melegedési tesztje szerint a OnePlus 2 melegszik a legkevésbé a Snapdragon 810-re épülő telefonok közül."

Xperia z3+, z5 az 810 es...

de igen se a g4, se a nexus 6 nem az.

értem én hogy azokkal is összehasonlították.

nálam a z3+ 1h- bírt, ment vissza boltba, 15 mp után használhatatlanná melegedett. sgs6 meg nem melegszik, igaz nem is 810 es :)

http://pcworld.hu/mobil/tulmelegszik-a-sony-xperia-z5.html

********************
tiborh, Ubuntu 15.04 LTS